أديان العرب قبل الإسلام و وجهها الحضاري و الإجتماعي

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    أديان العرب قبل الإسلام و وجه‌ها الحضاري و الإجتماعي
    أديان العرب قبل الإسلام و وجهها الحضاري و الإجتماعي
    پدیدآورانداود، جرجس داود (نويسنده)
    ناشرمجد (المؤسسة الجامعیة للدراسات و النشر و التوزیع)
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1425ق - 2005م
    چاپ3
    شابک-
    موضوعاعراب - دین - پیش از اسلام - بتها - تمدن عربی - عربستان - آداب و رسوم - پیش از اسلام - عربستان - پیش از اسلام - عربستان - تاریخ - پیش از اسلام - عربستان - دین - پیش از اسلام - قبایل و نظام قبیله‌ای - عربستان
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏د‎‏2‎‏الف‎‏4‎‏ 1685 ‏BL‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    أديان العرب قبل الإسلام، نوشته جرجس داود داود، نویسنده مسیحی معاصر است که در یک جلد، به بررسی اعتقادات عرب، قبل از ظهور اسلام و آثار اجتماعی و تمدنی آنها می‌پردازد.

    کتاب از ساختار مناسب و منضبطی برخوردار است. نویسنده در پنج باب، مباحث خود را آورده است که مطالب هر باب نیز در چند فصل آمده است. وی ابتدا به‌صورت اجمال به جغرافیای عرب جاهلی و اینکه با چه گروه‌هایی مرتبط بوده‌اند، اشاره می‌کند. تمدن آشوری‌ها، سومری‌‌ها، بابلی‌ها، حبشی‌ها، کلدانی‌ها، ایرانیان و رومیان و یونانی‌ها، از جمله تمدن‌هایی بودند که اعراب جاهلی با آنها ارتباط داشتند. همچنین 12 دولت قبل از اسلام در شبه‌جزیره عربستان شکل گرفته که مؤلف آنها را ذکر کرده و میراث دینی و تمدنی این گروه‌ها را برای اعراب، بیان می‌کند[۱].

    وی در باب دوم ضمن تعریف دین و جاهلیت و توحید و شرک، گروه‌های موحد، مانند حنیفیه و یهود و نصاری و در باب‌های بعدی گروه‌های مشرک، یعنی بت‌پرستان و وثنیون و ستاره‌پرستان و پرستندگان جن و ملائکه و معبودهای دیگر را معرفی می‌کند.

    از دیدگاه مؤلف هرکدام از این گروه‌ها آثار خود را بر تمدن عرب جاهلی و فرهنگ و جامعه آن گذاشته‌اند و می‌توان آنها را در میان جامعه عرب، مشاهده کرد؛ مثلا بنای کعبه و حج و مراسم آن، از آثار حنیفیون و یادگار ابراهیم و اسماعیل است[۲] و یا داستان‌های عهد عتیق مانند قصه خلقت و آفرینش انسان را از نصاری شنیده بودند[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص10-131
    2. ر.ک: همان، ص155-209
    3. ر.ک: همان، ص275

    منابع مقاله

    متن کتاب.

    وابسته‌ها