الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم

< الگو:صفحهٔ اصلی
دروس تربوية من السيرة النبوية

دروس تربوية من السيرة النبوية اثر رهبر معظم انقلاب اسلامى، حضرت آيت‌الله سيد على خامنه‌اى، نگاهى اجمالى به زندگانى، بعثت و هجرت پيامبر اسلام(ص) و تشكيل حكومت اسلامى توسط ايشان مى‌باشد كه به زبان فارسى و در سال 1429ق نوشته شده است.

در بخش اول و دوم كتاب، ولادت پيامبر(ص) و جلوه‌هايى از حيات شخصيتى ايشان، بيان شده است. اهميت ولادت آن حضرت، مقام و كنيه، بركات ولادت، مبدأ تاريخ بودن ولادت ايشان، تعلق سنت الهى به اراده انسان، رسالت اسلام و اهداف انسان و صفات آن حضرت از جمله اخلاق شخصى، امانت، حلم، نظافت، زهد، عبادت، اخلاق حكومتى از جمله مواردى هستند كه در اين دو بخش، بيان شده است.

در بخش سوم، مكارم اخلاقى پيامبر(ص) مورد بحث قرار گرفته است. نویسنده در ابتدا، اثر مكارم اخلاقى در جامعه و کیفیت تكميل اخلاق را بررسى كرده است. به اعتقاد وى، جامعه‌اى كه افراد آن متخلق به اخلاق حسنه نباشند، امكان رسيدن به اهداف عالى انسانى را ندارد زيرا آنچه موجب وصول و رسيدن انسان‌ها به مقامات عالى انسانيت مى‌شود، عمل و ملتزم بودن به مكارم اخلاقى است.

داستان نوح نبى(ع)، آزمايش الهى، انس پيامبر(ع) و اهل‌بيت(ع) به خداوند، خوف از خداوند و نترسيدن از مردم، دعاى پيامبر(ص) و توسل به خداوند از جمله مباحث اين بخش مى‌باشد.

در بخش چهارم و پنجم، اولاد و همسران پيامبر(ص) معرفى شده‌اند. نویسنده در ابتدا خلاصه‌اى از زندگانى حضرت زهرا(س) را ذكر كرده، پس از توضيح نحوه تعامل پيامبر(ص) با ايشان، مقام همسران پيامبر(ص) را بيان كرده است.

بعثت پيامبر(ص) و زمان و زمينه‌هاى آن، در بخش ششم بررسى شده است. نویسنده معتقد است بعثت پيامبر(ص) در دوران فترت روحى و معنوى و در زمانى واقع شده كه جامعه بشريت، محتاج به چنين امر عظيمى بود و خداوند با حكمت الهى خود، اين بعثت را در مكان و منطقه مناسب خود قرار داد. ادامه ...