الأربعون حديثاً (خواجویی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''الأربعون حديثاً'''، از آثار فقیه، متکلم، حکیم، ریاضی‌دان و محدث ممتاز قرن دوازدهم هجرى، [[محمداسماعیل خواجویی مازندرانی]]، معروف به [[ملا اسماعیل خواجویى]] (1100-1173ق)، تعداد 40 حدیث معتبر و مشکل را شرح کرده است. رجالی، نسب‌شناس و تراجم‌پژوه معاصر اصفهانی، [[سید مهدى رجایى موسوی]] (متولد 1336ش)، این کتاب را تصحیح و تحقیق کرده و برای آن مقدمه‌ای روشمند و ارزنده نوشته و نویسنده و آثارش و کتاب حاضر را شناسانده و همچنین پاورقی‌هایی بر آن افزوده و منابع روایاتش را ثبت کرده است.
'''الأربعون حديثاً'''، از آثار فقیه، متکلم، حکیم، ریاضی‌دان و محدث ممتاز قرن دوازدهم هجرى، [[خواجویی، اسماعیل بن محمدحسین|محمداسماعیل خواجویی مازندرانی]]، معروف به [[خواجویی، اسماعیل بن محمدحسین|ملا اسماعیل خواجویى]] (1100-1173ق)، تعداد 40 حدیث معتبر و مشکل را شرح کرده است. رجالی، نسب‌شناس و تراجم‌پژوه معاصر اصفهانی، [[رجایی، سید مهدی|سید مهدى رجایى موسوی]] (متولد 1336ش)، این کتاب را تصحیح و تحقیق کرده و برای آن مقدمه‌ای روشمند و ارزنده نوشته و نویسنده و آثارش و کتاب حاضر را شناسانده و همچنین پاورقی‌هایی بر آن افزوده و منابع روایاتش را ثبت کرده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* [[سید مهدى رجایى موسوی]]، کتاب حاضر را از نفیس‌ترین آثاری دانسته که در شرح روایات مشکل، تألیف شده است و در آن مطالب ارزنده‌ای وجود دارد که کمتر در کتاب‌های دیگر یافت می‌شود. او افزوده است: [[محمداسماعیل خواجویی مازندرانی]] این اثر را در هنگامه‌ای دشوار و اسف‌بار (فتنه افغان) در اصفهان تنظیم کرده است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص28</ref>.
* [[رجایی، سید مهدی|سید مهدى رجایى موسوی]]، کتاب حاضر را از نفیس‌ترین آثاری دانسته که در شرح روایات مشکل، تألیف شده است و در آن مطالب ارزنده‌ای وجود دارد که کمتر در کتاب‌های دیگر یافت می‌شود. او افزوده است: [[خواجویی، اسماعیل بن محمدحسین|محمداسماعیل خواجویی مازندرانی]] این اثر را در هنگامه‌ای دشوار و اسف‌بار (فتنه افغان) در اصفهان تنظیم کرده است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص28</ref>.
* [[ملا اسماعیل خواجویى]]، با اشاره به اینکه من در روزگار گذشته تعلیقاتی بر برخی از روایات نوشته بودم، افزوده است: در این زمان کوشیدم در این اثر، 40 روایت را گردآوری کنم که بیشترش در باب عبادات و به‌ویژه در مورد مقدمات و مقارنات نمازها و مانند آن است که مسلمانان بیشتر به آن نیاز دارند<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص3</ref>.
* [[خواجویی، اسماعیل بن محمدحسین|ملا اسماعیل خواجویى]]، با اشاره به اینکه من در روزگار گذشته تعلیقاتی بر برخی از روایات نوشته بودم، افزوده است: در این زمان کوشیدم در این اثر، 40 روایت را گردآوری کنم که بیشترش در باب عبادات و به‌ویژه در مورد مقدمات و مقارنات نمازها و مانند آن است که مسلمانان بیشتر به آن نیاز دارند<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص3</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
خط ۳۶: خط ۳۶:


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
* نویسنده بعد از نقل روایتی طولانی در فضیلت شهادت در راه خدا، به شرح آن پرداخته و بشارتی افزوده است: مجاهدان در راه خدا و شهیدان در نزد پروردگار همین فرقه ناجیه امامیه هستند و در روایات هم آمده؛ از جمله در [[الكشاف]]، از پیامبر(ص) نقل شده است: کسی که با عشق آل‌محمد(ع) از دنیا برود، شهید است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص310-314</ref>.
* نویسنده بعد از نقل روایتی طولانی در فضیلت شهادت در راه خدا، به شرح آن پرداخته و بشارتی افزوده است: مجاهدان در راه خدا و شهیدان در نزد پروردگار همین فرقه ناجیه امامیه هستند و در روایات هم آمده؛ از جمله در [[الكشاف عن حقائق غوامض التنزيل و عيون الأقاويل في وجوه التأويل|الكشاف]]، از پیامبر(ص) نقل شده است: کسی که با عشق آل‌محمد(ع) از دنیا برود، شهید است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص310-314</ref>.


==پانویس==
==پانویس==