آغاز و انجام: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۴ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'ايران' به 'ایران'
جز (جایگزینی متن - 'يك' به 'یک')
جز (جایگزینی متن - 'ايران' به 'ایران')
خط ۳۳: خط ۳۳:
}}
}}


'''آغاز و انجام'''، عنوان شمارى از رساله‌ها و کتاب‌هاى كلامى و عرفانى و علمى به زبان فارسی، نوشته تنى چند از دانشوران ايرانى، بيشتر شيعى، مى‌باشد. یکى از اين دانشوران كه ذيل اين عنوان اثرى پديد آورده، [[نصیرالدین طوسی، محمد بن محمد|خواجه نصير‌الدين طوسى]] است. اثر او رساله مختصر و فشرده‌اى در باب مبدأ و معاد است كه در آن اصول عقايد اسلامى را به روش عرفانى - فلسفى، تأویل كرده است و در طرح و بيان عقايد خویش، تا حدّى به فلسفه اسماعيلى و روش باطنى نظر دارد. او، اين رساله را به درخواست دوستى عزيز كه جویاى دانستن احوال آخرت بوده، تأليف كرده و خود، آن را «تذكرة» ناميده است.
'''آغاز و انجام'''، عنوان شمارى از رساله‌ها و کتاب‌هاى كلامى و عرفانى و علمى به زبان فارسی، نوشته تنى چند از دانشوران ایرانى، بيشتر شيعى، مى‌باشد. یکى از اين دانشوران كه ذيل اين عنوان اثرى پديد آورده، [[نصیرالدین طوسی، محمد بن محمد|خواجه نصير‌الدين طوسى]] است. اثر او رساله مختصر و فشرده‌اى در باب مبدأ و معاد است كه در آن اصول عقايد اسلامى را به روش عرفانى - فلسفى، تأویل كرده است و در طرح و بيان عقايد خویش، تا حدّى به فلسفه اسماعيلى و روش باطنى نظر دارد. او، اين رساله را به درخواست دوستى عزيز كه جویاى دانستن احوال آخرت بوده، تأليف كرده و خود، آن را «تذكرة» ناميده است.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۵۲: خط ۵۲:




اين کتاب، داراى نسخ خطى فراوانى است كه در کتاب‌خانه موزه بريتانيا و نيز کتاب‌خانه‌هاى ايران (تهران، مشهد، همدان، قم) و پاكستان و مصر نگه‌دارى مى‌گردد.
اين کتاب، داراى نسخ خطى فراوانى است كه در کتاب‌خانه موزه بريتانيا و نيز کتاب‌خانه‌هاى ایران (تهران، مشهد، همدان، قم) و پاكستان و مصر نگه‌دارى مى‌گردد.


نسخه‌اى از آن در دانشگاه تهران، به شماره 2401، موجود است.
نسخه‌اى از آن در دانشگاه تهران، به شماره 2401، موجود است.


نسخه حاضر در برنامه، با مقدمه و شرح و تعليقات [[حسن‌‌زاده آملی، حسن|آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملى]] در قطع رقعى با جلد شوميز در 232 صفحه برای بار چهارم در سال 1374ش، توسط «سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى» ايران، منتشر شده است.
نسخه حاضر در برنامه، با مقدمه و شرح و تعليقات [[حسن‌‌زاده آملی، حسن|آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملى]] در قطع رقعى با جلد شوميز در 232 صفحه برای بار چهارم در سال 1374ش، توسط «سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى» ایران، منتشر شده است.


==منبع==
==منبع==
۶۱٬۱۸۹

ویرایش