نص النصوص في شرح الفصوص لمحيي‌الدين ابن عربي: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'بيدارفر، محسن' به 'بیدارفر، محسن')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۴: خط ۳۴:
}}
}}


'''نص النصوص في شرح الفصوص لمحيي‌الدين ابن عربي'''، شرح مفصلی ‎است که عالم و عارف نامدار شیعی‎، سید حیدر آملی، بر «فصوص الحكم» ابن ‎عربی نوشته و با تحقیق و تعلیق محسن بیدارفر، منتشر شده است.
'''نص النصوص في شرح الفصوص لمحيي‌الدين ابن عربي'''، شرح مفصلی ‎است که عالم و عارف نامدار شیعی‎، [[آملی، سید حیدر|سید حیدر آملی]]، بر «[[فصوص الحكم (تعليقات ابوالعلاء عفيفي)|فصوص الحكم]]» [[ابن عربی، محمد بن علی|ابن ‎عربی]] نوشته و با تحقیق و تعلیق [[بیدارفر، محسن|محسن بیدارفر]]، منتشر شده است.


اثر حاضر، به زبان عربی و در سه جلد منتشر شده است. کتاب با مقدمه مفصلی از محقق آغاز شده است. در این مقدمه، ضمن اشاره به چگونگی تکون عرفان نظری و تطور آن<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص3</ref>، ابتدا به معرفی ابن‌ عربی و کتاب «فصوص الحكم» پرداخته شده<ref>ر.ک: همان، ص5</ref> و سپس، شرح حال مفصلی از شارح کتاب آورده شده<ref>ر.ک: همان، ص21</ref> و در پایان، به تشریح نسخ خطی کتاب و اقدامات تحقیقی صورت‌گرفته در آن، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، ص77</ref>.
اثر حاضر، به زبان عربی و در سه جلد منتشر شده است. کتاب با مقدمه مفصلی از محقق آغاز شده است. در این مقدمه، ضمن اشاره به چگونگی تکون عرفان نظری و تطور آن<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص3</ref>، ابتدا به معرفی [[ابن عربی، محمد بن علی|ابن‌ عربی]] و کتاب «[[فصوص الحكم (تعليقات ابوالعلاء عفيفي)|فصوص الحكم]]» پرداخته شده<ref>ر.ک: همان، ص5</ref> و سپس، شرح حال مفصلی از شارح کتاب آورده شده<ref>ر.ک: همان، ص21</ref> و در پایان، به تشریح نسخ خطی کتاب و اقدامات تحقیقی صورت‌گرفته در آن، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، ص77</ref>.


پس از مقدمه محقق، مقدمه‌ای از شارح آمده است. در این مقدمه، ابتدا در خصوص علل و شرایط تألیف این شرح بنا به نقل شارح و کیفیت شرح صحبت شده<ref>ر.ک: مقدمه شارح، ج1، ص17</ref> و سپس تمهیدات سه‌گانه آورده شده که بحثی است در مورد فضیلت پیامبر(ص) و برتری آن حضرت بر دیگر پیامبران از نظر مقام و مرتبه و برتری آن حضرت بر همه موجودات و مخلوقات از نظر صورت و معنا، سپس فضیلت قرآن و... <ref>ر.ک: همان، ص58</ref>، فضیلت ابن عربی و فضیلت دو کتاب منسوب به وی (فصوص و فتوحات) و... <ref>ر.ک: همان، ص142</ref>، انبیا و اولیا و ائمه و تحقیق رسالت و نبوت و ولایت و تحقیق خاتم‌الانبیای مطلق و مقید و تعیین خاتم الاولیای مطلق و مقید، سپس بحث اقطاب و اوتاد و ابدال و...<ref>ر.ک: همان، ص226</ref>.
پس از مقدمه محقق، مقدمه‌ای از شارح آمده است. در این مقدمه، ابتدا در خصوص علل و شرایط تألیف این شرح بنا به نقل شارح و کیفیت شرح صحبت شده<ref>ر.ک: مقدمه شارح، ج1، ص17</ref> و سپس تمهیدات سه‌گانه آورده شده که بحثی است در مورد فضیلت پیامبر(ص) و برتری آن حضرت بر دیگر پیامبران از نظر مقام و مرتبه و برتری آن حضرت بر همه موجودات و مخلوقات از نظر صورت و معنا، سپس فضیلت قرآن و... <ref>ر.ک: همان، ص58</ref>، فضیلت [[ابن عربی، محمد بن علی|ابن عربی]] و فضیلت دو کتاب منسوب به وی ([[فصوص الحكم (تعليقات ابوالعلاء عفيفي)|فصوص]] و فتوحات) و... <ref>ر.ک: همان، ص142</ref>، انبیا و اولیا و ائمه و تحقیق رسالت و نبوت و ولایت و تحقیق خاتم‌الانبیای مطلق و مقید و تعیین خاتم الاولیای مطلق و مقید، سپس بحث اقطاب و اوتاد و ابدال و...<ref>ر.ک: همان، ص226</ref>.


در ادامه در ذیل سه رکن، تحت عناوین متعدد، مباحثی همچون: «تعیین و تحقیق توحید و تعریف و تقسیم آن به طریق اهل الله»، «وجود مطلق و بیان اطلاق و بداهت آن و...» و «علوم منسوب به اهل الله» مطرح شده است<ref>ر.ک: همان، ص485</ref>.
در ادامه در ذیل سه رکن، تحت عناوین متعدد، مباحثی همچون: «تعیین و تحقیق توحید و تعریف و تقسیم آن به طریق اهل الله»، «وجود مطلق و بیان اطلاق و بداهت آن و...» و «علوم منسوب به اهل الله» مطرح شده است<ref>ر.ک: همان، ص485</ref>.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش