الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۲۴۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۷ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[امام رضا علیه‌السلام]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR15937.jpg|بی‌قاب|چپ|نصرالله، سید حسن|175px]]
    [[پرونده:NUR00153.jpg|بندانگشتی|مرقد مطهر امام رضا علیه‌السلام|175px]]


    '''ابوالحسن على بن موسى علیهما‌السلام''' (۱۴۸–۲۰۳قملقب به رضا، امام هشتم از ائمۀ اثنی‌عشر علیهم‌السلام و دهمین معصوم از چهارده معصوم علیهم‌السلام است که به مدت 20 سال عهده‌دار امامت بود.
    '''سید حسن نصرالله''' (1339-1403شمعروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت [[سید عباس موسوی]] رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان [[صدر، سید محمدباقر| شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر]] بود و خودش را همواره یکی از سربازان [[خامنه‌ای، سید علی|امام خامنه‌ای]] می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.  


    سال تولد آن حضرت را 148 و 153ق و ماه تولد ایشان را ذوالحجة و ذوالقعدة و ربیع‌الاول گفته‌اند و مشهور آن است كه روز تولد آن حضرت «یازدهم ذوالقعدة» بوده است.
    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید [[سید عباس موسوی]] گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.
    مادر آن حضرت ام ولد بود. (كنیزى بود كه از مولاى خود فرزند آورده بود.) دربارۀ نام و زادگاه مادر آن حضرت اختلاف است و به اغلب احتمالات، از مردم شمال آفریقا یا مغرب مراكش بوده است.


    مشهورترین لقب ایشان «رضا» بوده است كه بنابر روایتى در [[عيون أخبار الرضا عليه‌السلام (تصحیح لاجوردی‌)|عیون اخبار الرضا]] (13/1)، علت ملقب بودن آن حضرت به «رضا» این بوده است كه «رضی به المخالفون من أعدائه كما رضی به الموافقون من أولیائه و لم یكن ذلك لأحد من آبائه علیهم‌السلام فلذلك سمی من بینهم بالرضا...»، یعنى هم دشمنان مخالف و هم دوستان موافق به (ولایت عهد او) رضایت دادند و چنین چیزى براى هیچ یك از پدران او دست نداده بود، از این رو در میان ایشان تنها او به «رضا» نامیده شد.
    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى(ره)]] و [[خامنه‌ای، سید علی|رهبر معظم انقلاب]] و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.


    پس از آن كه محمد امین در بغداد كشته شد و خلافت در خراسان بر مأمون مسلم گردید، مأمون تصمیم گرفت تا خلافت را پس از خود به كسى كه غیر از خاندان بنى عباس باشد بسپارد و پس از تحقیق و بررسى در احوال علویان كسى را شایسته‌تر و برازنده‌تر از على بن موسى بن جعفر علیهم‌السلام ندید و از این رو كس فرستاد و او را از مدینه به خراسان فرا خواند.
    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.<span id="mp-more">[[نصرالله، سید حسن|'''ادامه ...''']]</span>
     
    در روایات شیعه آمده است كه مأمون به حضرت رضا نوشت تا از راه بصره و اهواز و فارس به خراسان برود نه از راه كوفه و قم و دلیل این امر را كثرت شیعیان در كوفه و قم ذكر كرده‌اند، زیرا مأمون مى‌ترسید ‎كه شیعیان كوفه و قم به دور آن حضرت جمع شوند.
     
    این مؤید آن است كه عامل فرا خواندن حضرت رضا به خراسان عاملى سیاسى بوده است و مأمون مى‌ترسیده است كه كثرت شیعیان در كوفه یا قم سبب شود كه آن حضرت را به خلافت بردارند و رشتۀ كار بكلى از دست مأمون خارج گردد.....<div class="mw-ui-button">[[امام رضا علیه‌السلام|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۷

    نصرالله، سید حسن

    سید حسن نصرالله (1339-1403ش)، معروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت سید عباس موسوی رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر بود و خودش را همواره یکی از سربازان امام خامنه‌ای می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.

    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید سید عباس موسوی گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.

    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش امام خمينى(ره) و رهبر معظم انقلاب و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.

    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.ادامه ...