تفسير ابن باديس: تفاوت میان نسخه‌ها

لینک درون متنی
جز (جایگزینی متن - 'تفسیر ابن بادیس' به 'تفسير ابن باديس')
(لینک درون متنی)
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}  
}}  


'''تفسير ابن باديس'''، اثری است در حوزه تفسیر قرآن از عبدالحمید بن محمد بن مصطفی بن بادیس قسنطینی (متوفی 1359ق)، معروف به ابن بادیس، به زبان عربی که در آن برخی از آیات از برخی سور قرآن تفسیر شده است.
'''تفسير ابن باديس'''، اثری است در حوزه تفسیر قرآن از [[ابن بادیس، عبدالحمید|عبدالحمید بن محمد بن مصطفی بن بادیس قسنطینی]] (متوفی 1359ق)، معروف به ابن بادیس، به زبان عربی که در آن برخی از آیات از برخی سور قرآن تفسیر شده است.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۵۸: خط ۵۸:


قال عبيد:
قال عبيد:
'''و كل ذي غيبة يؤوب
'''و كل ذي غيبة يؤوب'''
و غائب الموت لا يؤوب'''
و غائب الموت لا يؤوب
(هر غایبی برمی‎گردد؛ غائب‎شده (به‎وسیله) مرگ برنمی‎گردد)<ref>ر.ک: همان، ص169</ref>.
(هر غایبی برمی‎گردد؛ غائب‎شده (به‎وسیله) مرگ برنمی‎گردد)<ref>ر.ک: همان، ص169</ref>.


==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
محقق، مبنای کار خود را بر کتب شیخ محمد البانی (متوفی ۱۴۲۰ق) قرار داده و منابع حدیثی مورد استفاده نویسنده را با ذکر نام کتاب، باب و شماره حدیث برای دستیابی راحت‎تر ذکر نموده است. ایشان در ذکر رموز، بدون تصرف در آن مثل مصادر اصلی آورده است. وی در ذکر نام کتب، گاه به نام غیر مشهور آن اشاره نموده است؛ همچون صحیح سنن نسایی، صحیح سنن ابی‎داود. هدف او از این انتخاب، تفکیک کتب صحیح از ضعیف بوده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7</ref>.
محقق، مبنای کار خود را بر کتب [[البانی، محمد ناصر‌الدین|شیخ محمد البانی]] (متوفی ۱۴۲۰ق) قرار داده و منابع حدیثی مورد استفاده نویسنده را با ذکر نام کتاب، باب و شماره حدیث برای دستیابی راحت‎تر ذکر نموده است. ایشان در ذکر رموز، بدون تصرف در آن مثل مصادر اصلی آورده است. وی در ذکر نام کتب، گاه به نام غیر مشهور آن اشاره نموده است؛ همچون صحیح سنن نسایی، صحیح سنن ابی‎داود. هدف او از این انتخاب، تفکیک کتب صحیح از ضعیف بوده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7</ref>.
 
فهرست روایات و محتویات در انتهای کتاب آمده است.
فهرست روایات و محتویات در انتهای کتاب آمده است.


۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش