آخرین انقلاب، انقلابی آخر (روی‌کردی تطبیقی بر اندیشه مهدویت)

    از ویکی‌نور
    آخرین انقلاب، انقلابی آخر (روی‌کردی تطبیقی بر اندیشه مهدویت)
    آخرین انقلاب، انقلابی آخر (روی‌کردی تطبیقی بر اندیشه مهدویت)
    پدیدآورانرامین، فرح (نويسنده)
    ناشرمؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت ** مرکز بين‌المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1394ش - 1436ق
    چاپ2
    شابک978-964-195-442-2
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ر2آ3 224 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آخرین انقلاب؛ انقلابی آخر، اثر فرح رامین، رویکردی است تطبیقی بر اندیشه مهدویت، با نگاهی پدیدارشناسانه به مبحث منجی‌گرایی در برخی از جریان‌های فکری.

    موعودگرایى پدیده‌اى فرادینى است که معطوف به آینده جهان بوده و با موضوعات مهمى چون آینده‌پژوهى، پایان تاریخ، دهکده جهانى و آرمان‌شهرگرایى پیوند مى‌خورد. کتاب حاضر، با رویکرد برون‌دینی به موضوع مهدویت پرداخته و سعى دارد نوعى منجى‌گرایى فیلسوفانه را در تطبیق اندیشه مهدویت با برخى جریان‌هاى فکرى - فلسفى ارائه دهد[۱].

    نویسنده در این اثر که حاصل مقاله‌هاى متعدد در طول سالیان گذشته مى‌باشد، سعى دارد نمونه‌ها و الگوهایى را عرضه کند که چگونه مى‌توان در عرصه برون‌دینى، نگاهى تطبیقى و پدیدارشناسانه به آموزه مهدویت داشت. در مقایسه بین اندیشه مهدویت شیعى با منجى‌گرایى فلسفى تفکر غرب، هدف این بوده است که مؤلفه‌هاى اصلى این پدیده خود را بنمایانند و این اندیشه «خودش» را به جهانیان نشان دهد یا «بگذارد» در معرض دید هر متفکر آزاداندیشى قرار گیرد. در این نمونه کارها و الگوها، نویسنده کوشیده است بدون آنکه درباره صدق و کذب اندیشه غربى به داورى و قضاوت بنشیند، به توصیف آن پرداخته و با آن ارتباط برقرار نماید و نوعى هم‌زبانى و هم‌دلى میان نظام‌هاى فکرى در آموزه منجى‌گرایى را تصویر نماید و به روح مشترک این‌گونه تفکرات دست یابد[۲].

    مطالب کتاب، در قالب هشت فصل تنظیم شده است. در فصل نخست، به مقایسه میان انقلاب مهدوی و انقلاب‌های معاصر پرداخته شده[۳] و در فصل دوم، میان انسان کامل عرفا و ابرانسان نیچه، مقایسه صورت گرفته است[۴]. فصل سوم نیز نگاهی است به دموکراسی و مردم‌سالاری مهدوی[۵].

    در فصل چهارم، به بحث پیرامون موضوع اخلاق جنگ و صلح در نگاه مهدوی پرداخته شده[۶] و در فصل پنجم، از ساختار معرفت در فرهنگ اتوپیای مور و آرمان‌شهر مهدوی، سخن به میان آمده است[۷].

    در فصل ششم، موعودگرایی در فلسفه هنر هایدگر، مورد بحث و بررسی قرار گرفته[۸] و در فصل هفتم، به خانواده، از دو منظر زمینه‌سازی ظهور و خانواده در مکاتب اخلاقی غرب، نگریسته شده است[۹]. آخرین فصل نیز نگاهی است فلسفی بر رسانه و نقش آن در انتقال فرهنگ مهدوی[۱۰].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص15
    2. ر.ک: همان، ص21
    3. ر.ک: متن کتاب، ص23
    4. ر.ک: همان، ص63
    5. ر.ک: همان، ص99
    6. ر.ک: همان، ص141
    7. ر.ک: همان، ص191
    8. ر.ک: همان، ص239
    9. ر.ک: همان، ص273
    10. ر.ک: همان، ص331

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها