علی، صالح احمد

    از ویکی‌نور
    علی، صالح احمد
    نام علی، صالح احمد
    نام‌های دیگر
    نام پدر
    متولد 1918م -1337ق
    محل تولد موصل
    رحلت 2003م
    اساتید حسن ابراهیم حسن

    عباس عمار

    برخی آثار حجاز در صدر اسلام

    الإعلان بالتوبیخ لمن ذم التاریخ

    سامراء: دراسة في النشأة و البنية السکانية

    کد مؤلف AUTHORCODE03650AUTHORCODE

    دكتر صالح احمد على (1918-2003م)، مورخ، استاد دانشگاه، یکی از محققین پژوهشگر تاریخ عرب که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است.

    ولادت

    در سال 1918م در موصل زاده شد.

    تحصیلات

    دوره ابتدايى و متوسطه را در زادگاه خود به پایان آورد و برای ادامه تحصيل راهى بغداد شد. وى در سال 1941م موفق به أخذ ليسانس شد و دو سال بعد رهسپار قاهره گرديد و تا سال 1945م در آن ديار سرگرم مطالعه و تحقيق بود. از اساتید می‌توان به حسن ابراهیم حسن، و عباس عمار اشاره کرد.

    سپس به انگلستان رفت و در دانشگاه آكسفورد در سال 1949م زير نظر خاورشناسان انگليسى همیلتن گيت، درجه دكترى را أخذ نمود و به بغداد رفت و در دانشگاه بغداد به تدريس پرداخت.

    در ضمن تدريس در دانشگاه، سال‌هایى را در دانشگاه‌هاروارد به تحقيق و تتبع پرداخت و در چند كنگره و كنفرانس خاورشناسان شركت جست. همچنین او چندین سال ریاست گروه تاریخ دانشگاه، همچنین رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی در همان دانشگاه را (1963) را به عهده داشت.

    او همچنین یکی از نویسندگان و ویرایشگران دایرةالمعارفهای جهانی از جمله دانشنامه بریتانیکا و دانشنامه اسلام بود.

    دکتر صالح احمد علی یکی از بنیانگذاران مکتب تاریخی نوین و پیشگاه تاریخ عراق است و آثار و تحقیقات وی به چندین زبان ترجمه شده و توسط معتبرترین دانشگاههای بین‌المللی معتبر شناخته شده است.


    آثار

    ازایشان 19 کتاب تألیفی، 12 کتاب ترجمه، 16 مقاله و پژوهش به زبان عربی و شش مقاله به زبان انگلیسی به یادگار مانده است. از جمله تألیفات ایشان:

    1. النظم الاقتصادیة و الجتماعية في البصرة في القرن الاول للهجرة.
    2. محاضرات في تاريخ العرب.
    3. الحجاز في صدر الاسلام، دراسات في احواله العمرانية و الادارية.

    از ترجمه‌هایى كه ايشان انجام داده‌اند، مى‌توان به ترجمه کتاب a histoty of muslim historiogathy اثر فرانتس روزنتال خاورشناس آمریکايى آلمانى الاصل كه با عنوان «علم التاريخ عند المسلمین» به چاپ رسيده است اشاره كرد.


    وابسته‌ها