جامع التواریخ (تاریخ اقوام پادشاهان ختای): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف '
جز (جایگزینی متن - 'ن(' به 'ن (')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف ')
خط ۵۲: خط ۵۲:




كتاب حاضر؛ مشتمل بر پيش‌گفتارى به قلم مصحح، دكتر [[روشن، محمد|محمد روشن]]، آغاز و مقدمه‌اى به قلم مولف و پنج بخش و چند ضميمه است.
كتاب حاضر؛ مشتمل بر پيش‌گفتارى به قلم مصحح، دكتر [[روشن، محمد|محمد روشن]]، آغاز و مقدمه‌اى به قلم مؤلف  و پنج بخش و چند ضميمه است.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
خط ۷۱: خط ۷۱:
بخش پنجم: پادشاهان جورجه در ختاى(مشتمل بر 9 طبقه).
بخش پنجم: پادشاهان جورجه در ختاى(مشتمل بر 9 طبقه).


كتاب، با ذكر اسامى ولايات معظم ديار ختاى آغاز مى‌شود. مولف در اين باره مى‌گويد: ممالك اقوام مذكور چند پاره ولايت بزرگ است. نام‌هاى آن ولايات به حسب لغت و اصطلاح هر قوم مختلف و متفاوت است. به گفته وى در اين ميان، يك ولايت از ساير ولايات عظيم‌تر است كه به زبان ايشان از آن با نام خان ژوجون‌تو ياد مى‌شود و مغولان آن را چاوقوت گفته‌اند، و هندوان آن را چين مى‌خوانند، و نزد ما به ختاى مشهور است.
كتاب، با ذكر اسامى ولايات معظم ديار ختاى آغاز مى‌شود. مؤلف  در اين باره مى‌گويد: ممالك اقوام مذكور چند پاره ولايت بزرگ است. نام‌هاى آن ولايات به حسب لغت و اصطلاح هر قوم مختلف و متفاوت است. به گفته وى در اين ميان، يك ولايت از ساير ولايات عظيم‌تر است كه به زبان ايشان از آن با نام خان ژوجون‌تو ياد مى‌شود و مغولان آن را چاوقوت گفته‌اند، و هندوان آن را چين مى‌خوانند، و نزد ما به ختاى مشهور است.


به گفته مولف چين و ختاى هر دو نام يك ولايت‌اند. وى از ولايتى ديگر در شرق ولايت مذكور مايل به جنوب نام مى‌برد كه ساكنان آن ولايت از آن با عنوان منزى ياد مى‌كنند و مغولان ننگياس، و هندوان مهاچين؛ يعنى چين بزرگ، و ساير مردم چون معنى «مها» را كه لغتى است هندى، ندانسته‌اند، ماچين مى‌گويند.
به گفته مؤلف  چين و ختاى هر دو نام يك ولايت‌اند. وى از ولايتى ديگر در شرق ولايت مذكور مايل به جنوب نام مى‌برد كه ساكنان آن ولايت از آن با عنوان منزى ياد مى‌كنند و مغولان ننگياس، و هندوان مهاچين؛ يعنى چين بزرگ، و ساير مردم چون معنى «مها» را كه لغتى است هندى، ندانسته‌اند، ماچين مى‌گويند.


نويسنده، پس از يك مقدمه، تاريخ پادشاهان ختاى و ماچين و حوادثى را كه در عهد هر يك رخ داده است، بيان مى‌كند.
نويسنده، پس از يك مقدمه، تاريخ پادشاهان ختاى و ماچين و حوادثى را كه در عهد هر يك رخ داده است، بيان مى‌كند.
خط ۸۷: خط ۸۷:




1- مقدمه مولف.
1- مقدمه مؤلف .


2- مقدمه مصحح.
2- مقدمه مصحح.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش