الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۴۲۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۷ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[الصحيح من سيرة الإمام الحسين بن علي عليه‌السلام]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR58508J1.jpg|بی‌قاب|چپ|مباهله در مدینه|175px]]
    [[پرونده:NUR11967J1.jpg|بندانگشتی|الصحيح من سيرة الإمام الحسين بن علي عليه‌السلام|175px]]


    '''الصحيح من سيرة الإمام الحسين بن علي عليه‌السلام'''، اثر [[عسکری، سید مرتضی|علامه سید مرتضی عسکری]] (متوفی 1428ق)، [[قرشی، باقر شریف|محمدباقر شریف قریشی]] (متوفی 1433ق) و [[بحرانی، هاشم بن سلیمان|سید هاشم بحرانی]] (متوفی 1107ق)، دایره‌المعارفی است از سیره و تاریخ زندگی امام سوم شیعیان، امام حسین(ع)، از ولادت تا شهادت که به همت [[عاشور، علی|علی عاشور]]، گردآوری شده است.
    ''' مباهله در مدینه'''، تألیف [[ماسینیون، لویی|لویی ماسینیون]] (1883-1962م) اسلام‌شناس معروف اروپایی و ترجمه [[افتخارزاده، محمود|محمودرضا افتخارزاده]] است که به چگونگی انجام مباهله در میان مسلمانان و ریشه قرآنی و نیز شرایط و نتایج تاریخی که منجر به مباهله میان پیامبر اسلام و مسیحیان نجران شد، می‌پردازد. همچنین از ابعاد و راز و رمز مذهبی آن سخن می‌گوید.  


    در جلد نخست، ابتدا به توصیف شمائل مبارک امام حسین(ع) و اتفاقات و حوادثی که در هنگام ولادت ایشان به وقوع پیوست از جمله اخبار پیامبر(ص) درباره آن حضرت، پرداخته شده و سپس، ضمن بیان و توضیح آثار معرفت و شناخت اهل‌بیت(ع) از جمله عدم ظلم به نفس و گام برداشتن بر صراط مستقیم و نتیجه دوری از اهل‌بیت(ع) و آثار عدم معرفت به ایشان مانند شقاوت، دوری از صراط مستقیم و مردن به مرگ جاهلیت، به ادعیه امام حسین(ع)، اشاره گردیده است.
    مترجم در مقدمه کتاب به سرنوشت سیاسی تشیع در تاریخ از آغاز تا پایان سده هفتم هجری پرداخته است.


    در جلد دوم، ابعاد مختلف شخصیت امام حسین(ع)، از جمله عظمت امام حسین(ع) در وصایت آن حضرت از پیامبر(ص) و اینکه سایر ائمه(ع) از صلب ایشان بوده و فرزند آن حضرت می‌باشند مورد بحث قرار گرفته و در ادامه، به موضوعات مهمی همچون عمل و جهاد امام حسین(ع)، حرکت فرهنگی و سیاسی آن حضرت، حقایق تاریخی نهفته در شخصیت والای ایشان و بعد معنوی و عرفانی آن حضرت که تأثیر حائز اهمیتی در شناخت حرکت عظیم امام(ع) دارد، پرداخته شده است.
    پیشینه تاریخی مباهله، معنای لغوی مباهله، نص قرآنی مباهله، اسناد روایی مباهله، خلاصه گزارش مباهله، نقش اقتصادی نجران، راز و رمز مذهبی مباهله، تحلیل کتاب مباهله، تحلیل فصل ویژه مباهله در متون فرقه نصیریه و منابع روایی تاریخی مباهله عناوین مطالب کتاب را تشکیل می‌دهد.


    در جلد سوم، به بررسی نصوصی که به‌صورت مخصوص و ویژه از طرف پیامبر(ص)، [[امام على(ع)|امام علی(ع)]] و امام حسن(ع) درباره امام حسین(ع) وارد گردیده پرداخته شده و همچنین به نص بر آن حضرت در حدیث لوح و نصوصی که در ضمن معرفی سایر ائمه(ع)، به آن حضرت نیز پرداخته‌اند، اشاره شده است.
    اصولا در جوامع انسانی از آغاز رسم بر این بوده که برای اثبات یک حقیقت و تأکید بر آن، سوگند یاد شود یا مباهله گردد، یا دلیل یقین‌آوری ارائه شود و یا عملا نمودی از آن حقیقت آشکار گردد.<span id="mp-more">[[مباهله در مدینه|'''ادامه ...''']]</span>
     
    در جلد چهارم، ابتدا به بیان فضایل امام حسین(ع) و برخی از کرامات و معجزات آن حضرت پرداخته شده و سپس، به مدح ایشان، در اشعار شاعرانی همچون سلیمان بن قته، منصور نمری، شافعی، دعبل خزاعی و جبری مصری اشاره گردیده است.
     
    <div class="mw-ui-button">[[الصحيح من سيرة الإمام الحسين بن علي عليه‌السلام|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۱۳

    مباهله در مدینه

    مباهله در مدینه، تألیف لویی ماسینیون (1883-1962م) اسلام‌شناس معروف اروپایی و ترجمه محمودرضا افتخارزاده است که به چگونگی انجام مباهله در میان مسلمانان و ریشه قرآنی و نیز شرایط و نتایج تاریخی که منجر به مباهله میان پیامبر اسلام و مسیحیان نجران شد، می‌پردازد. همچنین از ابعاد و راز و رمز مذهبی آن سخن می‌گوید.

    مترجم در مقدمه کتاب به سرنوشت سیاسی تشیع در تاریخ از آغاز تا پایان سده هفتم هجری پرداخته است.

    پیشینه تاریخی مباهله، معنای لغوی مباهله، نص قرآنی مباهله، اسناد روایی مباهله، خلاصه گزارش مباهله، نقش اقتصادی نجران، راز و رمز مذهبی مباهله، تحلیل کتاب مباهله، تحلیل فصل ویژه مباهله در متون فرقه نصیریه و منابع روایی تاریخی مباهله عناوین مطالب کتاب را تشکیل می‌دهد.

    اصولا در جوامع انسانی از آغاز رسم بر این بوده که برای اثبات یک حقیقت و تأکید بر آن، سوگند یاد شود یا مباهله گردد، یا دلیل یقین‌آوری ارائه شود و یا عملا نمودی از آن حقیقت آشکار گردد.ادامه ...