الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۱۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR13641J1.jpg|بی‌قاب|چپ|حياة الإمام المنتظر عجل‌الله‌فرجه‌الشريف المصلح الأعظم: دراسة و تحليل|175px]]
    [[پرونده:NUR31826J1.jpg|بی‌قاب|چپ|ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|175px]]


    '''حياة الإمام المنتظر المصلح الاعظم'''، كتابى است به زبان عربى، نوشته شيخ [[قرشی، باقر شریف|باقر شريف القرشى]]، از نويسندگان شيعى معاصر كه به بررسى موضوع زندگانى حضرت صاحب الزمان عليه‌السلام و نيز موضوع غيبت و علائم ظهور مى‌پردازد.
    '''ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج''' تألیف [[رضائیان ریزی، وحید|وحید رضائیان ریزی]]، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.


    انديشه مهدویت در جهان‌بينى اسلامى از جايگاه ويژه‌اى برخوردار است، از اين‌رو توجه و اهتمام مضاعف بدان امرى مطلوب است، چرا كه امام مهدى(ع) حقيقتى نورانى است كه با سيره خود، كه همانا سيره و روش پيامبر اكرم(ص) است، كرانه‌هاى زندگى انسانى را روشن مى‌سازد؛ از اين رو بر مومنان در زمان غيبت لازم است، در انتظار فرج به سربرده و زمينه را براى ظهور مصلح جهانى فراهم نمايند.
    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.


    بنا به گفته مؤلف، موضوع مهدویت و انتظار بيش از آن كه در آثار علماى شيعه انعكاس يافته باشد، در منابع اهل سنت مورد بررسى قرار گرفته است؛ از اين‌رو انكار مهدى(ع) از جانب برخى افراد نظير ابن‌ خلدون يا احمد امين مصرى جز از سر عناد و لجاج ايشان نيست، بدين جهت است كه هيچ يك از خوانندگان آثار اينان، وقعى به ديدگاه‌هاى ايشان نمى‌نهند.
    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.


    مؤلف در اين كتاب، به معرفى برخى صفات و ويژگى‌هاى شخصيتى حضرت امام مهدى(ع) پرداخته و درباره بلايا و مشكلاتى كه از جانب حكّام جور متوجه سادات علوى و شیعیان اهل‌بيت طى قرون و اعصار گرديده سخن مى‌گويد. همچنين از زمان و مكان ظهور حضرت كه در روايات بدان اشاره شده، سخن گفته و درباره سياست امام و روش حكومت ايشان، پس از ظهور مطالبى را با استفاده از روايات بيان مى‌نمايد. سخن درباره اصحاب خاص حضرت و مجاهدان در ركاب آن امام منتظر و نيز علائم ظهور حضرتش مطالب ارزنده ديگرى است كه در اين كتاب بيان گرديده است.
    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.


    تمام فرق اسلامى در ضرورت ايمان به ظهور مهدى(ع) اتفاق نظر دارند؛ اما درباره ولادت حضرت و وجود ايشان اختلاف ديدگاه وجود دارد. مؤلف در اين بخش به معرفى شخصيت‌هاى بسيارى از اهل سنت و شیعیان كه قائل به ولادت حضرت و وجود ايشان هستند، پرداخته و از كسانى؛ چون: محمد بن طلحه شافعى، [[ابن عربی، محمد بن علی|ابن عربى]]، [[ابن اثیر، علی بن محمد|ابن اثير]]، [[ابن جوزی، عبدالرحمن بن علی|ابن جوزى]]، [[ابن خلکان، احمد بن محمد|ابن خلّكان]]، بيهقى، بخارى كه همگى از علماى اهل سنت هستند، نام مى‌برد و در ادامه از كتاب‌هايى كه درباره حضرت نگاشته شده، نام برده و اشعارى را از شاعرانى كه به وجود حضرت ايمان داشته‌اند، نقل مى‌كند.<span id="mp-more">[[حياة الإمام المنتظر عجل‌الله‌فرجه‌الشريف المصلح الأعظم: دراسة و تحليل|'''ادامه ...''']]</span>
    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.<span id="mp-more">[[ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج|'''ادامه ...''']]</span>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۴

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج

    ريحانه خانه وحی: زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) از ولادت تا ازدواج تألیف وحید رضائیان ریزی، کتابی است در بررسی زندگی حضرت فاطمه(س) و ویژگی‌های اخلاقی و فضایل آن حضرت. این اثر به روش توصیفی و با بهره‌گیری از روایات اهل بیت(ع) نگاشته شده و در نوزده فصل سامان یافته است.

    فصل نخست، در خلقت نورانی فاطمه(س) است و اینکه این خلقت، زیباترین طلیعه هستی است.

    فصل دوم، به گزارش تاریخی زندگی پدر و مادر فاطمه(س)، به ویژه شخصیت خدیجه(س) اختصاص یافته است.

    در چند فصل کتاب، با اشاره به تهمت‌های مشرکان دایر بر ابتر بودن رسول خدا، به تکوین نطفه فاطمه(س) و بارداری خدیجه(س) و سپس به ولادت آن حضرت اشاره شده و تحقیقی در تاریخ ولادت ایشان از دیدگاه علمای شیعه و اهل سنت به عمل آمده و از جشن و سرور ملائکه هنگام ولادت فاطمه(س) سخن گفته شده است.

    مؤلف، در فصل هشتم، به دوران شیر خوارگی و رشد جسمانی حضرت زهرا(س) پرداخته و در فصل دیگر، نام ها و لقب‌ها و کنیه‌های این بانو را آورده است. بررسی دوران کودکی فاطمه(س) در کنار مادر و مشاهده سختی‌ها و مصیبت‌ها، هجرت فاطمه(س) به مدینه، برادران و خواهران وی، عبادت و معرفت و افتخار پیامبر به زهرا(س) و سخنان شگفت انگیز پیامبر(ص) در مقام و منزلت فاطمه(س)، از دیگر مباحث کتاب است.ادامه ...