الشيعة في الإسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'الميزان' به 'الميزان ')
    جز (جایگزینی متن - ' »' به '»')
    خط ۴۵: خط ۴۵:




    «الشيعة في الإسلام»، ترجمۀ عربى كتاب «[[شیعه در اسلام|شيعه در اسلام]]» علامه محمد حسين طباطبايى؛ صاحب تفسير «[[الميزان في تفسير القرآن|الميزان]] » است كه به تحقيق و پژوهشى ژرف در معرفى شيعه با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع مى‌پردازد و تفكر شيعى را به كسانى كه نسبت به آن ناآگاهند مى‌شناساند. در اين كتاب مؤلف به سؤالات مطرح در مورد شيعه و عقايد ايشان پاسخ گفته و شبهاتى را كه از جانب دشمنان شيعه متوجه ايشان گشته ردّ و ابطال مى‌نمايد. نويسنده به هيچ وجه متعرض عقايد اهل سنت دربارۀ موضوعات مطرح در كتاب نگرديده و فقط به دفاع از اصالت مذهب تشيع اثناعشرى پرداخته و خاستگاه آن را معرفى نموده است.
    «الشيعة في الإسلام»، ترجمۀ عربى كتاب «[[شیعه در اسلام|شيعه در اسلام]]» علامه محمد حسين طباطبايى؛ صاحب تفسير «[[الميزان في تفسير القرآن|الميزان]]» است كه به تحقيق و پژوهشى ژرف در معرفى شيعه با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع مى‌پردازد و تفكر شيعى را به كسانى كه نسبت به آن ناآگاهند مى‌شناساند. در اين كتاب مؤلف به سؤالات مطرح در مورد شيعه و عقايد ايشان پاسخ گفته و شبهاتى را كه از جانب دشمنان شيعه متوجه ايشان گشته ردّ و ابطال مى‌نمايد. نويسنده به هيچ وجه متعرض عقايد اهل سنت دربارۀ موضوعات مطرح در كتاب نگرديده و فقط به دفاع از اصالت مذهب تشيع اثناعشرى پرداخته و خاستگاه آن را معرفى نموده است.


    ==ساختار و گزارش محتوا:==
    ==ساختار و گزارش محتوا:==

    نسخهٔ ‏۱۴ نوامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۰:۵۷

    الشیعة في الإسلام
    نام کتاب الشیعة في الإسلام
    نام های دیگر کتاب شیعه در اسلام. عربی
    پدیدآورندگان مرکز بقیه الله الاعظم (ع) للدراسات و النشر (گردآورنده)

    بهاء الدین، جعفر (مترجم)

    طباطبایی، محمدحسین (نويسنده)

    زبان عربی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏211‎‏/‎‏5‎‏ ‎‏/‎‏ط‎‏2‎‏ ‎‏ش‎‏9043
    موضوع شیعه - تاریخ

    شیعه - عقاید

    ناشر بيت الکاتب
    مکان نشر بیروت - لبنان
    سال نشر 1999 م
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE1125AUTOMATIONCODE


    معرفى اجمالى:

    «الشيعة في الإسلام»، ترجمۀ عربى كتاب «شيعه در اسلام» علامه محمد حسين طباطبايى؛ صاحب تفسير «الميزان» است كه به تحقيق و پژوهشى ژرف در معرفى شيعه با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع مى‌پردازد و تفكر شيعى را به كسانى كه نسبت به آن ناآگاهند مى‌شناساند. در اين كتاب مؤلف به سؤالات مطرح در مورد شيعه و عقايد ايشان پاسخ گفته و شبهاتى را كه از جانب دشمنان شيعه متوجه ايشان گشته ردّ و ابطال مى‌نمايد. نويسنده به هيچ وجه متعرض عقايد اهل سنت دربارۀ موضوعات مطرح در كتاب نگرديده و فقط به دفاع از اصالت مذهب تشيع اثناعشرى پرداخته و خاستگاه آن را معرفى نموده است.

    ساختار و گزارش محتوا:

    كتاب داراى سه فصل است كه ضمن آنها تاريخ و پيشينۀ شيعه، اعتقادات و ديدگاه‌هاى ايشان و نيز علوم آنها بيان مى‌گردد.

    فصل اول، به سرآغاز پيدايش اين مذهب، فرقه‌هاى مختلف شيعه؛ همچون زيديه، اسماعيليه و اثناعشريه، موارد اختلاف ديدگاه فيمابين زيديه و اسماعيليه از يك سو و شيعه اثناعشرى از سوى ديگر و نيز ارائه تاريخچه‌اى مختصر از شيعه اختصاص يافته است.

    فصل دوم، به معرفى انديشۀ دينى شيعى اختصاص يافته و ضمن آن معناى انديشۀ دينى بيان و منابع اساسى انديشه دينى از ديدگاه اسلام و راه‌هايى كه اسلام براى دستيابى به انديشۀ دينى فراروى افراد قرار داده است،معرفى گرديده است.اين طرق و راه‌ها عبارتند از: مراجعه به ظواهر؛ همچون ظاهر قرآن، حديث صحابه و...، مباحث عقلى و كشف و شهود.

    در فصل سوم، ديدگاه شيعه اثناعشرى در مورد اصول دين؛ همچون توحيد حق تعالى و نيز صفات خداوند، قضا و قدر، اراده و اختيار، نبوت و شناخت نبى(ص)، وحى، معاد و امامت بيان گرديده است. در پايان اين فصل هم تاريخچۀ مختصر زندگانى ائمۀ دوازده گانه شيعه مطرح گرديده و دربارۀ ظهور حضرت مهدى عجل اللّه تعالى فرجه الشريف بحث و بررسى صورت گرفته است.

    نسخه شناسى:

    ترجمۀ حاضر نخستين بار در سال 1999م توسط انتشارات «بيت الكاتب للطباعة و النشر» بيروت منتشر شد. مترجم اثر آقاى جعفر بهاءالدين است كه آن را از فارسى به عربى ترجمه نموده است.

    نسخه حاضر در برنامه تجديد چاپ نسخۀ پيشين است كه در قطع رقعى با جلد شوميز در 220 صفحه توسط «مركز بقية اللّه الاعظم(ع) للدراسات و النشر» صورت گرفته است. نوبت چاپ و سال انتشار آن نامعلوم است.

    منبع:

    1-مقدمه مترجم.

    2-متن كتاب.


    وابسته‌ها