تربیت دینی فرزندان (یوسفیان)

تربیت دینی فرزندان، به قلم نعمت‌الله یوسفیان (معاصر)، با هدف آشنایی والدین با تربیت دینی فرزندان و پاسخ‌گویی به پاره‌ای از پرسش‌های مرتبط با این موضوع به رشته تحریر درآمده است.

تربیت دینی فرزندان
تربیت دینی فرزندان (یوسفیان)
پدیدآورانیوسفیان، نعمت‌الله (نويسنده)
ناشرزمزم هدايت
مکان نشرایران - قم
سال نشر1386ش
چاپ1
شابک-
موضوعتربیت خانوادگی (اسلام) - والدین و کودک (اسلام)
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/‎‏ی‎‏9‎‏ت‎‏4 253/4 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

در این کتاب بر تبیین ضرورت و اهمیت تربیت دینی، عوامل مؤثر در آن، ابعاد تربیت فرزندان و نقش خانواده و به‌ویژه مادران در تربیت دینی فرزندان تأکید شده است. تربیت دینی در مقاطع سنی کودکی، نوجوانی و جوانی بررسی شده است و آداب و راه و رسم زندگی و مهارت‌‎های انتقال آنها به فرزندان به بحث گذاشته شده است. روش‌ها و آسیب‌های تربیت دینی نیز از دیگر مباحث کتاب است[۱]‏.

کتاب، مشتمل بر مقدمه و دوازده درس است. اولین فصل کتاب، به کلیات اختصاص دارد. تبیین واژگان تربیت، دین، تربیت دینی، ضرورت و اهمیت تربیت دینی، ویژگی‌ها و اهداف تربیت دینی از جمله مباحث مطرح‌شده در این فصل است[۲]‏.

وراثت، محیط، تغذیه، سختی‌ها و شداید، اراده و عنصر ماورای طبیعت، از جمله عواملی هستند که ساختار تربیتی و شخصیت روحی انسان را سامان می‌دهند. این عوامل با توجه به اهمیت و نقش مؤثری که در تربیت دینی دارند و با این تذکر که این عوامل زمینه‌ساز تربیت دینی و اخلاقی‌اند و نه علت تامه آن، در فصل دوم کتاب مطرح شده‌اند[۳]‏.

تربیت دینی کودک، نوجوان و جوان به‌تفکیک در سه فصل از کتاب مطرح شده است. از جمله مراقبت‌های لازم والدین در تربیت دینی فرزندان نوجوان این است که آنان را به انجام نماز و روزه تشویق کنند و بکوشند در این زمینه امر و نهی و تحکم نکنند و تا می‌توانند با مهربانی و نوازش و گاه با دادن هدیه و جایزه آنها را برای نماز خواندن و یا روزه گرفتن تشویق نمایند[۴].‏

تربیت عقلی، اخلاقی و عاطفی و جنسی در فصول دیگری از کتاب مورد بررسی قرار گرفته است. نویسنده بر این نکته تأکید دارد که خانواده نخستین کانونی است که باید در آنجا عاطفه انسانی را در کودکان پروراند. مهر و عطوفتی که از سوی مادر و بستگان نزدیک دیگر از قبیل پدر و خواهر و برادر نثار کودک می‌شود از هیچ‌کس دیگر نمی‌تواند دریافت کند[۵].‏

در فصول پایانی کتاب، روش‌های تربیت دینی و موانع و آسیب‌های تربیت دینی مطرح شده است.

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص10
  2. ر.ک: متن کتاب، ص17-11
  3. ر.ک: همان، ص21
  4. ر.ک: همان، ص53
  5. ر.ک: همان، ص79

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها