العدد القوية لدفع المخاوف اليومية: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
    جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
    خط ۷۳: خط ۷۳:
    نكتۀ تأسف بار در مورد «العدد القوية» آن كه اين كتاب شريف در 2 جلد تأليف شده و تنها جلد دوم آن به دست ما رسيده كه از روز پانزدهم ماه شروع شده و به روز آخر ماه ختم مى‌گردد.
    نكتۀ تأسف بار در مورد «العدد القوية» آن كه اين كتاب شريف در 2 جلد تأليف شده و تنها جلد دوم آن به دست ما رسيده كه از روز پانزدهم ماه شروع شده و به روز آخر ماه ختم مى‌گردد.


    متأسفانه جلد اول كتاب، در اختيار [[علامه مجلسى]] و ديگر علماى متأخر هم نبوده، لذا [[علامه مجلسى]] تنها جلد دوم را در [[بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ع)|بحار الانوار]] آورده است.علامه در پايان نقل خود دعا مى‌كند كه جلد اول آن پيدا شود و سفارش مى‌كند اگر كسى آن را يافت، آن را ضميمه نمايند تا مورد استفادۀ اهل معرفت قرار گيرد.
    متأسفانه جلد اول كتاب، در اختيار [[علامه مجلسى]] و ديگر علماى متأخر هم نبوده، لذا [[علامه مجلسى]] تنها جلد دوم را در [[بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)|بحار الانوار]] آورده است.علامه در پايان نقل خود دعا مى‌كند كه جلد اول آن پيدا شود و سفارش مى‌كند اگر كسى آن را يافت، آن را ضميمه نمايند تا مورد استفادۀ اهل معرفت قرار گيرد.


    ==مباحث==
    ==مباحث==

    نسخهٔ ‏۲۹ دسامبر ۲۰۱۶، ساعت ۰۰:۳۴

    العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة
    نام کتاب العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة
    نام های دیگر کتاب
    پدیدآورندگان مرعشی، محمود (زير نظر)

    حلی، رضی‎ الدین علی بن یوسف (نويسنده)

    رجایی، مهدی (مصحح)

    زبان عربی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏267‎‏/‎‏62‎‏ ‎‏/‎‏ح‎‏8‎‏ع‎‏4
    موضوع اعمال السنه

    دعاها

    ناشر کتابخانه عمومی حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی (ره)
    مکان نشر قم - ایران
    سال نشر 1408 هـ.ق
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE1496AUTOMATIONCODE


    مولف

    رضى الدين، على بن يوسف بن مطهر حلى برادر بزرگوار علامه حلى، از علماى قرن هفتم و هشتم هجرى.

    موضوع

    ادعيه و اوراد وارده در هر روز از ماه و شرح حال مولودين در هر روز از ماه و خواص ايام.

    در مورد مؤلف بزرگوار كتاب، همين بس كه سيد محسن امين و علامه مجلسى و صاحب رياض العلماء و...از او به عنوان شيخ فقيه نام برده‌اند.

    از او، كه برادر بزرگ‌تر علامه حلى است، تنها همين اثر به يادگار مانده و كتاب ديگرى از او به دست ما نرسيده است؛ لكن با مطالعۀ اين كتاب گرانقدر نيز، به احاطۀ آن بزرگ مرد به علوم اهل بيت عليهم السلام و تاريخ اسلام و منابع غنىّ دينى كاملا واقف مى‌شويم.

    روش مؤلف در كتاب

    نظم كتاب شريف «العدد القوية» بر اساس ايام ماه است و از روز اول تا سى‌ام ماه به ترتيب ذكر شده است.

    شيخ رضى الدين حلى، در كتاب خود بدين شكل عمل نموده كه:

    ابتدا دعاى آغاز و پايان هر روز را ذكر مى‌كند، سپس عوذات وارده در آن روز را مى‌آورد.پس از آن، اگر واقعه‌اى در اين روز از ماه در تاريخ اسلام رخ داده باشد آن را ذكر مى‌كند.اين واقعه ممكن است ولادت و يا شهادت يكى از معصومين عليهم السلام باشد، يا واقعه‌اى تاريخى مانند فتح مكه، غدير و...

    مؤلف محترم، پس از ذكر هر واقعه تاريخى، آن را مشروحا توضيح مى‌دهد و مسائل پيرامون آن را مستندا بيان مى‌كند.

    همچنين در مسائلى مانند مواليد ائمه عليهم السلام شرح زندگانى آنان را از منابع روايى، تاريخى نقل كرده، كلماتى از آن بزرگواران ذكر مى‌كند، و جرياناتى در احوالات و خصائص آنان بيان مى‌كند.

    شيخ رضى الدين حلى به مناسبت‌هاى مختلف ادلۀ امامت و بر حق بودن ائمه را به طور مستوفى ذكر كرده و امامت ائمه و زنده بودن امام عصر عجل الله تعالى فرجه و...را اثبات نموده است.

    نكتۀ تأسف بار در مورد «العدد القوية» آن كه اين كتاب شريف در 2 جلد تأليف شده و تنها جلد دوم آن به دست ما رسيده كه از روز پانزدهم ماه شروع شده و به روز آخر ماه ختم مى‌گردد.

    متأسفانه جلد اول كتاب، در اختيار علامه مجلسى و ديگر علماى متأخر هم نبوده، لذا علامه مجلسى تنها جلد دوم را در بحار الانوار آورده است.علامه در پايان نقل خود دعا مى‌كند كه جلد اول آن پيدا شود و سفارش مى‌كند اگر كسى آن را يافت، آن را ضميمه نمايند تا مورد استفادۀ اهل معرفت قرار گيرد.

    مباحث

    از جمله مباحث جنبى مهمى كه در جلد دوم - موجود در برنامه - مورد بحث قرار گرفته، مى‌توان به مواردى اشاره كرد از جمله:

    1 - در روز پانزدهم احوالات امام مجتبى عليه السلام و حضرت مهدى عجل الله تعالى فرجه الشريف را ذكر نموده.

    2 - در روز هفدهم شرح زندگانى و بعثت و مكارم اخلاق رسول اكرم صلى اللّه عليه و آله و امام صادق عليه السلام بيان شده است.

    3 - در روز هجدهم بحثى مفصل پيرامون غدير خم و وصايت امير المؤمنين ذكر شده و جريان قتل خليفۀ سوم، عثمان، به روايت تاريخ آورده شده است.

    4 - در روز بيستم مناقب و تاريخ زندگى أم الأئمة، حضرت صديقۀ كبرى سلام الله عليها آمده است.

    5 - روز بيست و يكم زندگى نامه و مناقب امير المؤمنين على عليه السلام ذكر شده و...

    عالم بزرگوار، على بن يوسف حلى، همچنان كه سيرۀ همۀ علماى تشيع در طول تاريخ بوده و هست، كه از هر فرصت براى روشن نمودن افضليت و اولويت امير المؤمنين و اولاد آن بزرگوار نهايت استفاده را مى‌برده‌اند، در ذيل ابحاث روز هجدهم بحث مشروحى در وصايت مولاى متقيان دارد و حديث شريف غدير را از نقطه نظرات گوناگون مورد كاوش و دقت نظر قرار داده و اعترافات بزرگان فرقه‌هاى مختلف را به آن ضميمه كرده است.

    چاپ

    چاپ حاضر با حروفچينى است و تحقيق آن به عهدۀ سيد مهدى رجائى بوده و در پايان كتاب نيز فهرست مطالب، فهرست اعلام و فهرست مآخذ كتاب ذكر شده است.


    پیوندها

    مطالعه کتاب العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور