امامت و انسان کامل از دیدگاه امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    امامت و انسان کامل از دیدگاه امام خمینی (س)
    امامت و انسان کامل از دیدگاه امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

    رحیم پور، فروغ السادات (گردآورنده)

    موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) ( محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1381ش
    چاپ3
    شابک964-335-538-1
    موضوعانسان (عرفان) - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره امامت - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره ولایت (عرفان)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏الف‎‏78‎‏ ‎‏الف‎‏8 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امامت و انسان کامل از دیدگاه امام خمینی(س)، (دفتر 42 آثار موضوعی تبیان)، برگزیده 467 مطلب (نوشته، سخنرانی، پیام و درس) از ‌امام خمینی به زبان فارسی و عربی است که انواع ولایت (تکوینی و تشریعی) را با دیدگاه فلسفی و عرفانی تبیین می‌کند و به برخی از پرسش‌ها، به‌ویژه شبهات کتاب اسرار هزارساله و برداشت‌های نادرست از انتظار فرج، به‌صورت علمی و مستند پاسخ می‌دهد. این مجموعه در گروه معارف اسلامی حوزه معاونت پژوهشی مؤسّسه تنظیم و‏‎ ‎‏نشر آثار امام خمینی(س) تحقیق و تنظیم شده است.

    هدف و روش

    ناشر با تأکید بر آنکه امام خمینی، به‌طور عمده در 2 اثر (مصباح الهداية إلی‏‎ ‎‏الخلافة و الولاية و كشف الأسرار) به مباحث امامت و ولایت پرداخته است، افزوده است: در سایر آثار ایشان نیز‏‎ ‎‏مطالب گوناگونی راجع به این موضوع در ابعاد عرفانی، سیاسی و اجتماعی وجود‏‎ ‎‏دارد و ‏‏مجموعه‌ حاضر، کوششی در جهت گردآوری تمامی آثار ایشان‏‎ ‎‏در مبحث امامت و انسان کامل است‏‏[۱]‏.

    ساختار

    کتاب حاضر از 7 بخش (انسان کامل (مشخصات، اوصاف، مصادیق و ویژگی‌های انسان کامل)؛ ولایت؛ ولایت تکوینی؛ ولایت تشریعی؛ مقام و شخصیت ائمه(ع)؛ تشیع، مکتب ائمه(ع) و شبهاتی پیرامون امامت) تشکیل شده است.

    نمونه مطالب

    • به تعبیر شیخ عارف و استاد ما، ادعیه‎،‎ کتاب صاعد است. «قرآن صاعد» تعبیر می‌فرمود؛ به اینکه قرآن،‏‎ ‎‏کتاب نازل است که از آنجا نزول کرده است و ادعیه ائمه، کتاب‏‎ ‎‏صاعد است؛ همان قرآن است رو به بالا می‌رود؛ جواب اوست‏‎ ‎‏تقریباً. کسی بخواهد بفهمد که مقامات ائمه چی است، باید رجوع‏‎ ‎‏کند به آثار آنها؛ آثار آنها ادعیه آنهاست؛ مهمش ادعیه آنهاست و‏‎ ‎‏خطابه‌هایی که می‌خواندند؛ مثل مناجات شعبانیه، مثل‏‎ ‎‏نهج البلاغه، مثل دعای یوم العرفه و...‏[۲]‏.
    • ‏اعتقاد به ضرورت تشکیل حکومت و برقراری دستگاه اجرا و‏‎ ‎‏اداره، جزیی از ولایت است؛ چنان‌که مبارزه و کوشش برای آن از‏ ‏اعتقاد به ولایت است... ‏ما که به ولایت معتقدیم و به اینکه رسول اکرم(ص) تعیین‏‎ ‎‏خلیفه کرده و خدا او را واداشته تا تعیین خلیفه کند و «ولیّ امر»‏‎ ‎‏مسلمانان را تعیین کند، باید به ضرورت تشکیل حکومت معتقد‏‎ ‎‏باشیم و باید کوشش کنیم که دستگاه اجرای احکام و اداره امور‏‎ ‎‏برقرار شود. مبارزه در راه تشکیل حکومت اسلامی، لازمه اعتقاد‏‎ ‎‏به ولایت است[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، صفحه ‌ب
    2. ر.ک: متن کتاب، ص159-160
    3. ر.ک: همان، ص384-385

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها