الكامل في اللغة و الأدب: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۵ نوامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'م‎ن' به 'م‌ن'
جز (جایگزینی متن - 'بونه' به 'به‌گونه')
جز (جایگزینی متن - 'م‎ن' به 'م‌ن')
خط ۲۹: خط ۲۹:
| تعداد جلد =2
| تعداد جلد =2
| کتابخانۀ دیجیتال نور =6287
| کتابخانۀ دیجیتال نور =6287
| کتابخوان همراه نور =10179
| کد پدیدآور =02185
| کد پدیدآور =02185
| پس از =
| پس از =
خط ۵۳: خط ۵۴:
در جلد دوم که باب چهل‌وششم تا پنجاه‌وهفت را در خود جای داده نیز موضوعات و مطالب متنوعی مطرح گردیده است که از جمله آنها، می‌توان تشابیه عرب، فنون شعر، تفاوت لام استغاثه و لام اضافه، نسب، نسبت در مضاف، اختصار در خطب، جزع در هنگام مرگ و... را نام برد.
در جلد دوم که باب چهل‌وششم تا پنجاه‌وهفت را در خود جای داده نیز موضوعات و مطالب متنوعی مطرح گردیده است که از جمله آنها، می‌توان تشابیه عرب، فنون شعر، تفاوت لام استغاثه و لام اضافه، نسب، نسبت در مضاف، اختصار در خطب، جزع در هنگام مرگ و... را نام برد.


از جمله مطالب مطرح‎شده در این جلد، مطالبی است که در باب چهل‌ونهم کتاب، درباره اخبار مربوط به خوارج مطرح شده است که به‌عنوان نمونه، به یکی از آنها اشاره می‌شود: «یکی از خبرهای کم‎نظیر و شگفت‌انگیز آنان این است که روزی به فردی مسلمان و فردی مسیحی برخوردند؛ پس فرد مسلمان را کشتند و مسیحی را به نیکی سفارش کردند و به او گفتند که عهد و پیمان پیامبر خود را حفظ کند! عبدالله بن خباب، در حالی با آنان روبه‌رو شد که قرآن در گردن داشت و همسر باردارش نیز به‌همراه وی بود. به او گفتند: آنچه در گردن توست به ما فرمان می‌دهد که تو را بکشیم؛ سپس پرسیدند: نظرت درباره ابوبکر و عمر چیست؟ او از آنان به‌خوبی یاد کرد. عقیده‌اش را درباره [[امام على(ع)|علی(ع)]] پیش از ماجرای حکمیت و درباره عثمان در مدت شش سال، یعنی سال‎های آغازین خلافتش سؤال کردند، باز هم به‌نیکی یاد کرد. پرسیدند: درباره حکمیت چه می‌گویی؟ گفت: من معتقدم که [[امام على(ع)|علی(ع)]] از شما به قرآن آگاه‌تر و در حفظ دینش از شما استوارتر و در بینش از شما تیزبین‎تر است. گفتند: تو هدایت و حقیقت را پیروی نمی‌کنی و تنها به دنبال عناوین و القاب اشخاص حرکت می‌کنی؛ سپس او را به کنار ساحل برده و سرش را بریدند و با مردی مسیحی در مورد خرید درخت خرمایش گفتگو می‌کردند. او به آنان گفت: این نخل از آن شما باشد. در پاسخ اظهار داشتند: ما آن را جز در برابر پرداخت وجه نخواهیم پذیرفت. مرد مسیحی گفت: این خیلی شگفت‎آور است که شخصی مانند عبدالله بن خباب را می‌کشید، ولی از ما درخت خرمایی را نمی‌پذیرید!»<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/6287/1/176 ر.ک: همان، ج2، ص176-‎177]</ref>.
از جمله مطالب مطرح‎شده در این جلد، مطالبی است که در باب چهل‌ونهم کتاب، درباره اخبار مربوط به خوارج مطرح شده است که به‌عنوان نمونه، به یکی از آنها اشاره می‌شود: «یکی از خبرهای کم‌نظیر و شگفت‌انگیز آنان این است که روزی به فردی مسلمان و فردی مسیحی برخوردند؛ پس فرد مسلمان را کشتند و مسیحی را به نیکی سفارش کردند و به او گفتند که عهد و پیمان پیامبر خود را حفظ کند! عبدالله بن خباب، در حالی با آنان روبه‌رو شد که قرآن در گردن داشت و همسر باردارش نیز به‌همراه وی بود. به او گفتند: آنچه در گردن توست به ما فرمان می‌دهد که تو را بکشیم؛ سپس پرسیدند: نظرت درباره ابوبکر و عمر چیست؟ او از آنان به‌خوبی یاد کرد. عقیده‌اش را درباره [[امام على(ع)|علی(ع)]] پیش از ماجرای حکمیت و درباره عثمان در مدت شش سال، یعنی سال‎های آغازین خلافتش سؤال کردند، باز هم به‌نیکی یاد کرد. پرسیدند: درباره حکمیت چه می‌گویی؟ گفت: من معتقدم که [[امام على(ع)|علی(ع)]] از شما به قرآن آگاه‌تر و در حفظ دینش از شما استوارتر و در بینش از شما تیزبین‎تر است. گفتند: تو هدایت و حقیقت را پیروی نمی‌کنی و تنها به دنبال عناوین و القاب اشخاص حرکت می‌کنی؛ سپس او را به کنار ساحل برده و سرش را بریدند و با مردی مسیحی در مورد خرید درخت خرمایش گفتگو می‌کردند. او به آنان گفت: این نخل از آن شما باشد. در پاسخ اظهار داشتند: ما آن را جز در برابر پرداخت وجه نخواهیم پذیرفت. مرد مسیحی گفت: این خیلی شگفت‎آور است که شخصی مانند عبدالله بن خباب را می‌کشید، ولی از ما درخت خرمایی را نمی‌پذیرید!»<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/6287/1/176 ر.ک: همان، ج2، ص176-‎177]</ref>.


==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش