اشمیتکه، زابینه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۶: خط ۳۶:
    </div>
    </div>
       
       
    '''زابینه اشمیتکه'''، نویسنده و اسلام‌شناس آلمانی، در سال 1964م، متولد شد. او آثار و مقالات بسیاری در تاریخ تفکّر اسلامی و یهودی دارد. وی در سال ۲۰۰۲م، با کتاب «فلسفه الهیات و تصوّف در اسلام»، موفّق به کسب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.  
    '''زابینه اشمیتکه''' (متولد 1964م)، نویسنده و اسلام‌شناس آلمانی. او آثار و مقالات بسیاری در تاریخ تفکّر اسلامی و یهودی دارد. وی در سال ۲۰۰۲م، با کتاب «فلسفه الهیات و تصوّف در اسلام»، موفّق به کسب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.  


    ==تولد و تحصیل==
    ==تولد و تحصیل==
    خط ۵۷: خط ۵۷:


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references />


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==

    نسخهٔ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۲:۱۵

    NUR07520.jpg
    نام اشمیتکه، زابینه
    نام‎های دیگر اشميدکه، زابينه

    Schmidtke, Sabine

    نام پدر
    متولد 1964م
    محل تولد
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار أزلية النفس و بقائها

    کشف المعاقد في شرح قواعد العقائد

    کد مؤلف AUTHORCODE07520AUTHORCODE

    زابینه اشمیتکه (متولد 1964م)، نویسنده و اسلام‌شناس آلمانی. او آثار و مقالات بسیاری در تاریخ تفکّر اسلامی و یهودی دارد. وی در سال ۲۰۰۲م، با کتاب «فلسفه الهیات و تصوّف در اسلام»، موفّق به کسب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.

    تولد و تحصیل

    خانم پروفسور زابینه اشمیتکه، در سال ۱۹۶۴م، در شهر شِوِرته در آلمان به دنیا آمد. او در شهرهای کُلن (آلمان)، لندن و آکسفورد به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و در ۲۶ سالگی با اتمام رساله دکتری خود با نام «اندیشه‌های کلامی علامه حلّی» به راهنمایی استادش پروفسور مادالونگ، مدرک دکتری گرفت.

    فعالیت‌های علمی

    او به‌عنوان پروفسور در مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه برلین و ویراستار بخش الهیات و فلسفه دایرة‌المعارف اسلام (ویرایش سوم) فعالیت داشته است. او همچنین یکی از بنیان‌گذاران و هماهنگ‌کنندگان گروه نوشته‌‌های خطی معتزله است که در سال ۲۰۰۳م، تشکیل شده است. پروفسور اشمیتکه، جوایز و عضویت‌های متعدد بین‌المللی را کسب کرده و هم‌اکنون امتیاز پژوهشی پیشرفته شورای تحقیقات اروپا (ERC) را در اختیار دارد. وی در سال ۲۰۰۲م، با کتاب فلسفه الهیات و تصوّف در اسلام موفّق به کسب جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. او آثار بسیاری را درباره تاریخ تفکّر اسلامی و یهودی منتشر کرده است و مقالات متعدّد و سخنرانی‌هایی نیز دارد.

    آثار

    1. الهیات، فلسفه و عرفان در اسلام شیعه دوازده‌امامی، قرن نهم تا پانزده میلادی؛
    2. اعتقادات زمخشری معتزلی ( المنهاج في أصول الدين)؛
    3. اندیشه‌های ابن ابی‌جمهور احسایی (از ۸۳۸ تا ۹۰۶ق)؛
    4. فیلسوف یهودی بغداد، عزّالدوله ابن کمونه و نوشته‌هایش، همکار: رضا پورجوادی؛
    5. مکاتبات هانری کربن و ولادیمیر ایوانف (مجموعه‌ای از نامه‌های ردوبدل‌شده میان فیلسوف و اسلام‌شناس فرانسوی، هانری کربن و ولادیمیر ایوانف، خاورشناس روس، ۱۹۴۷ـ ۱۹۶۶م)؛
    6. فرق (نامه‌های میان کربن و همسرش)، ترجمه: روح‌بخشیان؛
    7. تأثیر شمس‌الدین شهرزوری بر ابن ابی‌جمهور احسایی؛
    8. شرح کتاب «التذكرة في أحكام الجواهر والأعراض». شرح این اثر ابن متویه، با پیشگفتار دکتر نصرالله پورجوادی و مقدّمه انگلیسی دکتر زابینه اشمیتکه منتشر شده است. خانم اشمیتکه این کتاب را همراه مقدمه و فهارس بسیار خوب به‌صورت فاکسی‌میل منتشر کرد. با انتشار این کتاب، آشنایی ما با اندیشه‌های فلسفی متکلّمان معتزلی فزونی خواهد یافت.
    9. مقدمه و فهرست‌های «كشف ‌المعاقد في شرح القواعد»، اثر محمود بن علی ‌بن محمود حمصی رازی، تهران، مؤسّسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و مؤسّسه مطالعات اسلامی دانشگاه آزاد برلین، ۱۳۸۶ش؛
    10. ویراستاری کتاب خردورزی مشترک: معتزله در اسلام و یهودیت (ورزبورگ ‌اِرگن، ۲۰۰۷م) به‌همراه کامیلا آدانگ و دیوید اسکلیر[۱]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: محمدی‌نیک، نرگس

    منابع مقاله

    محمدی‌نیک، نرگس، «زابینه اشمیتکه و اندیشه‌های کلامی علامه حلی»، حدیث‌نت، پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه، به تاریخ 25 آبان 1399، به آدرس اینترنتی: http://hadith.net/post/7058/%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%8A%D8%B9%D9%87-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%83%D9%8A%D9%87-%D8%A8%D8%B1-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D9%84%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%8A-%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%83%D9%88%D8%B3-%D9%88/p183/


    وابسته‌ها