وفا، جعفر

جعفر وفا محقق و نویسنده حوزوی، متولد 1334ش، تألیفات فراوانی در زمینه قرآن، نهج‎البلاغه و موضوعات دینی دارد.

جعفر وفا
نام جعفر وفا
نام های دیگر
نام پدر
متولد 1334ش
محل تولد زنجان
رحلت
اساتید جوادی آملی، ناصر مکارم شیرازی، میرزا جواد تبریزی، وحید خراسانی، نوری همدانی
برخی آثار تاریخ از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه

ثروت از دیدگاه قرآن

تولی و تبری در قرآن

کد مؤلف AUTHORCODE04414AUTHORCODE

جعفر وفا در سال 1334ش در زنجان متولد شد. او پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال 1348ش در حوزه علمیه این شهر به فرا گرفتن علوم دینی پرداخت. در سال 1352 راهی حوزه علمیه قم گردید و ادبیات عرب، فلسفه، تفسیر و علم کلام را در آنجا فرا برگرفت و در سطوح عالی فقه و اصول به‎مراتب لازم، نائل آمد. در طی این مراحل در دو حوزه زنجان و قم به ترتیب از محضر اساتید برجسته‎ای همانند حجج‎اسلام علوی، قائمی، خاتمی، پایانی، اعتمادی، حیدری زنجانی و آیات عظام جوادی آملی، ناصر مکارم شیرازی، میرزا جواد تبریزی، وحید خراسانی، نوری همدانی و ... استفاده نمود.

او از سال 1362ش کارهای قلمی، سخنوری و آموزشی خود را آغاز کرد و وارد عرصه پژوهش گردید. وی در علوم قرآن، تاریخ اسلام و تعلیم و تربیت به تتبع و تحقیق پرداخت. ارائه ده‎ها مقاله علمی و قرآنی، در نشریه‎های آموزشی و تربیتی و انتشار بیش از بیست جلد کتاب از محصولات این پژوهشگر است که برخی از آن آثار از متون درسی دانشگاه امام حسین(ع) است؛ همانند: ثروت از دیدگاه قرآن، تاریخ از دیدگاه قرآن و نهج‎البلاغه و تفسیر موضوعی تولی و تبری.

ایشان در سال 1383ش از سوی نخستین همایش پاسداران اهل قلم، نویسنده برتر شناخته شد و از سوی شخصیت‎های بلندپایه سپاه پاسداران و وزارت ارشاد، تشویق و موفق به دریافت جوایز و لوح تقدیر گردید. وی هم‎اکنون صاحب کرسی تدریس در دانشکده‎های دانشگاه امام حسین(ع) است و همگام با تدوین و انجام پژوهش‎های قلمی، در رشته‎های علوم قرآنی و تاریخ اسلام تدریس می‎کند. وی در سال 1360ش با همفکری برخی از جوانان در تهران کانون هجرت را بنیان نهاد و در پرتو آن به تشکیل کلاس‎های نهج‎البلاغه، عقاید و انتشار نشریه «هجرت» پرداخت. کتاب «وظایف اخلاقی معلم و شاگرد» از این نویسنده از سوی آموزش‎وپرورش کتاب برگزیده اعلام و برنده جایزه شد. او از سال 69 تا سال 82 عضو کادر علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی و هیئت تحریریه فصلنامه مربیان بوده است.

آثار

از دیگر آثار اوست:

  1. آشنایی با نظام سیاسی اسلام؛
  2. علل ظهور و سقوط حکومت‎های شیعی؛
  3. امثال و حکم در آینه قرآن و حدیث؛
  4. راهبردهای عاشورا؛
  5. هزار حدیث در هزار موضوع؛
  6. تعالیم قرآنی؛
  7. ولایت فقیه؛
  8. عزت عاشورایی[۱].

پانویس

  1. ر.ک: پایگاه اندیشوران

منابع مقاله

پایگاه اندیشوران (نخستین بانک اطلاعات محققان حوزوی)

وابسته‌ها

آشنایی با نظام سیاسی اسلام

تاریخ از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه

ثروت از دیدگاه قرآن

تولی و تبری در قرآن

ولایت فقیه

وظايف اخلاقي معلم و شاگرد