شرح الروضة البهية

شرح الروضة البهية، اثر میرزا احمد دشتی نجفی، شرحی است بر کتاب «الروضة البهية في شرح اللمعة الدمشقية» از مصنفات زین‌الدین بن علی عاملی، که دارای مقامی شامخ و منزلتی عظیم بین کتب فقهی بوده و از کتب درسی معروف در حوزه‌های علمیه‌ می‌باشد.

‏شرح الروضة البهية
شرح الروضة البهية
پدیدآوراندشتي نجفي، احمد (شارح)

شهيد ثاني، زين‌‎الدين بن علي (نويسنده)

شهيد اول، محمد بن مکي (نويسنده)
عنوان‌های دیگراللمعه الدمشقيه. شرح الروضه البهيه في شرح اللمعه الدمشقيه. شرح
ناشرمجمع الذخائر الاسلامية
مکان نشرايران - قم
سال نشرمجلد1: 2008م , 1429ق ,

مجلد2: 2008م , 1429ق ,

مجلد3: 2008م , 1429ق ,

مجلد4: 2008م , 1429ق ,

مجلد5: 2008م , 1429ق ,
شابک978-964-988-019-8
موضوعشهيد اول، محمد بن مکي، 734 - 786ق. اللمعه الدمشقيه - نقد و تفسير

شهيد ثاني، زين الدين بن علي، 911 - 966ق. البدايه في علم الدرايه - نقد و تفسير

فقه جعفري - قرن 8ق.
زبانعربی
تعداد جلد5
کد کنگره
‏‏BP‎‏ ‎‏182‎‏/‎‏3‎‏ ‎‏/‎‏ش‎‏9‎‏ ‎‏ل‎‏80‎‏254
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

شارح در مقدمه کوتاهی که به ابتدای کتاب افزوده، به این نکته اشاره نموده که شرح‌ها و تعلیقات فراوانی پیرامون کتاب «الروضة البهية» به نگارش درآمده است، اما بااین‌حال، برخی غوامض در آن وجود دارد که هنوز واضح و روشن نشده، ولذا به این دلیل، شرح حاضر، به رشته تحریر درآمده است[۱].

شیوه شرح بدین صورت است که متن کامل کتاب در بالای صفحه آمده و سپس قسمت‌هایی از آن که نیاز به تشریح و توضیح داشته است، به‌وسیله شماره‌گذاری، مشخص شده و سپس بر اساس همان شماره، مطلب تشریح و تبیین گردیده است. شرح و متن، به‌وسیله یک خط تیره از یکدیگر جدا شده است.

شارح در شرح مطالب، از اشکال هندسی نیز بهره برده است[۲].

جلد اول، دربردارنده کتاب طهارت، صلات، زکات و خمس بوده و جلدهای بعدی، به‌ترتیب کتاب‌های زیر را در خود جای داده است: جلد دوم: کتاب صوم، اعتکاف، حج، جهاد، کفارات، نذر و توابع آن، قضاء، شهادات، وقف، عطیه و متاجر؛ جلد سوم: بقیه کتاب متاجر و کتاب دین، رهن، حجر، ضمان، حواله، کفاله، صلح، شرکت، مضاربه، ودیعه، عاریه، مزارعه، مساقات، اجاره، وکالت، شفعه، سبق و رمایه، جعاله و وصایا؛ جلد چهارم: کتاب نکاح، طلاق، خلع و مبارات، ظهار، ایلاء، لعان، عتق، تدبیر و مکاتبه و استیلاد، اقرار، غصب، لقطه و احیاء موات؛ جلد پنجم: کتاب صید و ذباحه، اطعمه و اشربه، میراث، حدود، قصاص و دیات.

فهرست مطالب هر جلد، در انتهای همان جلد آمده است.

پانویس

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها