نبوت از دیدگاه امام خمینی(س)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

نبوت از دیدگاه امام خمینی(س)، (دفتر 41 آثار موضوعی تبیان)، برگزیده 650 مطلب (نوشته، سخنرانی، پیام و درس) از ‌امام خمینی است که اهداف و خصوصیات پیامبران آسمانی و جامعیت و خاتمیت اسلام را ‏‏ تبیین می‌کند و به نقادی علمی برخی از شبهات از جمله شبهه دین، افیون جامعه می‌پردازد. این مجموعه در گروه معارف اسلامی حوزه معاونت پژوهشی مؤسّسه تنظیم و‏‎ ‎‏نشر آثار امام خمینی(س) آماده شده است.

نبوت از دیدگاه امام خمینی (س)
نبوت از دیدگاه امام خمینی(س)
پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

رحیم پور، فروغ السادات (گردآورنده)

معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ( استخراج و تنظیم)
ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (س)
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1380ش
چاپ1
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
ن2ن2 1574/5 DSR
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

هدف و روش

ناشر با تأکید بر آنکه امام خمینی، رسالت پیغمبران الهی را در زمین، نه به دنیا محدود کرده و نه در آخرت خلاصه نموده، بلکه آن را یک رسالت واحد برای تربیت و کمال انسانی شناخته و شناسانده است، افزوده است: مجموعه حاضر با توجه به چنین معرفتی، مباحث نبوت را از آثار ایشان استخراج و به شکل منظمی درآورده است؛ به‌طوری‌که برای خواننده شناختی جامع و کامل از رسالت پیغمبران الهی فراهم شود‏‏[۱]‏.

ساختار

کتاب حاضر از 13 فصل (ضرورت ارسال رُسُل، حقیقت نبوت و نبی، خصوصیات انبیای الهی، معجزه، عصمت، مقاصد رسالت انبیا، نکاتی پیرامون مقام و شخصیت انبیا، مقام و شخصیت رسول اکرم(ص)، بعثت، معراج، پیرامون وحی و قرآن، جامعیت و خاتمیت اسلام و مباحثی پیرامون دین) تشکیل شده است.

نمونه مطالب

این‌همه انبیا‏‎ ‎‏آمده‌اند و دعوت کردند و کشته شدند، جنگ‌ها کردند و زحمت‌ها‏‎ ‎‏کشیدند، فقط برای این بود که مستکبرین را کنار بزنند و توده‌های‏‎ ‎‏مردم را برای آنها رفاه حاصل کنند یا مقصد بالاتر از اینهاست؟‎... مکتب اسلام یک مکتب مادی نیست، یک مکتب‏‎ ‎‏مادی ‌- معنوی است. مادیت را در پناه معنویت، اسلام قبول دارد...‏‎ ‎‏اسلام برای تهذیب انسان آمده‏‎ ‎‏است؛ برای انسان‌سازی آمده است. همه مکتب‌های توحیدی برای‏‎ ‎‏انسان‌سازی آمده‌اند‏[۲]‏.

مآخذ تدوین

این مجموعه با استناد به 17 منبع از آثار امام خمینی (صحیفه امام، ‏‏آداب الصلوة‏‏، ‏‏التعليقة علی الفوائد الرضوية‏‏، ‏‏الطلب و الإرادة‏‏، ‏‏تعليقات علی شرح فصوص الحكم و مصباح الأنس، ‏‏تفسیر سوره حمد‏‏، شرح ‏‏چهل حدیث، ‏‏سرّ الصلوة‏‏، ‏‏شرح حدیث جنود عقل و جهل، جهاد اکبر یا مبارزه با نفس ‏‏شرح دعاء السحر‏‏، ‏‏أنوار الهداية في التعليقة علی الكفاية، كتاب البيع‏‏، ‏‏‏‏ولایت فقیه (حکومت اسلامی)، ‏‏کشف اسرار، ‏‏مصباح الهداية إلی الخلافة و الولاية و تقریرات فلسفه امام خمینی (اسفار‏)) فراهم شده است‏‏[۳]‏.

پانویس

  1. مقدمه کتاب، صفحه ‌ب
  2. ر.ک: متن کتاب، ص177
  3. ر.ک: همان، ص697- 698

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها