كفاية الخصام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
    جز (جایگزینی متن - 'مى‎رسید' به 'می‌رسید')
     
    (۳۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۴: خط ۴:
    | عنوان‌های دیگر =ترجمه غايه المرام
    | عنوان‌های دیگر =ترجمه غايه المرام


    غايه المرام و حجه الخصام في تعيين الامام من طريق الخاص و العام . فارسي   
    غايه المرام و حجه الخصام في تعيين الامام من طريق الخاص و العام. فارسی
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[بحراني، هاشم بن سليمان]] (نويسنده)
    [[بحرانی، سید هاشم بن سلیمان]] (نویسنده)


    [[دزفولي، محمد تقي بن علي]] (مترجم)
    [[دزفولی، محمدتقی بن علی]] (مترجم)


    [[صفاخواه، محمدحسين]] (محقق)
    [[صفاخواه، محمدحسين]] (محقق)
    خط ۱۹: خط ۱۹:
    خاندان نبوت - احاديث اهل سنت  
    خاندان نبوت - احاديث اهل سنت  


    علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - احاديث  
    علي بن ابي‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - احاديث  


    علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - امامت  
    علي بن ابي‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - امامت  


    ولايت  
    ولايت  
    خط ۲۸: خط ۲۸:


    | مکان نشر =ايران - تهران
    | مکان نشر =ايران - تهران
    | سال نشر =مجلد2: 1373ش ,
    | سال نشر =مجلد2: 1373ش ,  


    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE30655AUTOMATIONCODE
    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE30655AUTOMATIONCODE
    خط ۳۴: خط ۳۴:
    | شابک =
    | شابک =
    | تعداد جلد =2
    | تعداد جلد =2
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =30655
    | کتابخوان همراه نور =30655
    | کد پدیدآور =835
    | کد پدیدآور =835
    | پس از =
    | پس از =
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}  
    }}
    '''كفاية الخصام'''، ترجمه «غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام»، تألیف سید هاشم بحرانی (متوفی 1107ق) است که به قلم محمدتقی دزفولی (متوفی 1295ق) به فارسی روان و سلیس، ترجمه و توسط محمدحسین صفاخواه، تصحیح شده است.
    '''كفاية الخصام'''، ترجمه «[[غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام]]»، تألیف [[بحرانی، سید هاشم بن سلیمان|سید هاشم بحرانی]] (متوفی 1107ق) است که به قلم [[دزفولی، محمدتقی بن علی|محمدتقی دزفولی]] (متوفی 1295ق) به فارسی روان و سلیس، ترجمه و توسط [[صفاخواه، محمدحسين|محمدحسین صفاخواه]]، تصحیح شده است.


    «غاية المرام»، مجموعه‎اى از روایات سیره نبوی(ص) و از پربارترین منابعى است که در پرتو مشعل درخشنده پیامبر(ص) و خاندان معصومش(ص)، به تفسیر کتاب الله پرداخته است. این کتاب، از امهات کتب شیعه و از بهترین متون در موضوع خود ‎بشمار رفته و روایات آن، گوشه‎هاى مختلف از زوایاى تاریک تاریخ اسلام را روشن ساخته است<ref>ر.ک: مقدمه، ج2، ص10-‎11</ref>.
    «[[غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام|غاية المرام]]»، مجموعه‌اى از روایات سیره نبوی(ص) و از پربارترین منابعى است که در پرتو مشعل درخشنده پیامبر(ص) و خاندان معصومش(ص)، به تفسیر کتاب الله پرداخته است. این کتاب، از امهات کتب شیعه و از بهترین متون در موضوع خود ‎بشمار رفته و روایات آن، گوشه‌هاى مختلف از زوایاى تاریک تاریخ اسلام را روشن ساخته است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=10&viewType=html ر.ک: مقدمه، ج2، ص10-‎11]</ref>.


    در اثر حاضر، سعى بلیغ و قلم شیوا ‎ فریاد رساى مصنف و مترجم در اثبات فضایل و مناقب و ولایت و امامت امیرالمؤمنین(ع) کاملا هویداست<ref>ر.ک: همان، ص11</ref>.
    در اثر حاضر، سعى بلیغ و قلم شیوا ‎ فریاد رساى مصنف و مترجم در اثبات فضایل و مناقب و ولایت و امامت امیرالمؤمنین(ع) کاملا هویداست<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=11&viewType=html ر.ک: همان، ص11]</ref>.


    در این کتاب، همان گونه که بر خواننده دقیق و منصف کتاب آشکار است، آنچه از مدارک کتاب و توضیح بر فقرات احادیث لازم بود، در پى‎نویس آورده شده، تا خواننده را بر فهم احادیث معین باشد<ref>ر.ک: همان، ص12</ref>.
    در این کتاب، همان گونه که بر خواننده دقیق و منصف کتاب آشکار است، آنچه از مدارک کتاب و توضیح بر فقرات احادیث لازم بود، در پى‌نویس آورده شده، تا خواننده را بر فهم احادیث معین باشد<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=12&viewType=html ر.ک: همان، ص12]</ref>.


    این ترجمه، تقریبا ترجمه‎ای آزاد بوده و مترجم، مطالب زیادی را به ترجمه افزوده است؛ به‎عنوان مثال، در ابتدای هر باب، بخشی به عنوان «نگاهى به باب» افزوده شده که سیر کوتاهى است بر موضوعات و احادیث مندرج در هر باب و یا در انتهای هر باب، بخشی به‎عنوان «پیوست» آمده که عبارت است از آنچه از احادیث که در موضوع هر باب است و مصنف متذکر آن نگردیده و یا بحث‎ها و توضیحاتى که در موضوع هر باب بوده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    این ترجمه، تقریبا ترجمه‌ای آزاد بوده و مترجم، مطالب زیادی را به ترجمه افزوده است؛ به‌عنوان مثال، در ابتدای هر باب، بخشی به عنوان «نگاهى به باب» افزوده شده که سیر کوتاهى است بر موضوعات و احادیث مندرج در هر باب و یا در انتهای هر باب، بخشی به‌عنوان «پیوست» آمده که عبارت است از آنچه از احادیث که در موضوع هر باب است و مصنف متذکر آن نگردیده و یا بحث‎ها و توضیحاتى که در موضوع هر باب بوده است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=12&viewType=html ر.ک: همان]</ref>.


    به‎عنوان مثال، در نگاهی به باب اول، به این موضوع اشاره گردیده که داستان صدر و آغاز خلقت، ماجرایى است زیبا و جذاب، ‎که مراجعه و توجه به روایات وارده در این مورد، ‎ضمن آنکه هیچ منبع دیگرى هم غیر از منابع روایى یافت نمى‎شود و به این رخداد جز از این طریق راهى نیست، قلب هر شیعه را سرشار از شعف و شادى و سرور مى‎نماید؛ زیرا درمى‎یابد که در پیشگاه باعظمت الهى افرادى گران‎قدر را مى‎توان یافت که اگر اراده خلقت ایشان نمى‎بود، هستى جامه وجود نمى‎پوشید و جلوه‎هاى گوناگون آفرینش به منصه ظهور نمى‎رسید. خوشبختانه روایات در مورد نخستین مخلوقات الهیه به‎فراوانى و وفور در منابع اسلامى یافت مى‎شود و این معنى در روایات وارده از اهل سنت و جماعت به میزان قابل توجهى وجود دارد و کتب معتبر عامه متذکر و مبین این شگفتى‎اند و مؤلف محترم در این زمینه با تتبع و تفحص در منابع گوناگون، شواهد فراوانى را از کتاب‎هایى چون: «فرائد السمطين» حموینى، موفق بن احمد خوارزمى در «مناقب»، احمد حنبل در مسند خویش، ابن مغازلى شافعى در «مناقب»، ابن شیرویه دیلمى در کتاب «فردوس»، صاحب «مناقب الفاخرة»، از انس بن مالک و دیگر کتب آورده‎اند. خلاصه مقال آنکه فرق مختلفه مسلمان - ‎هرکدام بر اساس باور خویش - ‎بر این اعتقادند که خلقت مخلوقاتى مقدّم بر دیگر مخلوقات صورت پذیرفته و این تقدم بر اساس تقرب این بزرگواران نزد حضرت ربّ العزة بوده است و نه‎تنها باید این مطلب پذیرفته آید، بلکه این نکته نیز حتما مورد قبول قرار گیرد که خلقت ماسوى، به طفیل خلقت و وجود وجیهان عند اللّه صورت پذیرفته است<ref>ر.ک: همان، ص17</ref>.
    به‌عنوان مثال، در نگاهی به باب اول، به این موضوع اشاره گردیده که داستان صدر و آغاز خلقت، ماجرایى است زیبا و جذاب، ‎که مراجعه و توجه به روایات وارده در این مورد، ‎ضمن آنکه هیچ منبع دیگرى هم غیر از منابع روایى یافت نمی‌شود و به این رخداد جز از این طریق راهى نیست، قلب هر شیعه را سرشار از شعف و شادى و سرور مى‌نماید؛ زیرا درمى‎یابد که در پیشگاه باعظمت الهى افرادى گران‎قدر را مى‎توان یافت که اگر اراده خلقت ایشان نمى‌بود، هستى جامه وجود نمى‎پوشید و جلوه‌هاى گوناگون آفرینش به منصه ظهور نمی‌رسید. خوشبختانه روایات در مورد نخستین مخلوقات الهیه به‎فراوانى و وفور در منابع اسلامى یافت می‌شود و این معنى در روایات وارده از اهل سنت و جماعت به میزان قابل توجهى وجود دارد و کتب معتبر عامه متذکر و مبین این شگفتی‌اند و مؤلف محترم در این زمینه با تتبع و تفحص در منابع گوناگون، شواهد فراوانى را از کتاب‌هایى چون: «[[فرائد السمطين]]» [[حموی جوینی، ابراهیم بن محمد|حموینى]]، [[اخطب خوارزم، موفق بن احمد|موفق بن احمد خوارزمى]] در «[[المناقب (خوارزمی)|مناقب]]»، [[ابن حنبل، احمد بن محمد|احمد حنبل]] در مسند خویش، ابن مغازلى شافعى در «مناقب»، ابن شیرویه دیلمى در کتاب «فردوس»، صاحب «مناقب الفاخرة»، از انس بن مالک و دیگر کتب آورده‌اند. خلاصه مقال آنکه فرق مختلفه مسلمان - ‎هرکدام بر اساس باور خویش - ‎بر این اعتقادند که خلقت مخلوقاتى مقدّم بر دیگر مخلوقات صورت پذیرفته و این تقدم بر اساس تقرب این بزرگواران نزد حضرت ربّ العزة بوده است و نه‌تنها باید این مطلب پذیرفته آید، بلکه این نکته نیز حتما مورد قبول قرار گیرد که خلقت ماسوى، به طفیل خلقت و وجود وجیهان عند اللّه صورت پذیرفته است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=17&viewType=html ر.ک: همان، ص17]</ref>.


    این جزء از کتاب که سریع‎تر آماده طبع گردیده، در معرض انتشار قرار گرفته است و تفصیل روش تحقیق و تصحیح، به‎عنوان مقدمه محقق همراه با مقدمه مصنف، مقدمه مترجم و نگاهى بر ترجمه احوال ایشان در کتابى مستقل (جلد اول) به‎زودى به چاپ خواهد رسید<ref>ر.ک: همان، ص12</ref>.
    این جزء از کتاب که سریع‎تر آماده طبع گردیده، در معرض انتشار قرار گرفته است و تفصیل روش تحقیق و تصحیح، به‌عنوان مقدمه محقق همراه با مقدمه مصنف، مقدمه مترجم و نگاهى بر ترجمه احوال ایشان در کتابى مستقل (جلد اول) به‌زودى به چاپ خواهد رسید<ref>[https://noorlib.ir/book/view/30655?volumeNumber=2&pageNumber=12&viewType=html ر.ک: همان، ص12]</ref>.


    فهارس کتاب که در انتهای آن جای گرفته است، عبارتند از فهرست‎های: آیات؛ اشعار عربی به‎ترتیب اعجاز؛ اشعار فارسی به‎ترتیب قوافی؛ توضیحات مؤلف؛ توضیحات مترجم؛ منابع تصحیح و تحقیق (باواسطه و بی‎واسطه) و فهرست مطالب.
    فهارس کتاب که در انتهای آن جای گرفته است، عبارتند از فهرست‎های: آیات؛ اشعار عربی به‌ترتیب اعجاز؛ اشعار فارسی به‌ترتیب قوافی؛ توضیحات مؤلف؛ توضیحات مترجم؛ منابع تصحیح و تحقیق (باواسطه و بی‌واسطه) و فهرست مطالب.


    در پاورقی‎ها، علاوه بر ذکر منابع، توضیحات جامع و مفصلی پیرامون برخی از مطالب متن، ارائه شده است.
    در پاورقی‌ها، علاوه بر ذکر منابع، توضیحات جامع و مفصلی پیرامون برخی از مطالب متن، ارائه شده است.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>


    خط ۶۳: خط ۶۵:
    مقدمه و متن کتاب.
    مقدمه و متن کتاب.
       
       
    == وابسته‌ها ==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
     
    [[غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام]]
     
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کلام و عقاید]]
       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مباحث خاص کلامی]]
       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:امامت]]
    [[رده:قربانی-باقی زاده]]
    [[رده:امام علی(ع)]]
    [[رده:سال97-1تیر الی31]]
    [[رده:فروردین(1401)]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۰۶

    ‏كفاية الخصام
    كفاية الخصام
    پدیدآورانبحرانی، سید هاشم بن سلیمان (نویسنده)

    دزفولی، محمدتقی بن علی (مترجم)

    صفاخواه، محمدحسين (محقق)
    عنوان‌های دیگرترجمه غايه المرام غايه المرام و حجه الخصام في تعيين الامام من طريق الخاص و العام. فارسی
    ناشراحياء کتاب
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشرمجلد2: 1373ش ,
    موضوعاحاديث اهل سنت - مجموعه‌ها

    احاديث شيعه - قرن 11ق.

    خاندان نبوت - احاديث اهل سنت

    علي بن ابي‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - احاديث

    علي بن ابي‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - امامت

    ولايت
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏‏BP‎‏ ‎‏223‎‏/‎‏54‎‏ ‎‏/‎‏ب‎‏3‎‏ ‎‏غ‎‏2041
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    كفاية الخصام، ترجمه «غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام»، تألیف سید هاشم بحرانی (متوفی 1107ق) است که به قلم محمدتقی دزفولی (متوفی 1295ق) به فارسی روان و سلیس، ترجمه و توسط محمدحسین صفاخواه، تصحیح شده است.

    «غاية المرام»، مجموعه‌اى از روایات سیره نبوی(ص) و از پربارترین منابعى است که در پرتو مشعل درخشنده پیامبر(ص) و خاندان معصومش(ص)، به تفسیر کتاب الله پرداخته است. این کتاب، از امهات کتب شیعه و از بهترین متون در موضوع خود ‎بشمار رفته و روایات آن، گوشه‌هاى مختلف از زوایاى تاریک تاریخ اسلام را روشن ساخته است[۱].

    در اثر حاضر، سعى بلیغ و قلم شیوا ‎ فریاد رساى مصنف و مترجم در اثبات فضایل و مناقب و ولایت و امامت امیرالمؤمنین(ع) کاملا هویداست[۲].

    در این کتاب، همان گونه که بر خواننده دقیق و منصف کتاب آشکار است، آنچه از مدارک کتاب و توضیح بر فقرات احادیث لازم بود، در پى‌نویس آورده شده، تا خواننده را بر فهم احادیث معین باشد[۳].

    این ترجمه، تقریبا ترجمه‌ای آزاد بوده و مترجم، مطالب زیادی را به ترجمه افزوده است؛ به‌عنوان مثال، در ابتدای هر باب، بخشی به عنوان «نگاهى به باب» افزوده شده که سیر کوتاهى است بر موضوعات و احادیث مندرج در هر باب و یا در انتهای هر باب، بخشی به‌عنوان «پیوست» آمده که عبارت است از آنچه از احادیث که در موضوع هر باب است و مصنف متذکر آن نگردیده و یا بحث‎ها و توضیحاتى که در موضوع هر باب بوده است[۴].

    به‌عنوان مثال، در نگاهی به باب اول، به این موضوع اشاره گردیده که داستان صدر و آغاز خلقت، ماجرایى است زیبا و جذاب، ‎که مراجعه و توجه به روایات وارده در این مورد، ‎ضمن آنکه هیچ منبع دیگرى هم غیر از منابع روایى یافت نمی‌شود و به این رخداد جز از این طریق راهى نیست، قلب هر شیعه را سرشار از شعف و شادى و سرور مى‌نماید؛ زیرا درمى‎یابد که در پیشگاه باعظمت الهى افرادى گران‎قدر را مى‎توان یافت که اگر اراده خلقت ایشان نمى‌بود، هستى جامه وجود نمى‎پوشید و جلوه‌هاى گوناگون آفرینش به منصه ظهور نمی‌رسید. خوشبختانه روایات در مورد نخستین مخلوقات الهیه به‎فراوانى و وفور در منابع اسلامى یافت می‌شود و این معنى در روایات وارده از اهل سنت و جماعت به میزان قابل توجهى وجود دارد و کتب معتبر عامه متذکر و مبین این شگفتی‌اند و مؤلف محترم در این زمینه با تتبع و تفحص در منابع گوناگون، شواهد فراوانى را از کتاب‌هایى چون: «فرائد السمطين» حموینى، موفق بن احمد خوارزمى در «مناقب»، احمد حنبل در مسند خویش، ابن مغازلى شافعى در «مناقب»، ابن شیرویه دیلمى در کتاب «فردوس»، صاحب «مناقب الفاخرة»، از انس بن مالک و دیگر کتب آورده‌اند. خلاصه مقال آنکه فرق مختلفه مسلمان - ‎هرکدام بر اساس باور خویش - ‎بر این اعتقادند که خلقت مخلوقاتى مقدّم بر دیگر مخلوقات صورت پذیرفته و این تقدم بر اساس تقرب این بزرگواران نزد حضرت ربّ العزة بوده است و نه‌تنها باید این مطلب پذیرفته آید، بلکه این نکته نیز حتما مورد قبول قرار گیرد که خلقت ماسوى، به طفیل خلقت و وجود وجیهان عند اللّه صورت پذیرفته است[۵].

    این جزء از کتاب که سریع‎تر آماده طبع گردیده، در معرض انتشار قرار گرفته است و تفصیل روش تحقیق و تصحیح، به‌عنوان مقدمه محقق همراه با مقدمه مصنف، مقدمه مترجم و نگاهى بر ترجمه احوال ایشان در کتابى مستقل (جلد اول) به‌زودى به چاپ خواهد رسید[۶].

    فهارس کتاب که در انتهای آن جای گرفته است، عبارتند از فهرست‎های: آیات؛ اشعار عربی به‌ترتیب اعجاز؛ اشعار فارسی به‌ترتیب قوافی؛ توضیحات مؤلف؛ توضیحات مترجم؛ منابع تصحیح و تحقیق (باواسطه و بی‌واسطه) و فهرست مطالب.

    در پاورقی‌ها، علاوه بر ذکر منابع، توضیحات جامع و مفصلی پیرامون برخی از مطالب متن، ارائه شده است.

    پانویس

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها