القول السديد في علم التجويد برواية حفص عن عاصم: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - '،ب' به '، ب'
جز (جایگزینی متن - '،س' به '، س')
جز (جایگزینی متن - '،ب' به '، ب')
خط ۴۷: خط ۴۷:




'''القول السديد فى علم التجويد''' نوشته على الله بن على ابوالوفا مى‌باشد اين كتاب چنانكه از نامش پيداست در موضوع علم تجويد،كه مؤلف آنرا از برترين علوم مى‌داند،نگاشته شده است.تجويد به معناى صحيح خواندن قرآن كريم و خوب ادا كردن حروف و شناختن وقف‌هاى آنست.در اين كتاب نيز چون ساير كتب نگاشته شده در اين موضوع مباحثى چون تعريف لغوى و اصطلاحى تجويد، موضوع علم تجويد،ثمره، واضع،فضيلت علم تجويد و غيره، احكام نون ساكنه ونوين، ادغام، اظهار، مد و قصر، مخارج و صفات حروف، تفخيم و ترقيق، وقف و غيره مورد بررسى قرار گرفته است. در مقدمه كتاب نگارنده اشاره‌اى هم به فضائل قرآن كريم از ديدگاه سنت نبوى، آداب تلاوت قرآن و شنيدن آن، مسّ قرآن توسط جنب و حائض و حكم قرائت قرآن توسط شخص حائض و نفساء نموده است. نگارنده در ابتداى هر مبحث عناصر اساسى بحث را فهرست نموده و سپس به توضيح و تبيين تك تك آنها مى‌پردازد و در پايان به طرح سؤالاتى مرتبط با آن مبحث،به غرض خودآزمايى خواننده، مى‌پردازد.
'''القول السديد فى علم التجويد''' نوشته على الله بن على ابوالوفا مى‌باشد اين كتاب چنانكه از نامش پيداست در موضوع علم تجويد،كه مؤلف آنرا از برترين علوم مى‌داند،نگاشته شده است.تجويد به معناى صحيح خواندن قرآن كريم و خوب ادا كردن حروف و شناختن وقف‌هاى آنست.در اين كتاب نيز چون ساير كتب نگاشته شده در اين موضوع مباحثى چون تعريف لغوى و اصطلاحى تجويد، موضوع علم تجويد،ثمره، واضع،فضيلت علم تجويد و غيره، احكام نون ساكنه ونوين، ادغام، اظهار، مد و قصر، مخارج و صفات حروف، تفخيم و ترقيق، وقف و غيره مورد بررسى قرار گرفته است. در مقدمه كتاب نگارنده اشاره‌اى هم به فضائل قرآن كريم از ديدگاه سنت نبوى، آداب تلاوت قرآن و شنيدن آن، مسّ قرآن توسط جنب و حائض و حكم قرائت قرآن توسط شخص حائض و نفساء نموده است. نگارنده در ابتداى هر مبحث عناصر اساسى بحث را فهرست نموده و سپس به توضيح و تبيين تك تك آنها مى‌پردازد و در پايان به طرح سؤالاتى مرتبط با آن مبحث، به غرض خودآزمايى خواننده، مى‌پردازد.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۶۰: خط ۶۰:
فصل سوم به بيان احكام ميم ساكن، ادغام، اظهار،نون و ميم مشدّدة و غيره مى‌پردازد.
فصل سوم به بيان احكام ميم ساكن، ادغام، اظهار،نون و ميم مشدّدة و غيره مى‌پردازد.


فصل چهارم:مد و قصر،به بيان اقسام مد، وقف و غيره اختصاص يافته است.
فصل چهارم:مد و قصر، به بيان اقسام مد، وقف و غيره اختصاص يافته است.


فصل پنجم:مخارج حروف، اقسام حروف و مخارج آنها و القاب حروف را مورد بررسى قرار مى‌دهد.
فصل پنجم:مخارج حروف، اقسام حروف و مخارج آنها و القاب حروف را مورد بررسى قرار مى‌دهد.
خط ۷۵: خط ۷۵:




دامنۀ گسترده قضايا و مسائلى كه در كتاب مطرح شده و نيز زيادى شاهد مثال‌ها كه در هر موضوع فراهم آمده يكى از ويژگى‌هاى اين اثر به شمار مى‌رود. رعايت اختصار در بيان مطالب مربوط به موضوع به نحوى كه وافي به مقصود باشد را مى‌توان يكى ديگر از ويژگى‌هاى كتاب دانست.همچنين نگارش كتاب به شيوه‌اى كلاسيك و آموزشى و طرح سؤالاتى در پايان هرفصل،به جهت خودآزمايى خواننده،ديگر ويژگى اين كتاب مى‌باشد.
دامنۀ گسترده قضايا و مسائلى كه در كتاب مطرح شده و نيز زيادى شاهد مثال‌ها كه در هر موضوع فراهم آمده يكى از ويژگى‌هاى اين اثر به شمار مى‌رود. رعايت اختصار در بيان مطالب مربوط به موضوع به نحوى كه وافي به مقصود باشد را مى‌توان يكى ديگر از ويژگى‌هاى كتاب دانست.همچنين نگارش كتاب به شيوه‌اى كلاسيك و آموزشى و طرح سؤالاتى در پايان هرفصل، به جهت خودآزمايى خواننده،ديگر ويژگى اين كتاب مى‌باشد.


==نسخه‌شناسى==
==نسخه‌شناسى==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش