رحلة أوليا چلبي في كوردستان عام 1065ه - 1655م: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Hbaghizadeh صفحهٔ رحلة أوليا چلبي في كوردستان عام 1065هـ - 1655م را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به رحلة أوليا چلبي في كوردستان عام 1065ه - 1655م منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''رحلة أوليا چلبي في كوردستان عام 1065ق/1655م'''، سفرنامه بخش کردستان محمد ظلی، معروف به اولیا چلبی (1020-1090ق)، بزرگ‌ترین تاریخ‌نگار، کاشف و جهان‌گرد امپراطوری عثمانی است که با ترجمه رشید فندی به عربی، منتشر شده است.
'''رحلة أوليا چلبي في كوردستان عام 1065ق/1655م'''، سفرنامه بخش کردستان [[چلبی، اولیاء|محمد ظلی]]، معروف به [[چلبی، اولیاء|اولیا چلبی]] (1020-1090ق)، بزرگ‌ترین تاریخ‌نگار، کاشف و جهان‌گرد امپراطوری عثمانی است که با ترجمه [[فندی، رشید|رشید فندی]] به عربی، منتشر شده است.


اثر حاضر، بخشی از سفرنامه اولیا چلبی است که به گشت و سیاحت او در مناطق مختلف کردستان ترکیه، مربوط می‌شود. اولیا چلبی یکی از نزدیکان دربار سلاطین عثمانی بوده و ضمن مأموریت‌هایی که از دربار عثمانی به او محول می‌شده، به نقاط دور و نزدیک جهان و مخصوصا به مناطق مختلفی از قلمرو حکومت عثمانی سفر کرده و مشاهدات خود و نتیجه تحقیقاتش درباره وضعیت جغرافیایی، تاریخی و رویدادهای مختلف تاریخی و فرهنگ مردم هر منطقه را به‌صورت بسیار دقیق و موشکافانه‌ای به رشته تحریر درآورده و حاصل این تلاش‌ها را در سیاحت‌نامه مفصل خود، گردآوری کرده است<ref>ر.ک: کیخسروی، فاروق، ص9</ref>.
اثر حاضر، بخشی از سفرنامه [[چلبی، اولیاء|اولیا چلبی]] است که به گشت و سیاحت او در مناطق مختلف کردستان ترکیه، مربوط می‌شود. [[چلبی، اولیاء|اولیا چلبی]] یکی از نزدیکان دربار سلاطین عثمانی بوده و ضمن مأموریت‌هایی که از دربار عثمانی به او محول می‌شده، به نقاط دور و نزدیک جهان و مخصوصا به مناطق مختلفی از قلمرو حکومت عثمانی سفر کرده و مشاهدات خود و نتیجه تحقیقاتش درباره وضعیت جغرافیایی، تاریخی و رویدادهای مختلف تاریخی و فرهنگ مردم هر منطقه را به‌صورت بسیار دقیق و موشکافانه‌ای به رشته تحریر درآورده و حاصل این تلاش‌ها را در سیاحت‌نامه مفصل خود، گردآوری کرده است<ref>ر.ک: کیخسروی، فاروق، ص9</ref>.


اولیا چلبی در شرح وقایع و اماکن و فرهنگ و آداب و سنن مردمی که با آنها برخورد نموده، چنان دقت و ظرافتی به خرج داده است که خواننده را با خود به سفر می‌برد؛ آن‌هم نه‌تنها سفری در مکان، بلکه در زمان هم. با خواندن این اثر، اوضاع و احوال مردم آن زمان و روابط اجتماعی آن دوران، به‌خوبی در نظر خواننده مجسم می‌‎گردد<ref>ر.ک: همان</ref>.
[[چلبی، اولیاء|اولیا چلبی]] در شرح وقایع و اماکن و فرهنگ و آداب و سنن مردمی که با آنها برخورد نموده، چنان دقت و ظرافتی به خرج داده است که خواننده را با خود به سفر می‌برد؛ آن‌هم نه‌تنها سفری در مکان، بلکه در زمان هم. با خواندن این اثر، اوضاع و احوال مردم آن زمان و روابط اجتماعی آن دوران، به‌خوبی در نظر خواننده مجسم می‌‎گردد<ref>ر.ک: همان</ref>.


برخی از ویژگی‌های اثر حاضر، به شرح زیر است:
برخی از ویژگی‌های اثر حاضر، به شرح زیر است: