غدیرشناسی پاسخ به 110 پرسش پیرامون حادثه بزرگ غدیر

غدیر‌شناسی برای نوجوانان و جوانان، پاسخ به 110 پرسش درباره رخداد بزرگ غدير است كه مرحوم محمد دشتى (1330-1380ش) آن را تدوين كرده و از سوى مؤسسه فرهنگى - تحقيقاتى اميرالمؤمنين(ع) چاپ و منتشر شده است.

غدیر شناسی برای نوجوانان و جوانان (پاسخ به 110 پرسش پیرامون غدیر)
غدیرشناسی پاسخ به 110 پرسش پیرامون حادثه بزرگ غدیر
پدیدآوراندشتی، محمد (نویسنده)
عنوان‌های دیگرغدیر شناسی: پاسخ به 110 پرسش پیرامون حادثه بزرگ غدیر پاسخ به 110 پرسش پیرامون غدیر، برای نوجوانان و جوانان
ناشرمؤسسه فرهنگی تحقيقاتی اميرالمؤمنين علیه‌السلام
مکان نشرقم - ایران
سال نشر1386 ش
چاپ1
موضوعپرسش‏ها و پاسخ‏ها - ادبیات نوجوانان

سقیفه بنی ساعده

علی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - ادبیات نوجوانان

غدیر خم - ادبیات نوجوانان
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏BP‎‏ ‎‏223‎‏/‎‏54‎‏ ‎‏/‎‏د‎‏5‎‏غ‎‏4‎‏ ‎‏1386
نورلایبمطالعه و دانلود pdf


نویسنده در اين كتاب به شكل پرسش و پاسخ، كوشيده است تا رخداد بزرگ و تأثيرگذار غدير را به خوانندگان خود معرفى نمايد.

متن كتاب، بسيار ساده و روان مى‌باشد و براى رده سنى نوجوانان و جوانان نوشته شده است.

از ويژگى‌هاى اين كتاب مستندات و منابعى است كه در پانوشت هر پرسش و پاسخ توسط نویسنده گردآورى و در اختيار خوانندگان قرار داده شده است.

نویسنده با بهره‌گيرى از ده‌ها كتاب و منابع اصيل و معتبر (اعم از منابع شيعى و سنى) كوشيده تا پاسخ‌ها به‌صورت علمى به خوانندگان فرهيخته و عاشقان بازشناسى حقيقت غدير ارائه شود.

غديرشناسى، در 9 فصل با عنوان‌هايى چون پيرامون غدير، حادثه بزرگ غدير، در آستانه غدير، ولايت و غدير، حوادث پس از غدير، غدير در آيات و روايات، غدير و خانواده پيامبر، غدير و كودتاى سقيفه و غدير و آزادى تدوين شده است. فصل دهم به فهرست منابع كتاب اختصاص داده شده است.

در قسمتى از كتاب اين سؤال مطرح مى‌شود كه پيامبر(ص) با برخى از همسران خويش كه مخالف غدير بودند، چه برخوردى داشت؟

ايشان در پاسخ مى‌گويد: پس از پايان مراسم بزرگ غدير كه كاروان پيامبر به‌سلامت به مدينه بازگشت، رسول خدا در خانه ام‌سلمه اقامت گزيد و به مدت يك ماه به خانه عايشه و حفصه (دو همسر ديگر پيامبر) نرفت و در طول اين مدت تماس‌ها و عذرخواهى‌ها فايده نداشت؛ چراكه بايد گوشمالى داده مى‌شدند. تا سرانجام همه زنان در منزل ام‌سلمه گرد آمدند و عايشه گفت: به خدا پناه مى‌برم از خشم شما.

پيامبر در جمع زنان فرمود: بدانيد كه على وصى و جانشين من است؛ از او اطاعت كنيد كه اطاعت از او اطاعت از من و مخالفت با او مخالفت با من است. آنگاه خطاب به على فرمود: اى على اختيار زنان پس از من با تو است؛ اگر مخالفت نمودند آنها را اخراج كن..[۱]

پانويس

  1. متن، ص97 و 98

وابسته‌ها