الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳۴۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۷ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR15937.jpg|بی‌قاب|چپ|نصرالله، سید حسن|175px]]
    [[پرونده:NUR00350.jpg|بندانگشتی|موسوی خمینی، سید روح‌الله|175px]]


    '''سید روح‌الله موسوی خمینی''' (1281-1368ش)، معروف به '''امام خمینى'''، فقیه، اصولی، عارف، فیلسوف، یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه معاصر، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و اولین رهبر انقلاب اسلامی 
    '''سید حسن نصرالله''' (1339-1403ش)، معروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت [[سید عباس موسوی]] رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان [[صدر، سید محمدباقر| شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر]] بود و خودش را همواره یکی از سربازان [[خامنه‌ای، سید علی|امام خامنه‌ای]] می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.


    در روز بیستم جمادى الآخره (روز ولادت فاطمه زهرا(س)) 1320ق، مطابق با اول مهر 1281ش و 24 سپتامبر 1902م دیده به جهان گشود.
    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید [[سید عباس موسوی]] گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.


    آقا سید روح‌الله با بهره‌ورى از استعداد فوق‌العاده، رشته‌هاى مختلف علوم را به‌سرعت طى کرد. علاوه بر فقه و اصول، فلسفه و عرفان را نیز در عالى‌ترین سطح نزد اساتید برجسته آن زمان ([[رفیعی قزوینی، سید ابوالحسن|آیت‌الله حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى]] و [[شاه‌آبادی، محمدعلی|آیت‌الله میرزا محمدعلى شاه‌آبادى]]) در قم فراگرفت و در مدت 6 سال، جهش فوق‌العاده‌اى در این علوم داشت.  
    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى(ره)]] و [[خامنه‌ای، سید علی|رهبر معظم انقلاب]] و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.


    در سال 1315ش (1355ق) که [[حائری، عبدالکریم|حضرت آیت‌الله حائرى]] درگذشت، حاج آقا روح‌الله از چهره‌هاى سرشناس علمى حوزه علمیّه قم بشمار مى‌آمد.
    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.<span id="mp-more">[[نصرالله، سید حسن|'''ادامه ...''']]</span>
     
    آیت‌الله حاج آقا روح‌الله درس خارج فقه و اصول خود را در سن 44 سالگى (در سال 1364ق)، که مصادف با ورود حضرت آیت‌الله‌ بروجردى به شهر قم بود، آغاز کرد. پاره‌اى از ویژگى‌ها و امتیازات درس خارج وى، طرح اشکالات هر مسئله و شرح و بسط کامل مباحث آن، مخلوط نکردن مباحث اصولى با مباحث فلسفى، طرح نظریات نو و ابتکارى و تقلید نکردن از علماى پیشین بود.
     
    دوره رهبرى امام خمینی ده سال و چهار ماه بود که رسما از 22 بهمن 1357ش، تا 14 خرداد 1368ش، ادامه داشت.
     
    حضرت امام خمینى در شامگاه شنبه، ساعت 22 و 20 دقیقه 13 خرداد سال 1368 خورشیدى (3 ژوئن 1989م) برابر با 24 شوال 1409ق، در 87 سالگى، روحشان از این دنیا رحلت کرده، به ملکوت اعلا پیوست.
    <div class="mw-ui-button">[[موسوی خمینی، سید روح‌الله|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۷

    نصرالله، سید حسن

    سید حسن نصرالله (1339-1403ش)، معروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت سید عباس موسوی رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر بود و خودش را همواره یکی از سربازان امام خامنه‌ای می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.

    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید سید عباس موسوی گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.

    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش امام خمينى(ره) و رهبر معظم انقلاب و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.

    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.ادامه ...