حاشية شرائع الإسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - ' م ' به '‌م ')
    جز (جایگزینی متن - 'مسالك الافهام' به 'مسالك الافهام ')
    خط ۶۷: خط ۶۷:
    اول: نام درست اين كتاب:حاشيه شرائع الإسلام است.  
    اول: نام درست اين كتاب:حاشيه شرائع الإسلام است.  


    دوم: شهيد الثانى تاريخى براى تأليف اين حاشيه ذكر نميكنند، و شايد آن را پيش از مسالك الافهام نوشته باشند، چرا كه ايشان در ابتدا به نوشتن تعليقات مختصرى بر شرايع پرداخته و پس از آن شروع به پروراندن آن و نگارش شرحى كامل كردند، و روشن است كه مصنف رحمه الله بخش اول مسالك را در روز چهارشنبه سوم رمضان سال نهصد و يك به پايان رساندند. پس نگارش اين حاشيه پيش از اين تاريخ بوده.  
    دوم: شهيد الثانى تاريخى براى تأليف اين حاشيه ذكر نميكنند، و شايد آن را پيش از [[مسالك الأفهام إلی تنقيح شرائع الإسلام|مسالك الافهام]]  نوشته باشند، چرا كه ايشان در ابتدا به نوشتن تعليقات مختصرى بر شرايع پرداخته و پس از آن شروع به پروراندن آن و نگارش شرحى كامل كردند، و روشن است كه مصنف رحمه الله بخش اول مسالك را در روز چهارشنبه سوم رمضان سال نهصد و يك به پايان رساندند. پس نگارش اين حاشيه پيش از اين تاريخ بوده.  


    سوم: شناخت ماهيت اين حاشيه متكى بر چند نكته است:  
    سوم: شناخت ماهيت اين حاشيه متكى بر چند نكته است:  
    خط ۸۵: خط ۸۵:
    ه: معانى برخى اصطلاحات يا كلمات را بدون اشاره به مصدر لغوى آنها ميآورد.
    ه: معانى برخى اصطلاحات يا كلمات را بدون اشاره به مصدر لغوى آنها ميآورد.


    چهارم: كمى پيشتر گفتيم كه مصنف رحمه الله ابتدا اين حاشيه را به شكلى مختصر بر شرايع نوشتند و پس از آن شروع به نوشتن شرح كاملى بر آن نمودند و كتاب فقهى معروفشان به نام مسالك الافهام را تأليف نمودند، به همين دليل هم شباهت بسيارى ميان عبارات اين حاشيه و مسالك مى‌بينيم.
    چهارم: كمى پيشتر گفتيم كه مصنف رحمه الله ابتدا اين حاشيه را به شكلى مختصر بر شرايع نوشتند و پس از آن شروع به نوشتن شرح كاملى بر آن نمودند و كتاب فقهى معروفشان به نام [[مسالك الأفهام إلی تنقيح شرائع الإسلام|مسالك الافهام]]  را تأليف نمودند، به همين دليل هم شباهت بسيارى ميان عبارات اين حاشيه و مسالك مى‌بينيم.


    ==روش تحقيق==
    ==روش تحقيق==