تأملی در نشانه‌های حتمی ظهور

    از ویکی‌نور
    تأملی در نشانه‌های حتمی ظهور
    تأملی در نشانه‌های حتمی ظهور
    پدیدآورانآیتی، نصرت‌الله (نويسنده)
    ناشرمؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش
    چاپ1
    شابک978-600-5073-28-7
    موضوعآخر الزمان - فتن و ملاحم - محمد بن حسن (عج)، امام دوازدهم، 255ق. - غیبت - مهدویت - انتظار
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏آ‎‏9‎‏ت‎‏2 224/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تأملی در نشانه‌های حتمی ظهور اثر نصرت‌الله آیتی (متولد 1353ش)، پژوهشی پیرامون نشانه‌های حتمی ظهور امام مهدی (عج) است.

    درباره نشانه‌هاى ظهور، کتاب‌هاى بسيارى به رشته تحریر درآمده و مجموعه‌هاى بزرگ و کوچکى از روايات علائم الظهور گردآورى شده است. اما آن‌چه در اين ميان کم‌تر بدان پرداخته شده و خلأ آن هنوز احساس مى‌شود، بررسى سندى و دلالى و تحليل اين روايات است و امروزه با گسترش دامنه فعاليت مدعيانى که گه‌گاه از گوشه و کنار سر بلند کرده و به ادعاى پيش‌گويى و نزديک بودن ظهور و يا تحقق فلان نشانه ظهور و دعاوى ديگر جمعى را به خود مى‌خوانند و باعث ايجاد اشتهاى کاذب و در نهايت سرخوردگى و يأس مى‌شوند، ضرورت نگاه عالمانه به روايات علائم الظهور و نيز جداسازى روايات صحيح از سقيم و معتبر از غيرمعتبر بيش از پيش احساس مى‌شود. این امر، به همراه عطش روزافزون جامعه نسبت به شناخت معارف اصيل و به دور از خرافات مهدويت، انگيزه‌اى شد تا نويسنده اثر حاضر، روايات نشانه‌هاى حتمى ظهور (غیر از ندای آسمانی) را به شکلى اصولى و براساس ضوابط‍‌ و معيارهاى مربوط‍‌، بررسى نمايد[۱].

    در اين کتاب، تلاش شده که تمام روايات مربوط،‍‌ از نظر سند و دلالت بررسى شوند و در مقام قضاوت، به روايات معتبر استناد جسته شود. تعدد روايات، گزارش آن‌ها در منابع دست اول حديثى و ديگر قرينه‌هايى که باعث وثوق به روايت مى‌شوند نيز ملاک‌هاى ديگرى بوده‌اند که در قضاوت به آن‌ها اعتماد شده است[۲].

    «يمانى» اولين نشانه‌ ذکر شده در کتاب است. نویسنده بر این عقیده است که دلايل بسيارى به موضوع يمانى، كندوكاو درباره ابعاد مختلف اين شخصيت و زواياى زندگى و جنبش او اهميت بخشيده است؛ از جمله آنکه تعداد زيادى از روايات در ميان مجموعه احاديث علائم ظهور، فقط‍‌ حدود پنج پديده را به شكل مستقل، نشانه‌هاى ظهور برشمرده‌اند. بعضى از اين پنج نشانه، در اندكى از روايات جاى خود را به نشانه‌هاى ديگرى مى‌دهند، اما معمولاً در اصل پنج‌شمارى آن نشانه‌ها، تغييرى ايجاد نمى‌شود. يمانى يكى از اين نشانه‌هاست كه معمولاً در زمره پنج علامت ياد شده، به شمار مى‌رود[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص12
    2. همان، ص13
    3. متن کتاب، ص45

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها