الشفاء (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - ' '''' به ''''') برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ الشفاء (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به الشفاء (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۱۹
الشفاء ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- الشفاء من خوف الموت از بوعلى و به زبان عربى است. این کتاب به همراه بیست و دو رساله دیگر در مجموعهای به نام رسائل ابن سينا، به چاپ رسیده است.
- الشفاء (المنطق) مهمترين و جامعترين اثر ابن سينا، به زبان عربى است كه در آن چكيده آراى فلاسفه بزرگ قديم يونان و شارحان مدرسه اسكندريه و افلاطونيان و نوافلاطونيان و... در همه علوم عقلى، اعم از منطق، طبیعیات، رياضيات و الهيات فراهم آمده و مورد تحليل و نقد و بررسى علمى قرار گرفته است.
- الشفاء (الطبيعيات) كتاب گرانسنگ شفاء را به واقع مىتوان دائرةالمعارفي به زبان عربى، در علوم عقلى به حساب آورد كه در هر چهار قسمت منطق، رياضى، طبیعی و الهيات توانسته به طور دقيق و كامل سخن گفته و مطالب لازم را دربارهى هر يك از اين چهار علم شريف به صورتى منظم و قابل استفاده در اختيار مخاطب قرار دهد.
- الشفاء (الالهيات) بخشى از كتاب گرانسنگ شفاى بوعلى است. اين كتاب، به زبان عربى و حاوى مباحث فلسفه اعلى يا الهيات بالمعنى الاعم مىباشد.
- الشفاء تألیف شيخ الرئيس ابوعلی سینا، كتابی است به زبان عربى و در موضوعات الهيات، طبیعیات، رياضيات و منطق. مىتوان اين كتاب را به عنوان جامعترين اثر بوعلى، به حساب آورد.
- الشفا بتعريف حقوق المصطفی تألیف قاضى عياض، از جمله آثارى است كه به روشى خاص به معرفى و توصيف پيامبر اكرم(ص) و جايگاه ايشان نزد خداوند، سيرۀ ايشان و... پرداخته و در ارائه افكار و انديشهها روشى منطقى در پيش گرفته و به مناقشه و بررسى ديدگاههاى گوناگون پرداخته است.
- النفس من كتاب الشفاء تحقيق و تصحيح فن ششم از كتاب طبیعیات شفاى ابن سينا، به قلم آیتالله حسنزاده است. نویسنده، بر كتاب، تعليقات ارزشمندى نيز افزوده است.
- الإلهيات من كتاب الشفاء بخشى از كتاب گرانسنگ شفاى بوعلى است كه توسط علامه حسنزاده آملى، تدريس شده و سپس همراه با تصحيح و تعليقات وى، به چاپ رسيده است. اين كتاب، به زبان عربى و حاوى مباحث فلسفه اعلى يا الهيات بالمعنى الاعم مىباشد.
- درسهای اشارات و نجات اثر استاد شهید مرتضی مطهری (1298-1358ش) در فلسفه مشاء است.
- شرح الالهيات من كتاب الشفاء تألیف علامه مولى مهدى بن ابى ذر نراقى (م 1245 ق.) اين كتاب شرحى مزجى بر فصل اول و قسمتى از فصل دوم تا مقالهى دوم الهيات شفاء ابن سينا است. علاوه بر الهيات شفاء، شرح مرحوم صدر المتألهين و شرح آقا حسين خوانسارى نيز در اين كتاب مورد بررسى و تحليل قرار گرفته و در بعضى از موارد نظريات آنان رد شده است.
- شرح الشفا اثر علی بن سلطان محمد قاری، كتابى است كه به شرح و توضيح كتاب «الشفا بتعريف حقوق المصطفی» نوشتۀ قاضى عياض، كه به گفتۀ بسيارى از دانشمندان جزوء بهترين آثارى است كه در زمينۀ معرفى و توصيف پيامبر اكرم(ص) و سيره ايشان نوشته شده است، مىپردازد.
- الحاشية علی الشفاء (الالهيات) از آثار آقا حسین خوانسارى به زبان عربى است كه در آن به شرح بخش الهيات از كتاب شفاء نوشته بوعلى سينا، پرداخته است.
- الحاشية علی الشفاء (کتاب طبیعیات) ااز جمله حواشی کتاب شفاء ابن سینا به قلم آقا جمالالدین خوانساری است. این حاشیه بر بخشی از فن اول کتاب طبیعیات به زبان عربی نوشته شده است.
- غاية الشفاء اثر اسحاق بن اسماعیل دهلوی، نگاشتهاى پيرامون تبشناسى (حميات) به زبان فارسى است.
- التعليقات لصدر المتالهين علی الشفاء تأليف صدر المتألهين شيرازى، معروف به ملاصدرا ست. اين كتاب، به زبان عربى و در شرح الهيات شفاى بوعلى، به انگیزه گشودن ابهامات متن و نقد ديدگاههاى صاحب متن و ابراز رأى و نظر خود مؤلف، نوشته شده است.
- شرح و تعلیقه صدرالمتألهین بر الهیات شفا از آثار ارزنده صدرالمتألهين شيرازى (979- 1050ق) است كه در آن، مقالههاى اول تا پايان مقاله ششم از مقالات دهگانه بخش الهيات كتاب شفاء نوشته حكيم بزرگ بوعلى سينا (370- 428ق) در دو جلد شرح شده است و در نتيجه، اين كتاب از آثار ناتمام ملاصدرا به شمار مىرود.
- الهیات از کتاب شفا بخش الهیات کتاب شفای شیخالرئیس ابن سیناست که به قلم ابراهیم دادجو ویرایش و به فارسی ترجمه شده است. کتاب شفا از چهار قسمت اصلی منطق و طبیعیات و ریاضیات و الهیات تشکیل میشود.
- شرح الهیات شفاء تقریرات درس الهیات شفا محمدتقی مصباح یزدى است که جلد اول توسط محمدباقر ملکیان و جلد دوم عبدالجواد ابراهیمیفر نگارش و تحقیق شده است.
- مناحل الشفا و مناهل الصفا بتحقيق كتاب شرف المصطفی صلیاللهعلیهوسلم نوشته ابوسعد عبدالملك بن ابى عثمان محمد بن ابراهيم خرگوشى نيشابورى است که در آن به بررسى سيره پيامبر اكرم(ص) از جهت اقوال، افعال، احوال، اوصاف و هر آنچه كه به نشانههاى نبوت ايشان مربوط مىشود مىپردازد.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |