الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول
فاطمه زهرا عليها السلام، تأليف محمد عبده يمانى، با ترجمه فارسى محمدتقى رهبر، كتابى است پيرامون معرفى حضرت زهرا(س) و اشاره به گوشههايى از زندگانى آن حضرت.
كتاب با مقدمهاى از مترجم آغاز و مطالب در عناوين متعددى، سامان يافته است.
اثر حاضر، در واقع ترجمهاى است آزاد از متنِ عربى كتاب «إنها فاطمة الزهراء(س)».
مترجم در مقدمه خود، به اين نكته اشاره دارد كه گزينش اين كتاب براى ترجمه، افزون بر ارزش محتوايى كه دارد، به اين دليل است كه مؤلف آن، يكى از دانشمندان اهل سنت است كه نسبت به اهلبيت(ع)، ارادتى خاص دارد و بهدور از تعصبات مذهبى، به نگارش زندگى فاطمه زهرا(س) و بيان فضايل اهل بيت پيامبر(ع) پرداخته است كه همين سبب، به كتاب، ويژگىِ خاص بخشيده است.
درباره زندگى بزرگبانوى عالم، محققان بسيارى به تأليف و تحقيق پرداختهاند كه آن همه آثار و حتى افزون بر آن، هرگز نمىتوانند شخصيت و عظمت سيده زنان و مقامات معنوى بضعة الرسول را آنگونه كه هست، بيان كنند و هريك برگى است از دفتر جاودان سيره مباركه آن وديعه الهى كه هركس بهقدر دانش خود ادراك كرده است.
مؤلف در اين كتاب، كوشيده است زندگى حضرت زهرا(س) را كه با سيره نبوى در همه ابعادش پيوند خورده، تبيين كند؛ زيرا آن گرامى، تربيتشده دامان نبوت است كه از چشمهسار وحى سيراب گشته و در رنجهاى رسالت و دعوت به اسلام، همپاى پدر گام برداشته و با صبر و فداكارى و بىاعتنايى به زيورهاى زندگى دنيا، هستى خويش را در راه اهداف والاى پدر گرامىاش فدا كرده و مثل اعلاى استقامت و جهاد گرديده است.در حساسترين مقاطع تاريخ رسالت آسمانى پيامبر(س)، از آغاز تا پايان، حضرت زهرا(س)، شاهد تمام حوادث تلخ و شيرين بوده كه در تأسيس بزرگترين مكتب حياتبخش آسمانى، نقشآفرين بوده و لحظهاى از آن غايب نبوده است. به گفته مؤلف:
«سخن گفتن از تاريخ فاطمه(س) در حقيقت به نمايش گذاشتن بخش بنيادين تاريخ امت اسلام است. از نخستين رنجهاى رسالت، مبارزات اوليه در سالهاى مكه، ستم قريش و ايستادن آن دختر گرامى در كنار پدر، شجاع، قدرتمند، پايدار، مطيع، مؤدب، امانتدار و نگهبان و همراه پدر و اين افتخار او را بس كه نور ديده و جلوهاى از مصطفى(ص) است كه در مدرسه نبوت پرورش يافته و با فضايل اخلاق، در بالاترين سطح سرشته شده است»