دیوان حافظ (ابهامزدایی)
دیوان حافظ ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- دیوان خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی (زوار) اثر شمسالدين محمد حافظ شيرازى، با اهتمام محمد قزوينى و قاسم غنى و با مقابله رحيم ذو النور (وى آن را با حافظ دكتر پرويز ناتل خانلرى، مقابله كرده است) منتشر شده است.
- دیوان حافظ با شرح کامل «منزل به منزل با حافظ» مجموعه اشعار حافظ، به همراه شرح ابیات آن میباشد که به کوشش عبدالله ابهری، به چاپ رسیده است.
- دیوان خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی مشتمل بر غزلیات، مقطعات و رباعیات شاعر و غزلسرای سده هشتم هجری شمسالدین حافظ شیرازی (متوفی 792ق) است. این نسخه از جمله نسخههای قدیمی دیوان حافظ است که به قلم یحیی قریب تصحیح شده است.
- دیوان حافظ بر اساس نسخه نویافته بسیار کهن مشتمل بر اشعار شمسالدین محمد شیرازی (درگذشته 792ق) متخلص به «حافظ» و ملقب به «لسانالغیب» است. این نسخه میان 9 تا 11 سال پس از وفات حافظ فراهم آمده است.
- دیوان حافظ بر اساس نه نسخه کامل کهن مورخ به سالهای 813 تا 827 هجری قمری (چاپ دوم) مجموعه غزلیات، مقطعات و رباعیات شاعر و غزلسرای معروف سده هشتم هجری شمسالدین محمد حافظ شیرازی (متوفی 792ق) است.
- دیوان خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی (قزوینی -غنی) با تصحیح محمد قزوینی و قاسم غنی، حاوی اشعار خواجه حافظ شیرازی است.
- دیوان خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی همراه با زندگینامه خواجه مجموعه اشعار شمسالدین محمد حافظ شیرازی است که به همراه زندگینامه وی و تعبیر و فال اشعار، توسط حمید هاشمی، به چاپ رسیده است.
- دیوان شمسالدین محمد حافظ (مستی) مشتمل بر غزلیات و دیگر اشعار خواجه شمسالدین محمد شیرازی (درگذشته 792ق) متخلص به «حافظ» و ملقب به «لسانالغیب» است.
- دیوان غزلیات مولانا شمسالدین محمد خواجه حافظ شیرازی با معنی واژهها و شرح ابیات و ذکر وزن و بحر غزلها و فهرست آیات و امثالوحکم و برخی نکتههای دستوری، به کوشش خلیل خطیب رهبر، به چاپ رسیده است.
- شرح سودی بر حافظ اثر محمد سودى بوسنوى، به گفته بسیارى از حافظ شناسان و حافظپژوهان، یکى از بهترین شروح و تفاسیرى است که بر سرودههای لسانالغیب حافظ، شاعر بزرگ ایرانى نگاشته شده است.
- جمال آفتاب و آفتاب هر نظر : شرحی بر دیوان حافظ اثر آيتالله على سعادتپرور(پهلوانى تهرانى)، شرح موضوعى ديوان حافظ و برگرفته از جلسات اخلاقى علامه طباطبايى مىباشد كه به زبان فارسى و در سال 1397ق، نوشته شده است.
- شرح عرفانی غزلهای حافظ عنوان اثری است 4 جلدی به زبان فارسی از ابوالحسن عبدالرحمان بن سلیمان ختمی لاهوری در شرح، نقد و تفسیر غزلهای لسانالغیب، خواجه حافظ شیرازی، با تصحیح و تعلیق بهاءالدین خرمشاهی، کورش منصوری و حسین مطیعی امین.
- شرح جلالی بر حافظ عنوان اثری است 4 جلدی از دکتر عبدالحسین جلالیان درباره شخصیتشناسی حافظ و شرح غزلها، قصیدهها، مثنویها و مقطعات وی.
- شرح مرادات حافظ به انضمام نسخه اصلی در معنای برخی از واژههای اشعار حافظ با پژوهشی منسوب به ایرج گلسرخی چاپ شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |