عارفی، محمداکرم

محمداكرم عارفى، در سال 1348 متولد شد. وى در شرح زندگى خود مى‌نويسد:

عارفی، محمد اکرم
نام عارفی، محمد اکرم
نام های دیگر
نام پدر
متولد 1348 ش
محل تولد
رحلت
اساتید
برخی آثار ‏اندیشه سیاسی آیت‌الله خوئی

‏اندیشه سیاسی طبرسی

‏جنبش اسلامی پاکستان: بررسی عوامل ناکامی در ایجاد نظام اسلامی

‏شیعیان پاکستان

کد مؤلف AUTHORCODE2694AUTHORCODE

کسب علم و دانش

«اينجانب حدود شش ساله بودم كه درس را در مكتب‌خانه محل تولدم در «كته سنگ» جاغورى (افغانستان) آغاز كردم. يك سال بعد از آن؛ يعنى 1354ش، وارد دبستان محل شدم. در سال 1358، مشغول تحصيل در كلاس پنجم بودم كه جهاد اسلامى در افغانستان آغاز شد و مدارس دولتى تعطيل گرديد. پس از آن دروس را در مكتب‌خانه محل ادامه دادم و ادبيات عرب را نزد روحانیون محل تحصيل كردم. حدود سال 1360 براى ادامه تحصيل به شهر كويته پاكستان مهاجرت كردم و در مدرسه امام صادق(ع) اين شهر مشغول تحصيل شدم. تا سال 1365 در اين مدرسه درس‌هاى علوم حوزوى را ادامه دادم. بعد از اتمام «لعمه»، در فروردين 1366 وارد حوزه علميه قم شدم و دروس سطح را نزد اساتيد گران‌مايه آقايان حجج اسلام وجدانى فخر، اعتمادى، پايانى، صالحى افغانى، حسينى بوشهرى و دوزدوزانى به پايان بردم. در حدود سال 1372 وارد دروس خارج فقه و اصول گرديدم و از محضر آيات عظام مكارم شيرازى، فاضل لنكرانى و سبحانى استفاده نمودم.

هم‌زمان با ادامه دروس حوزوى، از سال 1367 به دروس جديد در رشته علوم سياسى دفتر تبليغات اسلامى نيز مشغول شدم. اين مركز بعداً تحت نام مؤسسه آموزش عالى باقرالعلوم(ع) به فعاليت خود ادامه داد. بنده تا مقطع كارشناسى ارشد علوم سياسى در اين مؤسسه به تحصيل پرداخته و در سال 1379 از پايان‌نامه خود تحت عنوان «جنبش اسلامى پاكستان» دفاع نمودم.

در سال 1383 در مقطع دكتراى علوم سياسى به دانشگاه تهران راه يافتم. در دوران تحصيل در حوزه و دانشگاه، به كارهاى تحقيقاتى نيز رو آوردم و با مركز پژوهش‌هاى اسلامى صدا و سيما، واحد انديشه سياسى دفتر تبليغات اسلامى و بعضى از مراكز ديگر همچون مؤسسه شيعه‌شناسى و مؤسسه امام حسن(ع) همكارى علمى داشته‌ام. ثمرات اين نوع فعاليت‌ها تدوين چند اثر است. علاوه بر آن، تدريس در مدرسه امام خمينى(ره) وابسته به مركز جهانى علوم اسلامى از ديگر فعاليت‌هاى علمى بنده مى‌باشد».

آثار

  1. انديشه سياسى آيت‌الله خوئى، با همكارى جمعى از محققین؛
  2. انديشه سياسى ملا احمد نراقى؛
  3. انديشه سياسى نعمت‌الله جزايرى؛
  4. ديپلماسى و رفتار سياسى در اسلام؛
  5. جنبش اسلامى پاكستان، بررسى عوامل ناكامى در ايجاد نظام اسلامى؛
  6. شيعيان پاكستان؛
  7. انديشه سياسى حر عاملى؛
  8. انديشه سياسى طبرسى.

منابع مقاله

برگرفته از صفحه شخصى مؤلف در پايگاه انديشوران در مهرماه 1392 به آدرس: http://maarefi.andishvaran.ir/fa/ScholarMainpage.html?UserID 426.


وابسته‌ها