الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[المقتل الحسيني المأثور عرض روايي لأحداث كربلا علی لسان المعصومين(ع)]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR15651J1.jpg|بندانگشتی|المقتل الحسيني المأثور عرض روايي لأحداث كربلا علی لسان المعصومين(ع)|175px]]
    [[پرونده:NUR23417J1.jpg|بندانگشتی|امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران|175px]]


    '''المقتل الحسيني المأثور عرض روايي لأحداث كربلا علی لسان المعصومين(ع)'''، اثر شیخ [[مروجی طبسی، محمدجواد|محمدجواد طبسی]]، کتابی است پیرامون واقعه کربلا و مقتل امام حسین(ع) از زبان معصومین(ع) و نیز درباره سیره آن بزرگواران در قبال مصیبت آن مظلوم که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
    '''امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران'''، تألیف [[ترابی، احمد|احمد ترابی]] (معاصر) به بررسی زوایای مختلف زندگی معنوی، علمی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی [[امام سجاد علیه‌السلام|امام چهارم شیعیان]] پرداخته است. این اثر به پیشنهاد [[رسولی، سید هاشم|سید هاشم رسولی محلاتی]] تهیه شده است.


    در فصل نخست، به بررسی سیره معصومین(ع) پیرامون مصائب اباعبدالله(ع) پرداخته شده است. مباحث مطرح‌شده در این فصل، عبارتند از: اظهار حزن اهل‌بیت(ع) بر مصائب آن حضرت(ع)؛ تکریم روز عاشورا؛ اقامه ماتم بر ایشان(ع)؛ ترغیب شعرا بر سرودن اشعاری پیرامون امام حسین(ع) و واقعه کربلا؛ تمرکز بر بکا و گریه بر آن حضرت(ع)؛ تقرب به خدا به واسطه لعن قاتلین ایشان(ع)؛ تأکید بر زیارت امام حسین(ع)؛ دعا در حرم آن حضرت(ع)؛ طلب شفا به تربت و خسران قاتلان ایشان.
    در فصل اول به‌اجمال زندگانی [[امام سجاد علیه‌السلام|امام سجاد(ع)]] از ولادت تا شهادت مورد مطالعه قرار گرفته است. نویسنده اگرچه قول مشهور را در رابطه با ولادت آن حضرت، پنجم شعبان سال 38ق دانسته است، اما از اشاره به دیگر اقوال نیز غافل نبوده است. همه منابع حدیثی و روایی، زادگاه [[امام سجاد علیه‌السلام|امام سجاد]] را مدینه دانسته‌اند. در منابع برای آن حضرت کنیه‌ها و القاب فراوان ذکر شده که مشهورترین کنیه، ابوالحسن و ابومحمد و مشهورترین لقب، سجاد و زین‌العابدین است.


    فصل دوم، به اخبار غیبی مربوط به شهادت امام حسین(ع) اختصاص یافته است که از جمله آن‌ها عبارتند از: اخبار پیامبر(ص)، [[امام على(ع)]]، امام حسن(ع) و خود امام حسین(ع) به شهادت امام(ع) و یاران و اسارت اهل‌بیت(ع) <div class="mw-ui-button">[[المقتل الحسيني المأثور عرض روايي لأحداث كربلا علی لسان المعصومين(ع)|'''ادامه''']]</div>
    پدر آن حضرت، امام حسین(ع) است که نیاز به معرفی ندارد، اما منابع شهربانو دختر یزدگرد را مادر آن امام همام دانسته‌اند، ولذا نویسنده قدری بیشتر از آن بانوی پرهیزکار سخن گفته است. وی طی فتوحات شهرهای ایران به دست مسلمانان اسیر گشت و از ایران به مدینه برده شد و در پرتو حمایت [[امام علی علیه‌السلام|امیرالمؤمنین(ع)]] آزاد گردید. به گزارش منابعی چون «بحار الأنوار» و «عيون أخبار الرضا»، آن بانوی گرامی که افتخار مادری ولیّ خدا و زینت عبادتگران را به دست آورده بود، سوگمندانه، پس از ولادت فرزندش با فاصله‌ای بسیار اندک، جهان را بدرود گفت و [[امام سجاد علیه‌السلام|علی بن الحسین]]) در دامان دایه‌ای پرورش یافت که هماره او را مادر صدا می‌زد.<div class="mw-ui-button">[[امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۱۹ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۳۵

    امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران

    امام سجاد علیه‌السلام جمال نیایشگران، تألیف احمد ترابی (معاصر) به بررسی زوایای مختلف زندگی معنوی، علمی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی امام چهارم شیعیان پرداخته است. این اثر به پیشنهاد سید هاشم رسولی محلاتی تهیه شده است.

    در فصل اول به‌اجمال زندگانی امام سجاد(ع) از ولادت تا شهادت مورد مطالعه قرار گرفته است. نویسنده اگرچه قول مشهور را در رابطه با ولادت آن حضرت، پنجم شعبان سال 38ق دانسته است، اما از اشاره به دیگر اقوال نیز غافل نبوده است. همه منابع حدیثی و روایی، زادگاه امام سجاد را مدینه دانسته‌اند. در منابع برای آن حضرت کنیه‌ها و القاب فراوان ذکر شده که مشهورترین کنیه، ابوالحسن و ابومحمد و مشهورترین لقب، سجاد و زین‌العابدین است.

    پدر آن حضرت، امام حسین(ع) است که نیاز به معرفی ندارد، اما منابع شهربانو دختر یزدگرد را مادر آن امام همام دانسته‌اند، ولذا نویسنده قدری بیشتر از آن بانوی پرهیزکار سخن گفته است. وی طی فتوحات شهرهای ایران به دست مسلمانان اسیر گشت و از ایران به مدینه برده شد و در پرتو حمایت امیرالمؤمنین(ع) آزاد گردید. به گزارش منابعی چون «بحار الأنوار» و «عيون أخبار الرضا»، آن بانوی گرامی که افتخار مادری ولیّ خدا و زینت عبادتگران را به دست آورده بود، سوگمندانه، پس از ولادت فرزندش با فاصله‌ای بسیار اندک، جهان را بدرود گفت و علی بن الحسین(ع) در دامان دایه‌ای پرورش یافت که هماره او را مادر صدا می‌زد.