نقد شبهات پیرامون قرآن کریم

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    نقد شبهات پیرامون قرآن کریم
    نقد شبهات پیرامون قرآن کریم
    پدیدآورانمعرفت، محمدهادی (نويسنده)

    حکیم باشی، حسن (مترجم) رستمی، علی‌اکبر (مترجم) علیزاده، میرزا (مترجم)

    خرقانی، حسن (مترجم)
    عنوان‌های دیگرشبهات و ردود حول القرآن الکریم. فارسی
    ناشرمؤسسه فرهنگی انتشاراتی التمهيد
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1392ش
    چاپ3
    شابک964-94552-8-0
    موضوعقرآن - دفاعیه‎‌‌ها و ردیه‎‌‌ها - قرآن - تحریف
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /م6 ش2041 89/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نقد شبهات پیرامون قرآن کریم عنوان اثری است از محمدهادی معرفت با موضوع قرآن کریم و کلام اسلامی. آیت‌الله معرفت در این اثر، به بیان و رد شبهات قرآنی پرداخته است.

    نویسنده در مقدمه کتاب درباره محتوای آن چنین می‌نویسد: شبهاتى كه برگرد قرآن فراهم آمده - از گذشته تا امروز - بر چند گونه است:

    1. برخى تشكيك در اين واقعيت كرده‌اند كه قرآن وحى مستقيم است كه پيامبر گرامى اسلام آن را از ملكوت اعلى دريافت كرده؛ با اين دعوى كه امكان چنين چيزى نيست؛ سنخيتى ميان جهان قدسى والا با جهان پست مادى وجود ندارد! يا به خيال آن كه قرآن مطالب پراكنده‌اى است كه پيامبر اسلام از زبان مردانى -از اهل كتاب- برگرفته؛ چرا كه او در سفرها و كوچ‌هاى خود به شهرها و سرزمين‌هاى گوناگون با پيروان اديان موجود آن روز جزيرة العرب ديدارها و برخوردهايى داشته است؛ او افزون بر اينها از سويداى آگاهى خود كه با چاشنى تعليمات محيطى كه در آن مى‌زيست همراه بوده نيز الهام مى‌گرفت، در خلوت‌هايى كه با خويش در غار حرا داشت از نداى درون خويش چيزهايى مى‌شنيد و از آن ميان بهترين را گلچين مى‌كرد تا به عنوان وحى از سوى خدا و قرآن كه بر او نازل شده بر ديگران عرضه كند.
    2. برخى ديگر قرآن را متأثر از محيط‍‌ و فرهنگ جاهلى كه در آن زمان حكمفرما بود پنداشته‌اند؛ به گمان آن كه در قرآن، بسيارى از رسوم و عادت‌هاى منسوخ كه آن روز در ميان عرب و بلكه بشريت معمول بود ديده مى‌شود.
    3. گروهى نيز برخى آيه‌ها را تناقض نما پنداشته‌اند؛ كه اگر از نزد خدا بود چنين چيزى در قرآن ديده نمى‌شد.
    4. برخى نيز به خيال خام خود اشتباهاتى تاريخى، ادبى و علمى را در قرآن محتمل دانسته‌اند.
    5. گروهى نيز احتمال تحريف در متن قرآن را داده‌اند كه حجيت و اعتبار آن را زير سئوال مى‌برد و استناد بدان را ناممكن مى‌سازد.

    اين شبهات و ديگر وسوسه‌هاى شيطانى، مواردی است كه عده‌ای پيرامون اين كتاب استوار الهى بافته‌اند. نویسنده در مقدمه می‌نویسد: ما از دير زمان درصدد گردآورى اين شبهات برآمده‌ايم تا به يارى خداوند خرمن آن را چونان خاكسترى بر باد دهيم. اينك به ترتيب، پيرامون مسائل پنجگانه به سخن مى‌نشينيم.[۱]

    فهرست محتوا در آغاز و فهرست آیات و کتابنامه در پایان کتاب آمده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص16-17

    منبع مقاله

    • مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها