شراره، عبدالجبار

    از ویکی‌نور
    شراره، عبدالجبار
    نام شراره، عبدالجبار
    نام‎های دیگر شراره، عبدالجبار حمد حسین

    عبدالجبار شراره

    عبدالجبار حمد شراره

    عبدالجبار بن جمد شراره

    نام پدر
    متولد
    محل تولد
    رحلت 1426 ق
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE15AUTHORCODE

    عبدالجبار بن جمد شراره، در سال 1364ق، در خانواده‌اى معروف و لبنانى الاصل در شهر حمزه شرقى در استان قادسيه (ديوانيه) عراق به دنيا آمد.


    تحصیلات

    وى در سال 1386ق، در رشته علوم اسلامى و لغت عربى، از دانشگاه بغداد - دانشكده شريعت - ليسانس گرفت، در سال 1392ق، موفق به اخذ فوق ليسانس در رشته علوم شريعت و فقه مقارن گرديد و سرانجام در سال 1410ق، دكتراى خود را در رشته بررسى‌هاى اسلامى و دينى اخذ نمود.

    مسئولیت‌ها

    بعد از تكميل تحصيلات، عهده‌دار تدريس علوم اسلامى در تعدادى از دانشكده‌هاى عراق گرديد. بعد از انتفاضه مردم عراق در سال 1369ش و سركوب شدن آن به دست حكومت بعث عراق، به جمهورى اسلامى ايران مهاجرت كرد و در قم نزد اساتيدى چون آيت‌الله سيد محمود هاشمى و سيد كاظم حائرى تلمذ نمود و به تدريس در دانشگاه امام صادق(ع) در تهران پرداخت.

    در مدت اقامت در ايران، موفق گرديد در راه‌اندازى مراكز و مؤسساتى در قم مشاركت نمايد و از اين طريق خدمات فراوانى را به عراقى‌هاى مقيم ايران ارائه كند؛ مؤسساتى چون مؤسسة الإمام على(ع)، مركز الرسالة و مدرسه ابتدائى امام على(ع).

    وى سپس به استراليا مهاجرت كرد و در شهر سيدنى موفق به تأسيس «مركز أهل البيت الإسلامى» گرديد. اين مركز، نقش مهمى در رسيدگى به امور فرهنگى مسلمانان استراليا، به‌ويژه شیعیان و عراقى‌هاى مقيم سيدنى ايفا كرده است. ايجاد مدرسه براى كودكان، اقامه نماز جمعه، گفت‌وگوهاى فرهنگى و اقامه عزادارى امام حسين(ع)، از جمله فعالیت‌های اين مركز مى‌باشد.

    آثار

    1. نظرية في الضرر في الفقه الإسلامي المقارن (كه در واقع رساله دكتراى ايشان مى‌باشد و مجمع جهانى #: تقريب مذاهب اسلامى، آن را در تهران به چاپ رسانده است)؛
    2. أحكام الغصب في الفقه الإسلامى (رساله فوق ليسانس كه در بيروت در سال 1395ق، از جانب دارالتربية به #:چاپ رسيد و در قم تجديد چاپ گرديد)؛
    3. الحروف المقطعة في القرآن الكريم (در بغداد، در سال 1980م، مطبعة الإرشاد آن را به چاپ رساند)؛
    4. بحوث في القرآن الكريم؛
    5. دعوى التناقض بين نصوص القرآن الكريم؛
    6. حوارية الإسلام و المسيحية (رديه‌اى بر ابراهيم لوقا در كتاب المسيحية في الإسلام)؛
    7. حوارية المواجهات (در رمضان سال 1420ق، در راديو صوت الإسلامى گفت‌وگوها و مناظراتى بين ايشان و مفتى #:اهل سنت در استراليا (شيخ تاج‌الدين هلالى) در مسائل اعتقادى و فقهى انجام گرفت كه مجموعه اين #: گفت‌وگوها در قم به چاپ رسيده است)؛
    8. تحقيق كتاب‌هاى «نشأة التشيع و الشيعة»، «فدك في التاريخ» و «بحث حول المهدي» اثر شهيد آيت‌الله سيد محمدباقر صدر و «الفصول المهمة في تأليف الأمة» اثر علامه سيد عبدالحسين شرف‌الدين.

    و...

    فعالیت‌های فرهنگى و سياسى

    عمده فعالیت‌های فرهنگى و سياسى ايشان:

    1. عضويت در كادر مركزى حزب الدعوة الإسلامي؛
    2. عضويت در هيئت تحريره مجله «التوحيد» و همچنين كتاب «التوحيد»؛
    3. حضور فعال در كنگره وحدت اسلامى در تهران؛
    4. مشاركت در برنامه‌ريزى مركز تحقيقات مجمع تقريب بين مذاهب؛
    5. شركت فعال در تأسيس مركز أهل البيت الإسلامي در سيدنى استراليا و اشراف و مديريت آن از سال 1997م - #:2002م؛
    6. تدريس در دانشكده‌هاى عراق و دانشگاه امام صادق(ع).

    وفات

    اين دانشمند فرزانه، سرانجام در تاريخ شنبه 22 ربيع‌الاول سال 1426ق، در 62 سالگى در شهر برث در غرب استراليا رحلت نمود. پيكر ايشان به عراق منتقل گرديد و در وادى السلام شهر نجف، به خاک سپرده شد.

    منابع مقاله

    شجاعى‌راد، امرالله (درگذشتگان)، پايگاه مجلات تخصصى نور، اطلاع‌رسانى و كتاب‌دارى، آينه پژوهش، خرداد و تير 1384، شماره 92، ص114 - 115.


    وابسته‌ها