الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:


    <div class="boxTitle"><big>'''[[موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[کشف المهم في طریق خبر غدیر خم]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR01027J1.jpg|بندانگشتی|موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام|175px]]
    [[پرونده:NUR01281J1.jpg|بندانگشتی|کشف المهم في طریق خبر غدیر خم|175px]]


    '''موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام''' توسط گروه علمى مؤسسه ولى عصر(عج) شامل آقايان [[صالحی نجف‌آبادی، عبدالله |سيد محمد موسوى، عبدالله صالحى]]، مهدى اسماعيلى و سيد ابوالفضل طباطبايى، تحت اشراف [[حسينی قزوينی، محمد|سيد محمدحسینى قزوينى]]، تأليف و در سال 1424ق منتشر شده است.
    '''كشف المهم فى طريق خبر غدير الخم''' اثر [[بحرانی، هاشم بن سلیمان|سيد هاشم بحرانى]] به زبان عربى در صدد بررسى حديث غدير خم، و اثبات صدور قطعى آن از نبى اكرم(ص) از سه طريق خاصه و عامه و نص نبوى(ص) در نتيجه اثبات ولايت [[امام على(ع)|امير المومنين على(ع)]] و اولاد طاهرينش عليهم‌السلام و اينكه اطاعت آنها اطاعت رسول الله(ص) است.


    كتاب با دو مقدمه از [[خزعلی، ابوالقاسم|ابوالقاسم خزعلى]] و [[حسينی قزوينی، محمد|سيد محمدحسینى قزوينى]] آغاز و مطالب در نه باب و يك خاتمه، در چهار جلد، تنظيم شده است.
    اين اثر به جهت پرداختن به موضوع مهم و سرنوشت سازى چون اثبات قطعى الصدور بودن حديث غدير از جانب پيامبر اكرم صلى‌الله عليه‌وآله‌وسلم كه سند اثبات ولايت و امامت بلافصل [[امام على(ع)|علی‌ عليه‌السلام]] است داراى اهميت و ارزش فراوانى مى باشد.سيد در اين كتاب ثابت كرده است كه اين حديث به جهت نقل آن توسط محدثان و راويان شيعه و اهل سنت از تواتر برخوردار است بنابراين مجالى براى شك و ترديد در صدور قطعى آن از طرف پيامبر اسلام باقى نمى ماند و بر همگان حجت است و بر اساس آن عذر كسانى كه با [[امام على(ع)|امير المومنين علی‌ عليه‌السلام]] دست بيعت نداده‌اند به هيچ وجه پذيرفته نيست.
    در ابتداى كتاب مقدمه تحقيقى آورده شده و بعد از آن مطالبى در مورد مؤلف، اسم و لقب او، ولادت، وفات، مدفن، اولاد، جايگاه علمى، دين، اساتيد، شاگردان، و تأليفات او آورده شده است.


    شيوه تحقيقى اثر بدين‌ترتيب است كه اگر احاديث به عبارات مختلف و سندهاى متعدد نقل شده، احاديث از قديمى‌ترين مأخذ و وسيع‌ترين متن انتخاب شده و در پاورقى، به ساير طرق حديث و مصادر و موارد اختلافش اشاره شده است. همچنين به اغلاط و اشتباهات صورت گرفته در نقل متن يا سند حديث اشاره و مواردى كه ممكن بوده اصلاح شده است.
    سپس وجه نامگذارى كتاب، اهميت كتاب، ساختار كتاب، نسخه هاى مورد استفاده آمده است.


    [[خزعلی، ابوالقاسم|ابوالقاسم خزعلى]] در مقدمه‌اش بر كتاب به شرح حال امام هادى(ع) و اخبار و زيارات صادر شده از آنحضرت از جمله زيارت جامعه كبيره و زيارت غديريه به اجمال اشاره كرده است.
    بعد از اين توضيحات كه موسسه احياء تراث [[بحرانی، هاشم بن سلیمان|سيد هاشم بحرانى]] آنها را تدوين كرده است، مقدمه خود مصنف شروع مى شود سپس مؤلف كتاب خود را بدين ترتيب منظم كرده:


    باب اول، داراى شش فصل بوده و در آن، احاديث مربوط به نسب و احوال امام هادى(ع)، از جمله تاريخ ولادت، اسامى، شمايل، مادر، همسران، فرزندان، اقوام، سن و مدت امامت و شهادت ايشان ذكر شده است.
    باب اول: شامل بعضى روايات در مورد غدير خم است كه از طريق خاصه نقل شده است مصنف 36 روايت را با متن كامل حديث، همراه سلسله سند آن مى‌آورد ايشان در صدد بررسى احاديث نيست و فقط به ندرت تكمله با تبصره‌اى را با لفظ اقول مى‌آورد.


    امام هادى(ع) در سال 212 يا 213 يا 214ق در دومين يا سومين يا سيزدهمين روز ماه رجب، ولادت يافت و برخى نيمه يا 27 يا آخرين روز ذيحجه را روز ولادت آن حضرت دانسته‌اند. ولادت ايشان در محلى به نام «صربا» يا «صريا» در سه مايلى مدينه بوده است. اين محل، به دست شريف حضرت موسى بن جعفر(ع) احداث شده بود. آنحضرت در سال 220ق در حالى كه فقط شش سال و چند ماه داشت، مسئوليت خطير امامت را عهده‌ار شد. مدت امامت ايشان، حدود 33 سال بود.
    بين حديث 10 و 11 نكته‌اى مى آورد كه در آن اسم برخى علماء و رواتى را كه حديث غدير را ذكر كرده‌اند و نيز كتابهايى را كه حديث غدير در آنها وجود دارد ذكر مى كند.  


    <div class="mw-ui-button">[[موسوعة الإمام الهادي عليه‌السلام|'''ادامه''']]</div>
    از جمله [[ابن‌طاووس، علی بن موسی|سيد بن طاوس]] در كتاب [[الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف|طرائف المخالف]] و [[ابن عقده، احمد بن محمد|ابن عقده]] در [[حديث الولاية و من روی غدير خم من الصحابة|حديث الولاية]].
    <div class="mw-ui-button">[[کشف المهم في طریق خبر غدیر خم|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۷، ساعت ۲۰:۲۵

    کشف المهم في طریق خبر غدیر خم

    كشف المهم فى طريق خبر غدير الخم اثر سيد هاشم بحرانى به زبان عربى در صدد بررسى حديث غدير خم، و اثبات صدور قطعى آن از نبى اكرم(ص) از سه طريق خاصه و عامه و نص نبوى(ص) در نتيجه اثبات ولايت امير المومنين على(ع) و اولاد طاهرينش عليهم‌السلام و اينكه اطاعت آنها اطاعت رسول الله(ص) است.

    اين اثر به جهت پرداختن به موضوع مهم و سرنوشت سازى چون اثبات قطعى الصدور بودن حديث غدير از جانب پيامبر اكرم صلى‌الله عليه‌وآله‌وسلم كه سند اثبات ولايت و امامت بلافصل علی‌ عليه‌السلام است داراى اهميت و ارزش فراوانى مى باشد.سيد در اين كتاب ثابت كرده است كه اين حديث به جهت نقل آن توسط محدثان و راويان شيعه و اهل سنت از تواتر برخوردار است بنابراين مجالى براى شك و ترديد در صدور قطعى آن از طرف پيامبر اسلام باقى نمى ماند و بر همگان حجت است و بر اساس آن عذر كسانى كه با امير المومنين علی‌ عليه‌السلام دست بيعت نداده‌اند به هيچ وجه پذيرفته نيست. در ابتداى كتاب مقدمه تحقيقى آورده شده و بعد از آن مطالبى در مورد مؤلف، اسم و لقب او، ولادت، وفات، مدفن، اولاد، جايگاه علمى، دين، اساتيد، شاگردان، و تأليفات او آورده شده است.

    سپس وجه نامگذارى كتاب، اهميت كتاب، ساختار كتاب، نسخه هاى مورد استفاده آمده است.

    بعد از اين توضيحات كه موسسه احياء تراث سيد هاشم بحرانى آنها را تدوين كرده است، مقدمه خود مصنف شروع مى شود سپس مؤلف كتاب خود را بدين ترتيب منظم كرده:

    باب اول: شامل بعضى روايات در مورد غدير خم است كه از طريق خاصه نقل شده است مصنف 36 روايت را با متن كامل حديث، همراه سلسله سند آن مى‌آورد ايشان در صدد بررسى احاديث نيست و فقط به ندرت تكمله با تبصره‌اى را با لفظ اقول مى‌آورد.

    بين حديث 10 و 11 نكته‌اى مى آورد كه در آن اسم برخى علماء و رواتى را كه حديث غدير را ذكر كرده‌اند و نيز كتابهايى را كه حديث غدير در آنها وجود دارد ذكر مى كند.

    از جمله سيد بن طاوس در كتاب طرائف المخالف و ابن عقده در حديث الولاية.