سبط اکبر، روايتی تحليلی از زندگانی الهی - سياسی امام حسن مجتبی عليه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''سبط اکبر؛ روایتی تحلیلی از زندگانی الهی- سیاسی امام حسن مجتبی علیه‌السلام''' اثر محمدجواد مروجی طبسی، کتابی است مذهبی که به روایت تحلیلی از زندگانی الهی و سیاسی امام حسن مجتبی(ع) می‌پردازد.
    ''' سبط اکبر؛ روایتی تحلیلی از زندگانی الهی- سیاسی امام حسن مجتبی علیه‌السلام''' اثر محمدجواد مروجی طبسی، کتابی است که به روایت تحلیلی از زندگانی الهی و سیاسی امام حسن مجتبی(ع) می‌پردازد.


    امام حسن مجتبی(ع)، اسوه اخلاق و فضیلت است که زندگی سراسر افتخارش، بیان‌کننده چهره پاک و معصومانه و محبوب اوست. ایشان نمود واقعی اخلاق حسنه، تقوا، پرهیزکاری، صداقت و راستی، جود و بخشش، ایثار و کرامت و اخلاص و فداکاری می‌باشد. مورخان شیعه و سنی، در کتاب‌های خویش، برای امام حسن(ع) القاب فراوانی را برشمرده‌اند که هر یک از آن اوصاف، بیانگر عمق شخصیت آن امام هدایت است. او امین بود و مورد اعتماد، حجت و دلیل بود بر یگانگی خدا و نبوت پیامبر(ص) و امیرمؤمنان(ع)، موقعیت بسیار خوب و جایگاه رفیعی را در بین امت اسلامی کسب کرده بود<ref>مقدمه، ص22</ref>.
    امام حسن مجتبی(ع)، اسوه اخلاق و فضیلت است که زندگی سراسر افتخارش، بیان‌کننده چهره پاک و معصومانه و محبوب اوست. ایشان نمود واقعی اخلاق حسنه، تقوا، پرهیزکاری، صداقت و راستی، جود و بخشش، ایثار و کرامت و اخلاص و فداکاری است. مورخان شیعه و سنی، در کتاب‌های خویش، برای امام حسن(ع) القاب فراوانی را برشمرده‌اند که هر یک از آن اوصاف، بیانگر عمق شخصیت آن امام هدایت است. او امین بود و مورد اعتماد، حجت و دلیل بود بر یگانگی خدا و نبوت پیامبر(ص) و امیر مؤمنان(ع)، موقعیت بسیار خوب و جایگاه رفیعی را در بین امت اسلامی کسب کرده بود<ref>مقدمه، ص22</ref>.
     
    انتظار آن می‌رفت تا امت اسلامی از این چهره مقدس علمی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی، کاملا استفاده کنند، اما متأسفانه بر اثر غفلت و جهل ونادانی، بی‌مهری‌هایی که به امیرمؤمنان نشان دادند، به این امام مجاهد و بزرگوار نیز نشان داده و خود را از رهبری حکیمانه آن حضرت، محروم ساختند. دشمنان اهل‌بیت پیامبر(ص)، برای کنار گذاشتن آن امام هدایت از صحنه سیاست و خلافت مسلمین، اقدامات رذیلانه‌ای را انجام دادند و با فریب دادن یاران امام، به مقاصد اصلی خود که حکومت بر مردم بود، رسیدند<ref>همان، ص22- 23</ref>.


    انتظار آن می‌رفت تا امت اسلامی از این چهره مقدس علمی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی، کاملاً استفاده کنند، اما متأسفانه براثر غفلت و جهل و نادانی، بی‌مهری‌هایی که به امیر مؤمنان نشان دادند، به این امام مجاهد و بزرگوار نیز نشان داده و خود را از رهبری حکیمانه آن حضرت، محروم ساختند. دشمنان اهل‌بیت پیامبر(ص)، برای کنار گذاشتن آن امام هدایت از صحنه سیاست و خلافت مسلمین، اقدامات رذیلانه‌ای را انجام دادند و با فریب دادن یاران امام، به مقاصد اصلی خود که حکومت بر مردم بود، رسیدند<ref>همان، ص22- 23</ref>.
    کتاب حاضر، تلاشی است مجدانه تا سیمای ملکوتی این امام همام را در حد توان، ترسیم کند و به دفاع از مظلومیت آن حضرت بپردازد<ref>همان، ص23</ref>.
    کتاب حاضر، تلاشی است مجدانه تا سیمای ملکوتی این امام همام را در حد توان، ترسیم کند و به دفاع از مظلومیت آن حضرت بپردازد<ref>همان، ص23</ref>.


    مطالب در دوازده فصل تنظیم شده که شامل دوران تولد و حوادث پس از آن (مانند حضور پیامبر(ص) در خانه فاطمه(س)، حضور فرشته‌ها جهت تبریک و...)، دوران کودکی، شخصیت اجتماعی و سیاسی، اخلاقی و معنوی، خلافت و رهبری، جنگ و صلح، دفاع از اتهامات و دروغ پردازی‌ها، دوران مسمومیت و شهادت و بررسی وقایع پس از شهادت و محل دفن آن حضرت است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    مطالب در دوازده فصل تنظیم‌شده که شامل دوران تولد و حوادث پس‌ازآن (مانند حضور پیامبر(ص) در خانه فاطمه(س)، حضور فرشته‌ها جهت تبریک و...)، دوران کودکی، شخصیت اجتماعی و سیاسی، اخلاقی و معنوی، خلافت و رهبری، جنگ و صلح، دفاع از اتهامات و دروغ‌پردازی‌ها، دوران مسمومیت و شهادت و بررسی وقایع پس از شهادت و محل دفن آن حضرت است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    مهمترین ویژگی کتاب، آن است که نگارنده تلاش کرده که مباحث یاد شده را از منابع تاریخی و روایی دست اول آورده و به تحلیل و بررسی آن بپردازد<ref>ر.ک: همان</ref>.
    مهم‌ترین ویژگی کتاب، آن است که نگارنده تلاش کرده که مباحث یادشده را از منابع تاریخی و روایی دست‌اول آورده و به تحلیل و بررسی آن بپردازد<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۶: خط ۴۵:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]