شکوه کلام در نهج‌البلاغه

شُکوه کلام در نهج‌البلاغه، نوشته حسن امیرانصاری (متولد 1348ش)، نگاهی به نهج‌البلاغه از دیدگاه دانشمندان مسلمان و مسیحی است.

شکوه کلام در نهج‌البلاغه
شکوه کلام در نهج‌البلاغه
پدیدآورانامیرانصاری، حسن (نويسنده)
عنوان‌های دیگرنگرشی بر نهج‌البلاغه از دیدگاه دانشمندان مسلمان و مسیحی
ناشرمرکز بين‌المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
مکان نشرایران - قم
سال نشر1391ش - 1433ق
چاپ1
شابک978-964-195-234-3
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/الف8ش8 37/35 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده در این اثر 6 فصلی، نخست به‌صورت مختصر به معرفی کتاب نهج‌البلاغه و زندگانی و شخصیت بی‌نظیر امام علی(ع) پرداخته و آنگاه دیدگاه برخی از دانشمندان شیعه (مانند سید رضی، امام خمینی، مقام معظم رهبری، مرتضی مطهری، ناصر مکارم شیرازی، سید علی‌نقی فیض‌الاسلام، شیخ عباس قمی و...) و عالمان سنی (مانند ابن‌ ابی‌الحدید، شیخ محمد عبده، دکتر صبحی صالح، عبدالرحمن سیوطی، طه حسین و...) و اندیشوران مسیحی (مانند جرج جرداق، هانری کربن، جبران خلیل جبران، سلیمان کتانی، بولس سلامه، میخائیل نعیمه و...) را در مورد این شاهکار بزرگ، بیان کرده است.

احمد عابدی در مقدمه‌اش بر این اثر با تأکید بر اینکه نهج‌ البلاغه، افراد زیادی را در طول تاریخ هدایت کرده است، درحالی‌که هنوز غبار مهجوریت بر چهره دارد، تلاش حسن امیرانصاری را برای معرفی کتابی که مایه فخر بشر است، ستودنی و تحسین‌برانگیز دانسته و افزوده است: قلم روان، مطالب زیبا و متنوع و اطلاعات فراوان و تحقیقات ارزشمند مؤلف محترم، بر ارزش این کتاب افزوده و گامی است در جهت گسترش معارف ارزشمند اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) [۱].

کتاب حاضر به گفته نویسنده‌اش، مجموعه‌ای از گفته‌ها و نوشته‌های نویسندگان و متفکران درباره امیر مؤمنان علی(ع) و شکوه کلام ایشان است؛ کسانی که با مطالعه سخنان او تأثیری عمیق پذیرفته‌اند [۲].

نویسنده در آخرین فصل، چند نمونه از شگردهای بلاغی نهج‌البلاغه (از جمله: سجع، ترصیع و موازنه، جناس، واج‌آرایی، پِی‌آوری، باژگونگی، تقسیم، تشبیه، استعاره، تضادّ و وابسته‌های آن، خلاف‌آمد عادت (پارادوکس)، مقابله و ابداع) را توضیح داده است [۳].

نگارنده در پایان، متن عربی و ترجمه فارسی، دو خطبه سودمند و شگفت‌انگیز از امام علی(ع) را ‌آورده است: بدون نقطه و بدون الف [۴].

نویسنده برای نگارش این کتاب، فقط از منابع فارسی و عربی (163 کتاب و 11 نشریه) استفاده کرده است [۵].

اشتباهات حروف‌چینی کتاب حاضر کم نیست؛ به‌عنوان مثال در 4 سطر اول یک صفحه، 3 اشتباه وجود دارد [۶].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه احمد عابدی، ص21- 22
  2. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص25
  3. ر.ک: متن کتاب، ص257- 276
  4. ر.ک: همان، ص276-289
  5. ر.ک: همان، ص297- 304
  6. ر.ک: همان، ص294

منابع مقاله

مقدمه احمد عابدی، نویسنده و متن کتاب.

وابسته‌ها