شاکر، محمدکاظم

محمدكاظم شاكر (متولد 1342-میبد یزد)، دارای دکتری از دانشگاه تربیت مدرس در رشته علوم قرآن و حدیث، استاد تمام گروه قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبائی، سردبیر مجله علمی- پژوهشی کتاب قیم دانشگاه یزد

شاکر، محمدکاظم
نام شاکر، محمدکاظم
نام‎های دیگر
نام پدر
متولد 1342 ش
محل تولد ميبد يزد
رحلت
اساتید
برخی آثار مبانی و روش‌های تفسیری

روشهای تأوِیل قرآن

قواعد وقف و ابتدا در قرائت قرآن کریم

کد مؤلف AUTHORCODE00429AUTHORCODE

ولادت

در سال 1342ش، در خانواده‌اى مذهبى و دوستدار اهل‌بيت عصمت و طهارت(ع) در میبد یزد به دنيا آمد.

تحصیلات

ايشان تحصيلات ابتدايى تا پايان متوسطه را در زادگاه خويش با موفقيت سپرى كرد. پس از آن تحصيلات خود را در مقطع كارشناسى در رشته الهيات و معارف اسلامى در مدرسه عالى شهيد مطهرى ادامه داد. پس از آن در حوزه علميه قم به تحصيل دروس حوزوى پرداخت. هم‌زمان در كنار تحصيلات حوزوى در سال‌هاى 1367 و 1368 در دوره كارشناسى ارشد الهيات با گرايش علوم قرآن و حديث در دانشگاه تهران پذيرفته شد و در سال 1369 به‌عنوان فارغ‌التحصيل ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد. در همان سال در مقطع دكترى علوم قرآن و حديث دانشگاه تربيت مدرس پذيرفته شد و در سال 1374 از رساله دكترى خود با عنوان «رابطه الفاظ قرآن با تأويلات» دفاع كرد.

فعالیتها

از سال 1375 تاكنون به‌عنوان عضو هيئت علمى دانشگاه قم در گروه آموزشى علوم قرآن و حديث مشغول خدمت مى‌باشد. در اين سال‌ها در مسئوليت‌هاى مديريت تحصيلات تكميلى، مديريت گروه علوم قرآن و حديث و مدير مسئولى و سردبيرى مجله پژوهش‌هاى علوم انسانى دانشگاه قم خدمت كرده‌است. در فاصله سال‌هاى 1377 تا 1380، معاون آموزشى و دانشجويى دانشكده غير انتفاعى اصول‌الدين با رياست علامه سيد مرتضى عسكرى بوده است.

در سال 1381 به‌عنوان فرصت مطالعاتى به دانشگاه ولز در كشور بريتانيا سفر كرد كه به مدت نزدیک به يك سال در آنجا درباره «روش‌شناسى تفسير قرآن و كتاب مقدس» به پژوهش پرداخت. در تابستان 1384 نيز به دعوت دانشگاه تورنتو به ادامه تحقيق در همين موضوع پرداخت. از ايشان تاكنون ده‌ها جلد كتاب و مقاله علمى منتشر شده است. تاكنون در كنفرانس‌هاى بين‌المللى متعددى در كشورهاى انگلستان، كانادا و مالزى شركت داشته و به ارائه مقاله پرداخته است. وى هم‌اكنون مدير گروه تفسير اثرى و گروه مدرسى معارف اسلامى با گرايش قرآن و متون اسلامى در دانشكده علوم حديث مى‌باشد. از وى ده‌ها مقاله در نشريات علمى - پژوهشى منتشر شده است.

آثار

  1. مبانى و روش‌هاى تفسيرى؛
  2. روش‌هاى تأويل قرآن؛
  3. قواعد وقف و ابتدا در قرائت قرآن؛
  4. فقر و غنا در قرآن و حديث؛
  5. باطن و تأويل قرآن؛
  6. قرآن در آينه پژوهش؛
  7. كتاب مقدس چيست؟ (ترجمه، تحقيق و نقد).

منابع مقاله

  1. پایگاه تبیان، به تاریخ 17 دی ماه 1399ش
  2. مقالات محمدکاظم شاکر در پایگاه مجلات نورمگز

وابسته‌ها