معجم المصطلحات الإسلامیة في المصباح المنیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''معجم المصطلحات الإسلامية في المصباح المنير'''، نوشته دکتر رجب عبدالجواد ابراهیم <ref>لازم به ذکر است که خود کتاب المصباح المنیر (تالیف احمد بن محمد بن علی الفیومی الحموی) شرحی است بر لغات غریب و نامأنوس کتاب (فتح العزیز فی شرح کتاب الوجیز) قزوینی رافعی (م 623 ﻫ) که این کتاب نیز به نوبه خود شرحی است بر کتاب فقهی (الوجیز فی فقه الشافعی) ابوحامد غزالی</ref> است‌ که در آن واژه‌ها و اصطلاحات (علوم اسلامی) کتاب «المصباح المنير» به‌صورت الفبایی مرتب و طبق اصول لغوی دسته‌بندی شده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص4</ref>.
'''معجم المصطلحات الإسلامية في المصباح المنير'''، نوشته دکتر [[ابراهيم، رجب عبدالجواد|رجب عبدالجواد ابراهیم]] <ref>لازم به ذکر است که خود کتاب المصباح المنیر (تالیف احمد بن محمد بن علی الفیومی الحموی) شرحی است بر لغات غریب و نامأنوس کتاب (فتح العزیز فی شرح کتاب الوجیز) قزوینی رافعی (م 623 ﻫ) که این کتاب نیز به نوبه خود شرحی است بر کتاب فقهی (الوجیز فی فقه الشافعی) ابوحامد غزالی</ref> است‌ که در آن واژه‌ها و اصطلاحات (علوم اسلامی) کتاب «[[المصباح المنير]]» به‌صورت الفبایی مرتب و طبق اصول لغوی دسته‌بندی شده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص4</ref>.


==ساختار==
==ساختار==
دکتر رجب عبدالجواد ابراهیم، معانی مختلفی که برای هر واژه در دیگر کتب لغت آمده و همچنین موارد اتفاق و اختلاف بین آنها و نیز پاورقی‌ها و توضیحات لازم و همچنین موارد استعمال واژه‌ها در قرآن کریم و احادیث نبوی(ص) را در ذیل کتاب خود مرقوم نموده است و برای این منظور ایشان از کتاب‌های لغوی مختلفی، همچون: «معجم الكليات» (تألیف ابی‌البقاء)، «كشاف اصطلاحات الفنون» (تألیف تهانوی)، «التعريفات» (تألیف جرجانی)، «التوقيف علی مهمات التعريف» (تألیف مناوی) و سایر کتب لغوی استفاده نموده است<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.  
دکتر [[ابراهيم، رجب عبدالجواد|رجب عبدالجواد ابراهیم]]، معانی مختلفی که برای هر واژه در دیگر کتب لغت آمده و همچنین موارد اتفاق و اختلاف بین آنها و نیز پاورقی‌ها و توضیحات لازم و همچنین موارد استعمال واژه‌ها در قرآن کریم و احادیث نبوی(ص) را در ذیل کتاب خود مرقوم نموده است و برای این منظور ایشان از کتاب‌های لغوی مختلفی، همچون: «[[معجم الكليات]]» (تألیف ابی‌البقاء)، «[[موسوعة كشاف اصطلاحات الفنون و العلوم|كشاف اصطلاحات الفنون]]» (تألیف [[تهانوی، محمدعلی بن علی|تهانوی]]«[[التعريفات]]» (تألیف [[جرجانی، علی بن محمد|جرجانی]]«[[التوقيف علی مهمات التعريف]]» (تألیف [[مناوی، محمد عبدالرئوف|مناوی]]) و سایر کتب لغوی استفاده نموده است<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.  


ازاین‌رو، کتاب حاضر برای پژوهشگران عرصه فقه و لغت بسیار مفید می‌باشد. «معجم المصطلحات الإسلامية في المصباح المنير»، به زبان عربی بوده و در یک جلد به چاپ رسیده است.
ازاین‌رو، کتاب حاضر برای پژوهشگران عرصه فقه و لغت بسیار مفید می‌باشد. «معجم المصطلحات الإسلامية في المصباح المنير»، به زبان عربی بوده و در یک جلد به چاپ رسیده است.