بازپژوهی آیات معاد

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    بازپژوهی آیات معاد
    بازپژوهی آیات معاد
    پدیدآورانفاضل لنکرانی، محمدجواد (نويسنده) حسینی، جواد (محقق)
    عنوان‌های دیگرتفسیر موضوعی قرآن کریم
    ناشرمرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1396ش
    چاپ1
    شابک978-600-388-056-6
    موضوعمعاد - جنبه‌های قرآنی
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    م۵۷ ف۲ 104 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بازپژوهی آیات معاد اثری از محمدجواد فاضل لنکرانی(معاصر)، تفسیر موضوعی آیات معاد که توسط سید جواد حسینی تحقیق و تنظیم شده است.

    نوشتار حاضر درس‌های تفسیری نویسنده است که در آن‌ها موضوع معاد موردتوجه قرار گرفته و به‌صورت تفسیر موضوعی ارائه شده است. [۱]

    در این کتاب، بخشی از این آیات موردبحث قرار گرفته و سعی بر آن شده است که در موارد مناسب از شیوه‌های اجتهادی و اصولی استفاده شود و آیات متعدد علاوه بر تکیه بر کلام حاملان اصلی قرآن، ائمه معصومین با صناعت علم اصول نیز مورد تحلیل قرار گیرد. [۲]

    کتاب در پنج بخش تنظیم شده است. بخش اول به حکمت و حقیقت مرگ اختصاص‌یافته است که به بررسی آیة دوم سوره ملک پرداخته شده و معنای خلق و تفاوت آن با برأ، بررسی احتمالات موجود در الموت و الحیوة در سوره ملک و تقدم موت بر حیات و برخی مطالب دیگر ذکر شده است. بخش دوم با موضوع محبوبیت دیدار پروردگار و مذمت فرار از مرگ به بررسی آیاتی از سورة بقره و آیاتی از سوره آل‌عمران مرتبط با موضوع یاد شده پرداخته شده است. بخش سوم با عنوان فرشتة مرگ به مسئول گرفتن جان آدمی، تعداد متصدیان آن، ویژگی فرشته مرگ در آیینه روایات و عوامل جان‌دادن پرداخته شده است. بخش چهارم به چگونگی جان‌دادن اختصاص‌یافته است. در این بخش از تفاوت مؤمن و کافر در جان‌دادن، حالت انسان هنگام جان‌دادن بر مبنای برخی از آیات سوره‌های محمد(ص)، انعام، فصلت، قیامت، واقعه، مؤمنون و... سخن به میان آمده است. بخش پنجم به برزخ و حالات قبر اختصاص‌یافته است.

    دلیل عقلی وجود برزخ، آیات پیرامون برزخ و خصوصیات آن، آیات دال بر نفس و روح، آیات دال بر برزخ و مسائل آن به همراه مباحث مرتبط از مطالب این بخش است.

    پانویس

    1. پیشگفتار، ج1، ص 17
    2. رک: همان

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها