رجال النجاشي «احد الأصول الرجالية»: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آیت الله' به 'آیت‌الله'
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'آیت الله' به 'آیت‌الله')
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''رجال النجاشی''' یا «فهرست أسماء مصنفی الشیعة» تألیف احمد بن علی نجاشی اسدی کوفی (متوفی 450ق)، مهم‌ترین کتاب رجالی از اصول چهارگانه رجالی شیعی است.  این کتاب با تشویق آیت الله جعفر سبحانی توسط محمد جواد غروی نائینی تحقیق و تصحیح شده است.  
'''رجال النجاشی''' یا «فهرست أسماء مصنفی الشیعة» تألیف احمد بن علی نجاشی اسدی کوفی (متوفی 450ق)، مهم‌ترین کتاب رجالی از اصول چهارگانه رجالی شیعی است.  این کتاب با تشویق آیت‌الله جعفر سبحانی توسط محمد جواد غروی نائینی تحقیق و تصحیح شده است.  


کتاب با مقدمه آیت الله جعفر سبحانی آغاز شده است. علمای شیعه از عصر تابعین تا به امروز به علم رجال اهتمام داشته‌اند و معاجم مشتمل بر احوال راویان و بیان وثاقت و ضعف ایشان تألیف کرده‌اند. اولین این آثار کتاب عبید الله بن رافع کاتب امیرالمؤمنین(ع) است که اسامی صحابه‌ای که همراه علی(ع) بوده و در جنگ‌هایش حضور داشته و با او در بصره و صفین و نهروان جنگیده‌اند را آورده است. علاوه بر آن کتاب تاریخ و ذکر وقایع نیز هست. در ادامه این مقدمه، رجال کشی، رجال و فهرست شیخ طوسی، رجال برقی و ایرادات فنی این جوامع و شیوه‌ای که برخی از رجالیون متأخر برای رفع این نقص پیش گرفته‌اند، مطرح شده است <ref>ر.ک: التصدیر بقلم جعفر السبحانی، صفحة أ-ز؛ مقدمه، ص6</ref>‏.  
کتاب با مقدمه آیت‌الله جعفر سبحانی آغاز شده است. علمای شیعه از عصر تابعین تا به امروز به علم رجال اهتمام داشته‌اند و معاجم مشتمل بر احوال راویان و بیان وثاقت و ضعف ایشان تألیف کرده‌اند. اولین این آثار کتاب عبید الله بن رافع کاتب امیرالمؤمنین(ع) است که اسامی صحابه‌ای که همراه علی(ع) بوده و در جنگ‌هایش حضور داشته و با او در بصره و صفین و نهروان جنگیده‌اند را آورده است. علاوه بر آن کتاب تاریخ و ذکر وقایع نیز هست. در ادامه این مقدمه، رجال کشی، رجال و فهرست شیخ طوسی، رجال برقی و ایرادات فنی این جوامع و شیوه‌ای که برخی از رجالیون متأخر برای رفع این نقص پیش گرفته‌اند، مطرح شده است <ref>ر.ک: التصدیر بقلم جعفر السبحانی، صفحة أ-ز؛ مقدمه، ص6</ref>‏.  


در ابتدای کتاب زندگینامه نویسنده، اساتید و آثار او، توثیق او از سوی دیگر علما و مطالب فراوان مطرح شده است. <ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص11-51</ref>‏.
در ابتدای کتاب زندگینامه نویسنده، اساتید و آثار او، توثیق او از سوی دیگر علما و مطالب فراوان مطرح شده است. <ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص11-51</ref>‏.