عدم تحریف قرآن

عدم تحريف قرآن، تألیف سيد حسن طاهرى خرم‌آبادى، نوشتارى است كه در اثبات عدم تحريف قرآن كريم نگاشته شده است.

عدم تحریف قرآن
عدم تحریف قرآن
پدیدآورانطاهری خرم‌آبادی، حسن (نويسنده)
ناشربوستان کتاب قم (انتشارات دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
مکان نشرقم - ایران
سال نشر1385 ش
چاپ1
شابک978-964-548-307-2
موضوعشیعه - دفاعیه‎ها و ردیه‎ها

شیعه - عقاید

قرآن - تحریف

قرآن - تحریف - احادیث

قرآن - تحریف - نظر اهل سنت

قرآن - تحریف - نظر شیعه

قرآن - دفاعیه‎ها و ردیه‎ها
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏BP‎‏ ‎‏89‎‏/‎‏2‎‏ ‎‏/‎‏ط‎‏2‎‏ع‎‏4
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

افسانه تحريف قرآن كريم از ديرباز به دستاويزى براى طعن بر عقايد شيعه از سوى جاهلان و كج‌فهمان تبديل گشته و در طول تاريخ پاره‌اى از فرقه‌ها با قرار دادن اين افسانه عقايد شيعه را مورد هجوم قرار داده‌اند. در مقابل عالمان شيعه با دست مايه‌هايى قوى از قرآن، روايت و تاريخ و ديگر علوم عقلى و نقلى، به وظيفۀ مرزبانى از حريم عقايد ناب اسلامى برآمده و آثار عميقى نگاشته‌اند. كتاب حاضر جلد دوم مجموعه‌اى است كه در راستاى دفاع از عقايد ناب اسلامى نگاشته شده است.

نويسنده ابتدا به افتراى تحريف قرآن به شيعه پرداخته و سپس به آياتى از قرآن كريم در عدم تحريف قرآن استناد مى‌جويد. پس از آن توهم عده‌اى از اخبارى‌ها دربارۀ وقوع تحريف در قرآن را يادآور شده و بدان پاسخ مى‌گويد. در ادامه به شيوه‌هاى بحث دربارۀ تحريف قرآن اشاره كرده و تهمت‌هاى برخى از علماى سنى را به شيعه يادآور مى‌شود.

در بخش ديگرى از كتاب نويسنده به بررسى واژگانى «تحريف» پرداخته و واژۀ «تحريف» را در قرآن مورد بررسى قرار مى‌دهد. بيان اعتقاد بزرگان شيعه به عدم تحريف، نگاهى به روايات تحريف و نقد و بررسى آنها، اقسام تحريف قرآن، بررسى تحريف قرآن از ديدگاه اهل سنت، دلائل عدم تحريف قرآن و پاسخ برخى شبهات در اين باره، دلائل قائلين به تحريف و ردّ آنها مهم‌ترين موضوعاتى است كه در اين اثر بدان‌ها پرداخته شده است.

ساختار و گزارش محتوا

كتاب؛ مشتمل يادداشت كوتاهى از ناشر تحت عنوان «اشاره» و عناوين اصلى ذيل مى‌باشد: «افتراى تحريف قرآن به شيعه» كه به موضوعاتى؛ چون: عدم تحريف در قرآن، توهم عده‌اى از اخباريين، شيوه‌هاى بحث دربارۀ تحريف قرآن و... مى‌پردازد، «بررسى واژگان تحريف» به معناى لغوى تحريف و انواع دلالت وضعى لفظ بر معنا و نيز بررسى واژه تحريف در قرآن اختصاص يافته است.

«اعتقاد بزرگان شيعه به تحريف‌ناپذيرى قرآن» به بيان ديدگاه‌هاى: شيخ صدوق، شيخ مفيد، سيد مرتضى، شيخ طوسى، علامه حلّى، محقق كركى، حرّ عاملى، قاضى نوراللّه تسترى و نيز علامه بلاغى، علامه طباطبائى، امام خمينى و آيت‌اللّه خويى دربارۀ تحريف‌ناپذيرى قرآن اختصاص يافته است.

«نگاهى به روايات تحريف» در دو بخش: كتاب‌هاى شيعه و كتاب‌هاى اهل سنت تنظيم شده است.

«اقسام تحريف قرآن» به بيان اقسام تحريف: 1-تحريف در الفاظ 2-تحريف در معانى، 3-تحريف موضعى 4-تحريف در زياد كردن و 5-تحريف در نقيصه مى‌پردازد.

«تحريف قرآن از ديدگاه اهل تسنّن»، «دلائل عدم تحريف قرآن» به بيان ادله‌اى از خود قرآن بر عدم تحريف؛ چون: 1-خداوند حافظ قرآن است. 2-در قرآن باطل راه ندارد و نيز قاعدۀ لطف، حديث ثقلين، احاديث نفى تحريف، متواتر بودن آيات قرآن، قرائت سورۀ كامل در نماز و... مى‌پردازد.

«دلائل قائلين به تحريف» به موضوعاتى؛ چون: روايات مصحف على(ع) و پاسخ به اين روايات، اقسام روايات تحريف و پاسخ به هر يك اختصاص يافته است. در پايان خلاصه‌اى از مطالب كتاب و كتابنامه آن ذكر شده است.

نسخه شناسى

نسخه حاضر برنامه به قلم آيت‌اللّه سيد حسن طاهرى خرّم‌آبادى و به زبان فارسى نگاشته شده و در قطع رقعى با جلد شوميز در 176 صفحه براى بار نخست در سال 1385ش از سوى «موسسۀ بوستان كتاب» (مركز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامى حوزۀ علميۀ قم) منتشر شده است.

منابع مقاله

متن كتاب.