ثواقب المناقب اولياءالله: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR24872J1.jpg | عنوان = ثواقب المناقب اولياء الله | عنو...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - '= ' به '=')
     
    (۱۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۵: خط ۵:
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[همدانی، عبد الوهاب بن جلال الدین محمد]] (نويسنده)
    [[همدانی، عبد الوهاب بن جلال‌الدین محمد]] (نويسنده)
    [[عارف نو شاهی، رضا الله شاه]] (مصحح)
    [[عارف نو شاهی، رضا الله شاه]] (مصحح)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏ﻫ‎‏8‎‏ث‎‏9 5304 ‏PIR‎‏  
    | کد کنگره =‎‏/‎‏ﻫ‎‏8‎‏ث‎‏9 5304 ‏PIR‎‏  
    | موضوع =عارفان - سرگذشت نامه - مولوی، جلال الدین محمد بن محمد، 604 - 672ق. - سرگذشت نامه - مولویه
    | موضوع =عارفان - سرگذشت‌نامه  - مولوی، جلال‌الدین محمد بن محمد، 604 - 672ق. - سرگذشت‌نامه  - مولویه
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = مرکز پژوهشی ميراث مکتوب
    | ناشر = مرکز پژوهشی ميراث مکتوب
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    '''ثواقب المناقب اولیاءالله''' تألیف [[همدانی، عبد الوهاب بن جلال‌الدین محمد|عبدالوهاب بن جلال‌الدین محمد همدانی]](درگذشته 954ق)، تحریر پیراسته «[[مناقب العارفين]]» [[افلاکی، احمد بن اخی ناطور|شمس‌الدین احمد افلاکی]] (درگذشته 761ق) است. این کتاب با مقدمه و تصحیح [[نوشاهی، سید عارف|عارف نوشاهی]] منتشرشده است.
     
    «[[مناقب العارفين]]» ازجمله جامع‌ترین مآخذ درباره مولانا و مولویه تألیف [[افلاکی، احمد بن اخی ناطور|افلاکی عارفی]] است.<ref>ر.ک: مقدمه مصحح، صفحه سیزده</ref>‏ چون مؤلف در 945ق در مصر بوده و در همان‌جا [[مناقب العارفين]] را دیده بود، احتمالاً ثواقب المناقب را در همان سامان به رشته تحریر درآورده است. این اثر تحریری ویراسته و پیراسته مناقب العارفین افلاکی است. مشتمل بودن مناقب العارفین بر انواع رذایل حکایات و ابیات مکرر غیرمفید و همچنین مرتب نبودن بر ابواب و فصول که بتوان به سهولت حکایت یا عبارتی موردنظر را در آن یافت، سبب تنظیم جدید و تجدیدنظر در آن از سوی عبدالوهاب شده است.<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌ویک و بیست‌ودو</ref>‏ بنابراین همدانی ثواقب المناقب را در یک مقدمه و نه ذکر و خاتمه‌ مرتّب کرده است. مقدمه در سبب تألیف کتاب است. سپس اذکار نه‌گانه کتاب به ترتیب در ذکر سلطان العلما محمد بن حسین بن احمد خطیبی بلخی (درگذشته 618ق)، سید برهان‌الدین محقق ترمذی (درگذشته حدود 638ق)، مولانا جلال‌الدین محمد بلخی (درگذشته 672ق)، شمس‌الدین تبریزی (درگذشته 643ق) و... است. خاتمه نیز در معرفی کتاب و تاریخ اتمام آن و... است.<ref>ر.ک: همان، صفحه بیست‌وسه و بیست‌وچهار</ref>‏
     
    باآنکه مؤلف کتاب ایرانی و تألیفش به فارسی است، خودش و کارش در حوزه فرهنگی ایران چندان متعارف نیست و بیشتر در حوزه فرهنگی آسیای صغیر/ ترکیه و حلقه مولویه به کار او توجه شده است. علت ناشناخته ماند مؤلف و کتاب او در ایران به‌جز این نمی‌تواند بوده باشد که او غریب الوطن بود و کار خود را در خارج از ایران عرضه کرد<ref>ر.ک: همان، صفحه پانزده و شانزده</ref>‏.
     
    نویسنده در ابتدای «ذکر مولانا» در وصف او ابیاتی دارد که از آخرین بیت آن گمان می‌رود، سروده خودش باشد و سپس به تقسیم ابواب پرداخته است. در ابتدای «ذکر چلپی حسام‌الدین» نیز اشعاری در ستایش او آورده که در مقطع آن ترکیب «بند وهابی» را به‌کاربرده است که قطعاً به تخلص او –وهابی- است<ref>ر.ک: همان، صفحه هجده و نوزده</ref>‏.
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[مناقب العارفين]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:زبان و ادبیات فارسی]]
    [[رده:نویسندگان و آثار انفرادی]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 موسوی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
     
     
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۰

    ثواقب المناقب اولياء الله
    ثواقب المناقب اولياءالله
    پدیدآورانهمدانی، عبد الوهاب بن جلال‌الدین محمد (نويسنده) عارف نو شاهی، رضا الله شاه (مصحح)
    عنوان‌های دیگرمناقب العارفین. تلخیص
    ناشرمرکز پژوهشی ميراث مکتوب
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1390ش
    چاپ1
    شابک978-600-203-024-5
    موضوععارفان - سرگذشت‌نامه - مولوی، جلال‌الدین محمد بن محمد، 604 - 672ق. - سرگذشت‌نامه - مولویه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ﻫ‎‏8‎‏ث‎‏9 5304 ‏PIR‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ثواقب المناقب اولیاءالله تألیف عبدالوهاب بن جلال‌الدین محمد همدانی(درگذشته 954ق)، تحریر پیراسته «مناقب العارفين» شمس‌الدین احمد افلاکی (درگذشته 761ق) است. این کتاب با مقدمه و تصحیح عارف نوشاهی منتشرشده است.

    «مناقب العارفين» ازجمله جامع‌ترین مآخذ درباره مولانا و مولویه تألیف افلاکی عارفی است.[۱]‏ چون مؤلف در 945ق در مصر بوده و در همان‌جا مناقب العارفين را دیده بود، احتمالاً ثواقب المناقب را در همان سامان به رشته تحریر درآورده است. این اثر تحریری ویراسته و پیراسته مناقب العارفین افلاکی است. مشتمل بودن مناقب العارفین بر انواع رذایل حکایات و ابیات مکرر غیرمفید و همچنین مرتب نبودن بر ابواب و فصول که بتوان به سهولت حکایت یا عبارتی موردنظر را در آن یافت، سبب تنظیم جدید و تجدیدنظر در آن از سوی عبدالوهاب شده است.[۲]‏ بنابراین همدانی ثواقب المناقب را در یک مقدمه و نه ذکر و خاتمه‌ مرتّب کرده است. مقدمه در سبب تألیف کتاب است. سپس اذکار نه‌گانه کتاب به ترتیب در ذکر سلطان العلما محمد بن حسین بن احمد خطیبی بلخی (درگذشته 618ق)، سید برهان‌الدین محقق ترمذی (درگذشته حدود 638ق)، مولانا جلال‌الدین محمد بلخی (درگذشته 672ق)، شمس‌الدین تبریزی (درگذشته 643ق) و... است. خاتمه نیز در معرفی کتاب و تاریخ اتمام آن و... است.[۳]

    باآنکه مؤلف کتاب ایرانی و تألیفش به فارسی است، خودش و کارش در حوزه فرهنگی ایران چندان متعارف نیست و بیشتر در حوزه فرهنگی آسیای صغیر/ ترکیه و حلقه مولویه به کار او توجه شده است. علت ناشناخته ماند مؤلف و کتاب او در ایران به‌جز این نمی‌تواند بوده باشد که او غریب الوطن بود و کار خود را در خارج از ایران عرضه کرد[۴]‏.

    نویسنده در ابتدای «ذکر مولانا» در وصف او ابیاتی دارد که از آخرین بیت آن گمان می‌رود، سروده خودش باشد و سپس به تقسیم ابواب پرداخته است. در ابتدای «ذکر چلپی حسام‌الدین» نیز اشعاری در ستایش او آورده که در مقطع آن ترکیب «بند وهابی» را به‌کاربرده است که قطعاً به تخلص او –وهابی- است[۵]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مصحح، صفحه سیزده
    2. ر.ک: همان، صفحه بیست‌ویک و بیست‌ودو
    3. ر.ک: همان، صفحه بیست‌وسه و بیست‌وچهار
    4. ر.ک: همان، صفحه پانزده و شانزده
    5. ر.ک: همان، صفحه هجده و نوزده

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها