إرشاد المستبصر في الاستخارات: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR33438J1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۹: خط ۲۹:
       
       


    '''ارشاد المستبصر فی الاستخارات''' اثر سید عبدالله شبر، کتابی اخلاقی حدیثی است در بیان فضیلت استخاره و شیوه‌های مختلف استخاره کردن، مثل استخاره با دعا، استخاره با قرآن، استخاره با تسبیح و با رقاع که در هشت باب، صورت گرفته است.
    '''إرشاد المستبصر في الاستخارات،''' اثر سید عبدالله شبر، کتابی اخلاقی - حدیثی است در بیان فضیلت استخاره و شیوه‌های مختلف استخاره کردن، مثل استخاره با دعا، استخاره با قرآن، استخاره با تسبیح و با رقاع که در هشت باب، صورت گرفته است.


    نویسنده استخاره را به نیایش به درگاه خداوند و مشاوره با او برای رسیدن به خیر و نیکی، معنا کرده است<ref>بی‌نام، ص279</ref>.
    نویسنده استخاره را به نیایش به درگاه خداوند و مشاوره با او برای رسیدن به خیر و نیکی، معنا کرده است<ref>بی‌نام، ص279</ref>.

    نسخهٔ ‏۲۵ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۰

    إرشاد المستبصر في الاستخارات
    إرشاد المستبصر في الاستخارات
    پدیدآوران[[]] (نویسنده)

    [[]] (محقق)

    [[]] (مترجم)
    کد کنگره


    إرشاد المستبصر في الاستخارات، اثر سید عبدالله شبر، کتابی اخلاقی - حدیثی است در بیان فضیلت استخاره و شیوه‌های مختلف استخاره کردن، مثل استخاره با دعا، استخاره با قرآن، استخاره با تسبیح و با رقاع که در هشت باب، صورت گرفته است.

    نویسنده استخاره را به نیایش به درگاه خداوند و مشاوره با او برای رسیدن به خیر و نیکی، معنا کرده است[۱].

    علامه طهرانی در «الذریعة» به تعریف از کتاب حاضر پرداخته و آن را از آثار سید شبر دانسته و به این نکته اشاره دارد که نویسنده در این کتاب، به درج مطالبی پرداخته است که ابن طاوس در کتاب «فتح الغیب» پیرامون استخاره، عنوان نموده است[۲].

    از جمله ویژگی‌های کتاب، استفاده از مصادر و مراجع معتبری است که برخی از آنها، عبارتند از: «الاحتجاج» طبرسی، «الاختصاص» شیخ مفید، «الاقتصاد»، «الامالی» و «المبسوط» شیخ طوسی، «البلد الامین» کفعمی، «الذکری» شهید اول، «السرائر» حلی، «عیون اخبار الرضا» صدوق، «الغایات» جعفر بن احمد قمی، «الکافی» کلینی، «مجموع الدعوات» تلعکبری و...[۳].

    از جمله روایاتی که در کتاب آمده است، احادیثی است که در بیان فضیلت استخاره و معنای آن وارد شده است که از جمله آنها، می‌توان به روایتی از قداح از امام صادق(ع) اشاره نموده که در استخاره با قرآن ظهور دارد که فرمودند: «ما أبالی إذا استخرت اللّه علی أی طرفی وقعت، وکان أبی یعلمنی الاستخارة کما یعلمنی السورة من القرآن» (امام صادق(ع) فرمود: چون از خداوند استخاره نمایم، اهمیت نمی‌دهم که استخاره چه آمده است: خوب یا بد. پیوسته پدرم استخاره را به من آموزش می‌داد همان‌گونه که سوره‌ها را به من تعلیم می‌داد)[۴].

    پانویس

    1. بی‌نام، ص279
    2. مقدمه، ص13
    3. همان، ص17- 18
    4. متن کتاب، ص21

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. بی‌نام، «فقه و اصول (تعداد منابع: 62 اصلی و 5 ارجاعی)»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: کتاب‌های اسلامی، پاییز و زمستان 1385- شماره 26 و 27، به آدرس:

    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/624661/


    وابسته‌ها