الذريعة إلی حافظ الشريعة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' | کتابخانۀ دیجیتال نور =' به '| کتابخانۀ دیجیتال نور =')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'ه اى ' به 'ه‌اى ')
    خط ۳۲: خط ۳۲:
    }}
    }}


    '''الذريعة الى حافظ الشريعة''' در دو جلد از [[جیلانی، محمد بن محمد مومن|رفيع‌الدين محمد بن مؤمن گيلانى]] از علماء قرن 11ق است كه در شرح كتاب اصول كافى به زبان عربى نوشته است. وى در علت نامگذارى مى گويد: چون در ضمير خودم انگيزه اى به تألیف و جمع اين كتاب به جز نشر علوم آل محمد عليهم‌السلام و تقرب به خدا و حب رسول‌الله نداشتم و اميد داشتم كه تشرف به نظر امام منتظر و صاحب الامر داشته باشد، به الذريعه الى حافظ الشريعه نام گذاردم.
    '''الذريعة الى حافظ الشريعة''' در دو جلد از [[جیلانی، محمد بن محمد مومن|رفيع‌الدين محمد بن مؤمن گيلانى]] از علماء قرن 11ق است كه در شرح كتاب اصول كافى به زبان عربى نوشته است. وى در علت نامگذارى مى گويد: چون در ضمير خودم انگيزه‌اى به تألیف و جمع اين كتاب به جز نشر علوم آل محمد عليهم‌السلام و تقرب به خدا و حب رسول‌الله نداشتم و اميد داشتم كه تشرف به نظر امام منتظر و صاحب الامر داشته باشد، به الذريعه الى حافظ الشريعه نام گذاردم.


    == ساختارو محتواى كتاب ==
    == ساختارو محتواى كتاب ==




    كتاب با يادداشتى از دبير كنگره‌ى بين المللى كلينى و مقدمه اى از محقق محترم [[درایتی، محمدحسین|محمدحسین درايتى]] آغاز و سپس شرح كافى شروع مى گردد.  
    كتاب با يادداشتى از دبير كنگره‌ى بين المللى كلينى و مقدمه‌اى از محقق محترم [[درایتی، محمدحسین|محمدحسین درايتى]] آغاز و سپس شرح كافى شروع مى گردد.  


    مؤلف- كه يكى از شاگردان [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شيخ بهايى]] است- در مقدمه كتاب خود، چند وجه اهميت كتاب را اين گونه بر مى شمارد:
    مؤلف- كه يكى از شاگردان [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شيخ بهايى]] است- در مقدمه كتاب خود، چند وجه اهميت كتاب را اين گونه بر مى شمارد:

    نسخهٔ ‏۲۳ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۰۹:۲۷

    الذریعة إلی حافظ الشریعة
    الذريعة إلی حافظ الشريعة
    پدیدآوراندرایتی، محمدحسین (محقق)

    کلینی، محمد بن یعقوب (نويسنده)

    جیلانی، محمد بن محمد مومن (شارح)
    عنوان‌های دیگرالکافی. اصول. شرح شرح أصول الکافي
    ناشرموسسه علمی فرهنگی دار الحديث، سازمان چاپ و نشر
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1388 ش
    چاپ1
    شابک978-964-493-431-5
    موضوعاحادیث شیعه - قرن 4ق. کلینی، محمد بن یعقوب، - 329ق. الکافی. اصول - نقد و تفسیر
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏129‎‏ ‎‏/‎‏ک‎‏8‎‏ ‎‏ک‎‏22023
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الذريعة الى حافظ الشريعة در دو جلد از رفيع‌الدين محمد بن مؤمن گيلانى از علماء قرن 11ق است كه در شرح كتاب اصول كافى به زبان عربى نوشته است. وى در علت نامگذارى مى گويد: چون در ضمير خودم انگيزه‌اى به تألیف و جمع اين كتاب به جز نشر علوم آل محمد عليهم‌السلام و تقرب به خدا و حب رسول‌الله نداشتم و اميد داشتم كه تشرف به نظر امام منتظر و صاحب الامر داشته باشد، به الذريعه الى حافظ الشريعه نام گذاردم.

    ساختارو محتواى كتاب

    كتاب با يادداشتى از دبير كنگره‌ى بين المللى كلينى و مقدمه‌اى از محقق محترم محمدحسین درايتى آغاز و سپس شرح كافى شروع مى گردد.

    مؤلف- كه يكى از شاگردان شيخ بهايى است- در مقدمه كتاب خود، چند وجه اهميت كتاب را اين گونه بر مى شمارد:

    1. تصحيح متون اخبار با رجوع به كتب قدما؛
    2. رفع اجمال و اشكالات بسيارى از اخبار با استفاده از احاديث ديگر (شرح الحديث بالحديث)؛
    3. مشتمل بودن بر چكيده فوايد شارحان ديگر و آنچه در كتب متفرقه علماى بزرگ در تأييد حديث يا رد آن آمده است؛
    4. بيان واژه‌هاى مشكل با استفاده از كتب مصادر لغت؛
    5. اشتمال اين شرح بر معانى دقيق و لطيف با استفاده از اصول عقلى و مباحث فلسفى دقيق.

    اين شرح، مشتمل بر بسيارى از اشعار عربى و فارسى مؤلف و ديگر شعراست كه به مناسبت مطالب، آنها را متذكر شده است. مؤلف در اين كتاب متن كامل احاديثى را كه شرح نموده، نياورده بلكه آن قسم از مطالب كتاب را كه نياز به شرح داشته است يادآور شده است.

    فهارس كتاب

    كتاب داراى 11 فهرست می‌باشد كه شامل: 1- فهرست آيات 2- فهرست احاديث 3- فهرست اعلام 4- فهرست اديان و فرق و مذاهب 5- فهرست جماعات و قبائل 6- فهرست اماكن7- فهرست حوادث و وقائع و ايام و زمانها 8- فهرست كتب وارده در متن 9- فهرست اشعار 10- فهرست مصادر و مراجع تحقيق 11- فهرست محتويات و موضوعات كتاب

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن كتاب
    2. كتاب شناسى كلينى و كتاب الكافى