رسائل الشيخ يوسف الإيرواني: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'رده:25 مهر الی 24 آبان' به '')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'ابن بابویه، ابوجعفر، محمد بن علی' به 'ابن بابویه، محمد بن علی')
     
    (۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱۳: خط ۱۳:
    | چاپ =1
    | چاپ =1
    | تعداد جلد =1
    | تعداد جلد =1
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =  
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =52854
    | کتابخوان همراه نور =52854
    | کتابخوان همراه نور =52854
    | کد پدیدآور =
    | کد پدیدآور =
    خط ۴۴: خط ۴۴:


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}


       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۹

    رسائل الشيخ يوسف الإيرواني
    رسائل الشيخ يوسف الإيرواني
    پدیدآورانايرواني، يوسف (نویسنده)
    چاپ1
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رسائل الشيخ يوسف الإيرواني از جمله آثار میرزا یوسف ایروانی (متوفی 1411ق) مشتمل بر احادیث و نوشته‌هایی در موضوعات مختلف اعتقادی، فقهی و اخلاقی است.

    نویسنده کتابش را با حدیثی از امیرالمؤمنین علی(ع) به نقل از امالی شيخ صدوق آغاز کرده است: «خداوند تبارک‎ و تعالی فرموده است: رضایتش را در طاعتش پنهان کرده، پس هیچ طاعتی را کوچک نشمار، چراکه ممکن است رضایت خدا در همان باشد و تو ندانی؛ او خشم خود را در نافرمانی از خود مخفی کرده است، پس هیچ گناهی را کوچک نشمار، چراکه ممکن است خشم خدا در همان گناه باشد و تو ندانی؛ اجابت خود را در ادعیه پنهان کرده است، پس هیچ دعایی را کوچک نشمار، چراکه ممکن است اجابت در همان دعا باشد و تو ندانی؛ و دوست خود را در میان بندگان پنهان کرده است، پس هیچ بنده‌ای را از بندگان خدا کوچک نشمار، چه‌بسا همان کس دوست خدا باشد و تو ندانی»[۱].

    عصمت امام اولین موضوع کتاب است. در این موضوع دو روایت از خصال شیخ صدوق نقل شده است. در روایت اول از محمد بن عمیر نقل شده که از هشام بن حکم در طول هم‎صحبتی با او چیزی بهتر از سخنی درباره عصمت امام(ع) نشنیدم. روزی از او پرسیدم که آیا امام معصوم است. گفت: بله..[۲].

    حفظ چهل حدیث از دیگر عناوین کتاب است. در روایتی امام حسین(ع) نقل شده که رسول‌الله(ص) به امیرالمؤمنین علی بن ابی‎طالب(ع) وصیت کرد که یا علی هر کس از امت من چهل حدیث در طلب رضای خدا و سرای آخرت حفظ کند. خداوند در روز قیامت او را با پیامبران و صدیقین و شهدا و صالحین محشور می‌کند و چه نیکو دوستانی هستند[۳].

    در ادامه کتاب احادیثی در مذمت خوردن مال یتیم، ربا، خمر، عقوق والدین، پرداخت نکردن زکات، قطع رحم، اسراف، گناه و آثار آن ذکر شده است.

    در انتهای کتاب، مطلبی با عنوان «رساله حقوق» ذکر شده است که پس از ذکر روایتی در موضوع عبادت پروردگار به نقل از ابوحمزه ثمالی از امام زین‌العابدین(ع)، در توضیح آن چنین می‌نویسد: عبادت به معنای پرستش است و آن انجام دادن وظائف دینی و مذهبی مثل نماز و روزه و حج و... در عبادیت هر عملی کافی است. اضافه دادن عمل به خداوند متعال خواه برای ترس از عذاب و جهنم باشد که عبادت بندگان است یا طمع در بهشت که عبادت مزدوران و تجار است و یا هیچ‎کدام بلکه خداوند را برای عبادت سزاوار دیده و برای شکرانه نعمت‎های ظاهری خواه در خود آدمی یا مال و اولاد و علم و جاه و مقام[۴].

    در ابتدای اثر فهرستی برای مطالب کتاب تنظیم شده است که اگرچه نسبت به دیگر آثار از جمله مزیت‎ها این نوشتار است اما فاقد ترتیب خاصی است. در عناوین انتهایی نیز شماره صفحات از یاد رفته است.[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص1
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص26
    4. ر.ک: همان، ص142
    5. ر.ک: همان، ص1

    منابع مقاله

    1. متن رساله.


    وابسته‌ها