الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[مسند الإمام الباقر أبي‌جعفر محمد بن علي عليهما‌السلام]]'''</big></div>
    <div class="boxTitle"><big>'''[[كشف المهم في طريق خبر غدير خم]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR01001J1.jpg|بندانگشتی|مسند الإمام الباقر أبي‌جعفر محمد بن علي عليهما‌السلام|175px]]
    [[پرونده:NUR01281J1.jpg|بندانگشتی|كشف المهم في طريق خبر غدير خم|175px]]


    '''مسند الإمام الباقر أبي‌جعفر محمد بن علي عليهما‌السلام'''، تأليف شيخ [[عزيزالله عطاردى]]، ششمين كتاب از مجموعه بزرگ مسانيد اهل‌بيت(ع)، دائرةالمعارفى حديثى است كه به زبان عربى در شش جلد منتشر شده است. اين مجموعه، اثرى مرجع محسوب مى‌شود و براى همگان، به‌ويژه پژوهشگران كاربرد دارد. مجموعه مسانيد ائمه(ع) و فاطمه زهرا(س) در 71 جلد منتشر شده است.
    '''كشف المهم فى طريق خبر غدير الخم''' اثر [[بحرانی، سید هاشم بن سلیمان|سيد هاشم بحرانى]] به زبان عربى در صدد بررسى حديث غدير خم، و اثبات صدور قطعى آن از نبى اكرم(ص) از سه طريق خاصه و عامه و نص نبوى(ص) در نتيجه اثبات ولايت [[امام على(ع)|امیرالمؤمنین على(ع)]] و اولاد طاهرينش عليهم‌السلام و اينكه اطاعت آنها اطاعت رسول‌الله(ص) است.


    در جلد نخست اين مسند، حدود 160 صفحه به شرح حال امام محمد باقر(ع) برگرفته از تواريخ متقن اختصاص دارد كه اطلاعات فراوانى در حوزه‌هاى شناخت آن امام، عصر ايشان، زندگى ايشان در كربلا، دوره اسارات [[امام سجاد(ع)]] به‌همراه امام محمد باقر(ع) در كوفه و شام و نقل حوادث سفر ايشان از كربلا تا كوفه و شام، به مخاطبان عرضه شده است. همچنين در اين بخش سخن از مبارزات قدرت‌طلبانه بنى عباس و ستم‌هاى امويان نسبت به اين امام بزرگوار به ميان آمده است.
    اين اثر به جهت پرداختن به موضوع مهم و سرنوشت سازى چون اثبات قطعى الصدور بودن حديث غدير از جانب پيامبر اكرم صلى‌الله عليه‌وآله‌وسلم كه سند اثبات ولايت و امامت بلافصل [[امام على(ع)|علی‌ عليه‌السلام]] است داراى اهميت و ارزش فراوانى می‌باشد.سيد در اين كتاب ثابت كرده است كه اين حديث به جهت نقل آن توسط محدثان و راويان شيعه و اهل سنت از تواتر برخوردار است بنابراین مجالى براى شك و ترديد در صدور قطعى آن از طرف پيامبر اسلام باقى نمى ماند و بر همگان حجت است و بر اساس آن عذر كسانى كه با [[امام على(ع)|امیرالمؤمنین علی‌ عليه‌السلام]] دست بيعت نداده‌اند به هيچ وجه پذيرفته نيست.
    از صفحه 161 جلد نخست تا پنجمين جلد اين مسند، روايات امام باقر(ع) مانند دسته‌بندى مرحوم [[كلينى]] در [[الکافی|اصول كافى]] آورده شده‌اند. نویسنده كوشيده در اين مجموعه مباحثى نظير امام‌شناسى تا عصر غيبت، فضايل اهل‌البيت(ع) و شيوه فقهاى قديم را با شيوه‌اى متفاوت و نوين بياورد.


    نویسنده در جلد سوم رواياتى را كه از امام باقر(ع) در تفسير آيات قرآن كريم نقل شده است به ترتيب سور قرآن ذكر كرده است.
    بعد از اين توضيحات كه مؤسسه احياء تراث [[بحرانی، سید هاشم بن سلیمان|سيد هاشم بحرانى]] آنها را تدوين كرده است، مقدمه خود مصنف شروع می‌شود سپس مؤلف كتاب خود را بدين ترتيب منظم كرده:
    كتاب الدعاء، نام بخش ديگر اين مجموعه شش جلدى است كه دربرگيرنده ادعيه آن امام همام است. در اين كتاب حدود يك‌صد صفحه به دعاهاى امام باقر(ع) كه به مناسبت‌هاى مختلف چون روز جمعه، استغفار، توبه و اعياد گفته‌اند، تعلق دارد.<div class="mw-ui-button">[[مسند الإمام الباقر أبي‌جعفر محمد بن علي عليهما‌السلام|'''ادامه''']]</div>
     
    باب اول: شامل بعضى روايات در مورد غدير خم است كه از طريق خاصه نقل شده است مصنف 36 روايت را با متن كامل حديث، همراه سلسله سند آن مى‌آورد ايشان در صدد بررسى احاديث نيست و فقط به ندرت تكمله با تبصره‌اى را با لفظ اقول مى‌آورد.
     
    بين حديث 10 و 11 نكته‌اى می‌آورد كه در آن اسم برخى علماء و رواتى را كه حديث غدير را ذكر كرده‌اند و نيز کتاب‌هايى را كه حديث غدير در آنها وجود دارد ذكر مى‌كند.  
     
    از جمله [[ابن طاووس، علی بن موسی|سيد بن طاوس]] در كتاب [[الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف|طرائف المخالف]] و [[ابن عقده، احمد بن محمد|ابن عقده]] در [[حديث الولاية و من روی غدير خم من الصحابة|حديث الولاية]].
     
    باب دوم: رواياتى كه از طريق عامه نقل شده است مصنف 88 روايت را با متن كامل و سلسله سند آن ذكر مى‌كند.  
     
    باب سوم: شامل نصوص پيامبر اكرم(ص) بر خلافت و ولايت على(ع) است كه مؤلف 43 حديث را كاملا با سلسله سند آنها ذكر مى‌كند. در پايان اين باب تحقيقى از مؤلف داريم در مورد معنى ولى. <div class="mw-ui-button">[[كشف المهم في طريق خبر غدير خم|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ ‏۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۰:۲۹

    كشف المهم في طريق خبر غدير خم

    كشف المهم فى طريق خبر غدير الخم اثر سيد هاشم بحرانى به زبان عربى در صدد بررسى حديث غدير خم، و اثبات صدور قطعى آن از نبى اكرم(ص) از سه طريق خاصه و عامه و نص نبوى(ص) در نتيجه اثبات ولايت امیرالمؤمنین على(ع) و اولاد طاهرينش عليهم‌السلام و اينكه اطاعت آنها اطاعت رسول‌الله(ص) است.

    اين اثر به جهت پرداختن به موضوع مهم و سرنوشت سازى چون اثبات قطعى الصدور بودن حديث غدير از جانب پيامبر اكرم صلى‌الله عليه‌وآله‌وسلم كه سند اثبات ولايت و امامت بلافصل علی‌ عليه‌السلام است داراى اهميت و ارزش فراوانى می‌باشد.سيد در اين كتاب ثابت كرده است كه اين حديث به جهت نقل آن توسط محدثان و راويان شيعه و اهل سنت از تواتر برخوردار است بنابراین مجالى براى شك و ترديد در صدور قطعى آن از طرف پيامبر اسلام باقى نمى ماند و بر همگان حجت است و بر اساس آن عذر كسانى كه با امیرالمؤمنین علی‌ عليه‌السلام دست بيعت نداده‌اند به هيچ وجه پذيرفته نيست.

    بعد از اين توضيحات كه مؤسسه احياء تراث سيد هاشم بحرانى آنها را تدوين كرده است، مقدمه خود مصنف شروع می‌شود سپس مؤلف كتاب خود را بدين ترتيب منظم كرده:

    باب اول: شامل بعضى روايات در مورد غدير خم است كه از طريق خاصه نقل شده است مصنف 36 روايت را با متن كامل حديث، همراه سلسله سند آن مى‌آورد ايشان در صدد بررسى احاديث نيست و فقط به ندرت تكمله با تبصره‌اى را با لفظ اقول مى‌آورد.

    بين حديث 10 و 11 نكته‌اى می‌آورد كه در آن اسم برخى علماء و رواتى را كه حديث غدير را ذكر كرده‌اند و نيز کتاب‌هايى را كه حديث غدير در آنها وجود دارد ذكر مى‌كند.

    از جمله سيد بن طاوس در كتاب طرائف المخالف و ابن عقده در حديث الولاية.

    باب دوم: رواياتى كه از طريق عامه نقل شده است مصنف 88 روايت را با متن كامل و سلسله سند آن ذكر مى‌كند.

    باب سوم: شامل نصوص پيامبر اكرم(ص) بر خلافت و ولايت على(ع) است كه مؤلف 43 حديث را كاملا با سلسله سند آنها ذكر مى‌كند. در پايان اين باب تحقيقى از مؤلف داريم در مورد معنى ولى.