اسلامی، محمدتقی

محمدتقى اسلامى (متولد 1348-قم)، نویسنده، محقق، استادیار پژوهشکده اخلاق و معنویت، مدیر گروه اخلاق - عضو هیأت علمی، راهنما و مشاوره و داوری رساله‌های علمی

اسلامی، محمد‌تقی
نام اسلامی، محمد‌تقی
نام‌های دیگر
نام پدر
متولد 30 شهریور 1348ش
محل تولد قم
رحلت
اساتید سبحانى

وحيد خراسانى

جوادى آملى

برخی آثار کتابشناخت اخلاق اسلامی

:گزارش تحلیلی میراث مکاتب اخلاق اسلامی

پرسش و پاسخ‏هایی در زمینه تساهل و تسامح

کد مؤلف AUTHORCODE11060AUTHORCODE



ولادت

او در تاریخ 30 شهریور 1348ش، در شهر مقدس قم متولد شد.

تحصیلات

در سال 1362ش وارد حوزه علمیه قم شد، دروس مقدماتى را در مدرسه علمیه امام صادق(ع) گذراند. دروس سطح را نيز از سال 1366ش از محضر حضرات اساتيد على محمدى خراسانى، آقارسول موسوى تهرانى، نكونام گلپايگانى و شيخ حسین توتونچى تهرانى(ره) فرا گرفت. از سال 1372 در دروس خارج فقه و اصول حضرات آيات سبحانى، وحيد خراسانى و جوادى آملى شركت جست.

وى كه از محصلين در مؤسسه آموزشى پژوهشى امام خمینى نيز به شمار مى‌رود در سال 1371ش وارد این مركز شد و پس از گذراندن دروس عمومى، در سال در آزمون ورودى دوره كارشناسى ارشد در رشته تخصصى دين‌شناسى پذيرفته شد. و موفق شد با دفاع از پایان‌نامه خود تحت عنوان «نقد و بررسى نظريه جان مارتين فيشر در باب مسئولیت اخلاقى» فارغ‌التحصيل شود.

ایشان در سال 1394 دکتری تخصصی رشته مدرسی معارف اسلامی با گرایش اخلاق اسلامی دانشگاه معارف اسلامی را دریافت کرد. عنوان رساله دکتری ایشان: «روش شناسی پژوهش در اخلاق کاربردی با تاکید بر مورد پژوهی‌های اخلاق زیستی: نقد و بررسی و ارائه دیدگاهی اسلامی» بود.

وى در حين تحصيل از پژوهش و تحقيق و تدريس نيز غافل نبود و با پذيرفتن پروژه‌هایى از مراكز تحقيقاتى مختلف و تدريس در مراكز حوزوى و دانشگاهى آثار سودمندى داشته باشد.

ايشان پس از اينكه از مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى فارغ التحصيل شد ابتدا حدود 8 ماه با معاونت تدوين متون درسى معارف اسلامى در نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، به عنوان كارشناس گروه اخلاق همكارى علمى پژوهشى داشت. سپس از طرف پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى برای تأسيس و تشكيل یک گروه علمى پژوهشى كارآمد در حوزه اخلاق اسلامى دعوت شد و كار اصلى پژوهش خود را در این رشته ابتدا در قالب هسته‌اى علمى- پژوهشى آغاز نمود و با رسمیت يافتن گروهى با نام گروه اخلاق و تربيت در این پژوهشگاه به عنوان عضو هيئت علمى انتخاب شد.

آثار

  1. اخلاق كاربردى.
  2. پرسش و پاسخ‌هایى در زمینه تساهل و تسامح.
  3. کتاب‌شناخت اخلاق اسلامى.


وابسته‌ها