الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۵۲۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۷ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    <div class="boxTitle"><big>'''[[ امام رضا(ع)]]'''</big></div>
    [[پرونده:NUR15937.jpg|بی‌قاب|چپ|نصرالله، سید حسن|175px]]
    [[پرونده:NUR00153.jpg|بندانگشتی|مرقد مطهر علی بن موسی ‎(ع)، امام هشتم|175px]]


    '''ابوالحسن على بن موسى عليهما‌السلام''' ملقب به امام رضا(۱۴۸–۲۰۳قامام هشتم از ائمۀ اثنی‌عشر عليهم‌السلام و دهمين معصوم از چهارده معصوم عليهم‌السلام است که به مدت 20 سال عهده‌دار امامت بود.
    '''سید حسن نصرالله''' (1339-1403شمعروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت [[سید عباس موسوی]] رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان [[صدر، سید محمدباقر| شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر]] بود و خودش را همواره یکی از سربازان [[خامنه‌ای، سید علی|امام خامنه‌ای]] می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.  


    سال تولد آن حضرت را 148 و 153ق و ماه تولد ايشان را ذوالحجة و ذوالقعدة و ربيع‌الاول گفته‌اند و مشهور آن است كه روز تولد آن حضرت «يازدهم ذوالقعدة» بوده است.
    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید [[سید عباس موسوی]] گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.


    مادر آن حضرت ام ولد بود. (كنيزى بود كه از مولاى خود فرزند آورده بود.) دربارۀ نام و زادگاه مادر آن حضرت اختلاف است و به اغلب احتمالات، از مردم شمال آفريقا يا مغرب مراكش بوده است.
    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى(ره)]] و [[خامنه‌ای، سید علی|رهبر معظم انقلاب]] و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.


    مشهور است كه به هنگام ورود حضرت رضا عليه‌السلام به نيشابور طالبان علم و محدثان دور محفۀ آن حضرت كه بر استرى نهاده شده بود جمع شدند و از ايشان خواستند كه حديثى بر آنها املا فرمايد.
    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.<span id="mp-more">[[نصرالله، سید حسن|'''ادامه ...''']]</span>
     
    حضرت حديثى بطور مسلسل از آباء طاهرين خود از رسول اللّه صلى‌الله‌عليه‌وآله‌و‌سلم و جبرئيل از قول خداوند روايت كرد كه «كلمة لا إله إلا اللّه حصني و من دخل حصني أمن من عذابي» يعنى كلمۀ توحيد يا لا إله إلا اللّه حصار و باروى مستحكم من است و هر كه به درون حصار من رفت از عذاب من در امان ماند. اين حديث به جهت مسلسل بودن آن از ائمۀ اطهار عليهم‌السلام تا حضرت رسول صلى‌الله‌عليه‌وآله‌و‌سلم به حديث «سلسلة الذهب» معروف شده است.
     
    دربارۀ اين كه چرا آن حضرت اين حديث را املا فرمود بايد گفت كه اين نوعى دعوت به وحدت كلمه و اتفاق بوده است زيرا اساس اسلام و مدخل آن اين كلمه است كه معتقدان به خود را از هر گونه تشويش و عذابى در امان مى‌دارد و مسلمانان بايد با توجه به آن در درون حصار و باروى اسلام از اختلاف كلمه بپرهيزند و مدافع آن حصن در برابر مهاجم خارجى باشند و از دشمنى و مخالفت بر سر مسائل فرعى دورى گزينند.
     
    حضرت در نيشابور در محله‌اى به نام بلاشاباد نزول فرمود و از آنجا به توس و از توس به سرخس و از سرخس به مرو كه اقامتگاه مأمون بود رفت.
     
    به روايت [[عيون أخبار الرضا عليه‌السلام (تصحیح لاجوردی‌)|عيون اخبار الرضا]] (149/2) مأمون نخست به آن حضرت پيشنهاد كرد كه خود خلافت را قبول كند و چون آن حضرت امتناع فرمودند و در اين باب مخاطبات زياد ميان ايشان رد و بدل گرديد سرانجام پس از دو ماه اصرار و امتناع ناچار ولايت‌عهدى را پذيرفت به اين شرط كه از امر و نهى و حكم و قضا دور باشد و چيزى را تغيير ندهد.
     
     
     
    <div class="mw-ui-button">[[ امام رضا(ع)|'''ادامه''']]</div>

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۷

    نصرالله، سید حسن

    سید حسن نصرالله (1339-1403ش)، معروف به سید مقاومت، روحانی و سیاستمدار لبنانی، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان که پس از شهادت سید عباس موسوی رهبری حزب‌الله را بر عهده گرفت. او در جهان اسلام به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در دوران معاصر و الگوی مقاومت اسلامی شناخته شد و در میان آزادی‌خواهان جهان، محبوبیت فراوانی یافت. «سید مقاومت» که از شاگردان شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر بود و خودش را همواره یکی از سربازان امام خامنه‌ای می‌دانست، بارها هیمنه صهیونیسم غاصب را شکست و دروغ شکست‌ناپذیری آن را آشکار ساخت و این دولت اشغالگر را سست‌تر از خانه عنکبوت معرفی کرد.

    او در سال ١٩٩٢م (1371ش) به اجماع اعضای شورا دبیرکل حزب‌الله و جانشین دبیرکل سابق شهید سید عباس موسوی گردید. مقاومت اسلامی طی زمان دبیركلی او چندین جنگ و مبارزه قهرمانانه با ارتش اشغالگر انجام داد.

    نصرالله با اعتقادی راسخ به ولایت فقیه، روش امام خمينى(ره) و رهبر معظم انقلاب و اندیشه‌ها و مبانی فكری این دو بزرگوار را شناخته و با الگوبرداری دقیق از این روش، حزب‌الله لبنان را تا آخرین لحظه عمرش اداره و رهبری کرد.

    اشغالگران متجاوز اسرائیلی عصر روز جمعه ۶ مهر سال ۱۴۰۳ش/۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴م چندین ساختمان در منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را با بمب‌های سنگرشکن اهدایی آمریکای جنایتکار مورد هدف قرار دادند. حزب‌الله لبنان در روز شنبه 7 مهرماه در اعلامیه‌ای شهادت سید حسن نصرالله را اعلام و تأیید کرد. مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت این رهبر و فرمانده سرافراز مقاومت بیانیه دادند و در این بیانیه او را با عناوین «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه» خطاب کردند و فرمودند: «راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد.» ایشان 5 روز را در ایران عزای عمومی اعلام کردند. در لبنان، سوریه، عراق و یمن نیز سه روز عزای عمومی اعلام شد.ادامه ...